Opret Enkeltmandsvirksomhed

Hvad er en enkeltmandsvirksomhed, og hvilke overvejelser skal du gøre dig, før du opretter en enkeltmandsvirksomhed?
En enkeltmandsvirksomhed er den rette selskabsform for dig, der gerne vil nemt og hurtigt i gang, uden at skulle opfylde en masse krav til startkapital eller årsregnskab. 

Hvad er en enkeltmandsvirksomhed?

En enkeltmandsvirksomhed er en personligt ejet virksomhed, der som navnet hentyder, kun har 1 ejer. Det er en af de nemmeste selskabsformer at oprette, da der ikke er særlig mange krav, som du skal leve op til. Det er vigtigt ikke at forveksle en enkeltmandsvirksomhed med en personligt ejet mindre virksomhed, selvom de på mange måder minder om hinanden.

Enkeltmandsvirksomhed – fordele og ulemper

Når du opretter en enkeltmandsvirksomhed er der en række fordele, da du ikke skal have en ledelse, opfylde nogen kapitalkrav eller offentliggøre dit årsregnskab. Til gengæld skal du være opmærksom på, at du skal momsregistreres, at du hæfter personligt for al potentiel gæld, som virksomheden stifter.

Enkeltmandsvirksomhed – Skat og lovgivning

Som enkeltmandsvirksomhed kan du vælge mellem at blive beskattet efter personskattereglerne, virksomhedsordningen eller kapitalafkastordningen. Hvis du ikke selv vælger, bliver selvskabet automatisk beskattet efter personskatteordningen.
Du er underlagt generelle love som bogføringsloven, virksomhedsskatteloven, lov om visse erhvervsdrivende virksomheder og affaldsbekendtgørelsen.