Guide til at lave salgs- og leveringsbetingelser

Når du sælger ydelser eller produkter, er det vigtigt at informere dine kunder om betingelserne for handlen. Hvis du ikke oplyser betingelserne, vil købeloven bestemme vilkårene, hvilket ikke altid er en fordel, især når det gælder B2B-handel.

Private kunder vil ofte undersøge dine salgs- og leveringsbetingelser, før de foretager et køb. Derfor anbefaler vi alle virksomheder at udarbejde klare og tydelige salgs- og leveringsbetingelser, som kan vises på virksomhedens hjemmeside. Dette skaber en klar retning for kunderne, øger kundetilfredsheden og fører til flere salg for din virksomhed.

 1. Hvad er salgs- og leveringsbetingelser?
 2. Hvorfor skal du oprette disse?
 3. Hvordan oprettes salgs- og leveringsbetingelser?
 4. Hvad koster det? Er der skjulte udgifter/gebyrer?
 5. Hvad indeholder betingelserne + eksempel?

Hvad er salgs- og leveringsbetingelser?

Salgs- og leveringsbetingelser er de vilkår og betingelser, som en virksomhed fastsætter for deres salg og levering af produkter eller tjenester. Disse betingelser beskriver, hvad kunden kan forvente af virksomheden, herunder pris, leveringsmetode og eventuelle retur- eller annulleringspolitikker.

Det er vigtigt for virksomheder at have klare og detaljerede salgs- og leveringsbetingelser for at undgå misforståelser og konflikter med kunderne. Hos Dokument 24 kan vi hjælpe dig med at oprette skræddersyede salgs- og leveringsbetingelser online, der passer til din virksomheds specifikke behov.

Hvorfor skal du oprette disse?

At oprette klare og detaljerede salgs- og leveringsbetingelser kan have flere fordele for din virksomhed:

 1. Det øger kundetilfredsheden, da der er klare retningslinjer for handel. Dette øger muligheden for gentagne køb hos kunderne.
 2. Det reducerer risikoen for misforståelser og konflikter med kunderne.
 3. Det beskytter din virksomhed mod potentielle juridiske problemer.
 4. Det kan give en professionel og pålidelig fremtoning for din virksomhed.
 5. Det kan hjælpe med at forbedre processerne og effektiviteten i din virksomhed, da der er fuld klarhed for, hvad der skal ske med eventuelle returvarer mv.

Hvordan oprettes salgs- og leveringsbetingelser?

Det er nemt og enkelt at oprette salgs- og leveringsbetingelser hos Dokument 24.

 1. Besvar spørgsmålene online:Start med at besvare 9-14 spørgsmål online. Spørgsmålene tilpasser sig dig og din virksomhed. Du vil blive spurgt om forskellige ting, herunder kreditbetingelser, garantier for produktet/ydelser og meget andet.
 2. Modtag betingelserne straks:Når du har besvaret spørgsmålene, udarbejder vi dine salgs-og leveringsbetingelser med det samme. Du vil modtage betingelserne inden for 2 minutter, direkte til din e-mailadresse.
 3. Vis betingelserne til dine kunder:Når du har modtaget salgs- og leveringsbetingelserne, anbefaler vi, at du lægger disse på virksomhedens hjemmeside. Alternativt kan du sende betingelserne til dine kunder forud for en handel.

Hvad koster det? Er der skjulte udgifter/gebyrer?

Prisen for salgs- og leveringsbetingelserne er den, der er oplys her på hjemmesiden. Der er hverken afgifter eller andre skjulte gebyrer forbundet med at lave betingelserne hos Dokument 24.

Hvis du ønsker hjælp til oprettelsen af betingelserne, kan du få gratis råd og vejledning hos os. Dialog med os er uforpligtende.

Hvad indeholder betingelserne + eksempel?

Når du laver salgs- og leveringsbetingelser hos Dokument 24, sikrer vi, at du får det hele med. Betingelserne indeholder følgende:

 1. Virksomhedens oplysninger: Oplysninger på virksomheden (CVR-nummer, adresse mv.)
 2. Type betingelser: Her skelnes mellem om virksomheden driver en webshop, produktionsvirksomhed eller en servicevirksomhed.
 3. Privat eller erhverv: Privatkunder er beskyttet af lovgivning, så disse betingelser underlagt loven. Erhvervskunder kan derimod selv bestemme betingelserne for handel. Hvis virksomheden driver handel med både private og erhvervskunder, skal der oprettes et sæt betingelser pr. segment.
 4. Leveringstype (kun webshops): Her angives, hvordan pakker leveres. Det vil sige om levering sker til pakkeboks, privat adresse med videre.
 5. Tilbudsfrister/accept af tilbud: Virksomhedens politisk for afgivne tilbud og accept heraf skrives ind, så der er forventningsafstemt med kunderne.
 6. Betalingsfrist: Hvis kunderne betaler ved faktura, vil der være anført betalingsfrist på disse fakturaer. Betalingsfrist angives i betingelserne.

Alt ovenstående vil være skrevet juridisk korrekt, så din virksomhed ikke får udfordringer i eventuelle søgsmål fra kunderne.