Guide til solvenserklæring

Du kan finde selve formularen til en solvenserklæring inde på domstol.dk.

  1. Hvad er en solvenserklæring?
  2. Hvordan ser en solvenserklæring ud?

Hvad er en solvenserklæring præcist?

En solvenserklæring er et dokument, der skal underskrives, hvis du ønsker at foretage et privat skifte.Solvenserklæringen er et krav, når man vil foretage et privat skifte. I erklæringen erklærer vedkommende følgende:

  • Ikke at være eller have været under konkurs, gældssanering eller tvangsakkord inden for det sidste år.
  • At være i stand til at betale sine forpligtelser, som de forfalder.

Hvis der under dødsbobehandlingen er flere arvinger med i processen, er det kun et krav, at der minimum er én arving, som opfylder kravet om solvens.

Vores dygtige bobestyrere kan hjælpe dig med solvenserklæringen

Hvordan ser en solvenserklæring ud?

Du kan på dette link se præcis, hvordan en solvenserklæring ser ud. Solvenserklæringen er et forholdsvis simpelt dokument, som indeholder dit navn, adresse og CPR-nr. Derudover skal der oplyses de samme informationer for personen, hvis dødsbo der behandles.

Til sidst i solvenserklæringen skal der skrives under med sted, dato og underskrift. Vi anbefaler, at solvenserklæringen printes ud og udfyldes for derefter at blive scannet ind på computeren.

Hvis du ikke har mulighed for at printe solvenserklæringen og udfylde den, findes der også nogle online programmer, hvor du kan udfylde alle felter samt foretage underskriften. Det kunne for eksempel være Acrobat Reader.

Har du fået svar på alle dine spørgsmål?

På papiret kan det måske virke ligetil at administrere mange af opgaverne i forbindelse med bobestyring, solvenserklæringer og lignende. Men når først du kommer i gang, kan der være mange ting, som du kan komme i tvivl om. Her kommer vores bobestyrere ind i billedet.

Er du i gang med et privat skifte, er du altid velkommen til at kontakte os for hjælp og rådgivning. Klik på den store orange kontaktknap - så ringer vi dig op!