Fuld guide til oprettelse af dit holdingselskab

Med et holdingselskab kan du eje andre selskaber og flytte kapital rundt mellem dine selskaber. Hvis du sælger et selskab, der er ejet af dit holdingselskab, undgår du at betale personlig indkomstskat.

Det er enkelt, billigt og juridisk gyldigt at oprette dit holdingselskab hos Dokument 24. 

Opret dit holdingselskab for kun 1.195 kroner + moms og registreringsgebyr på 670 kr.  det tager 20 minutter. Du sparer mindst 4.000 kroner i forhold til traditionelle advokater, og du kan få gratis hjælp pr. telefon eller e-mail.

 1. Hvad er et holdingselskab?
 2. Hvordan opretter jeg et holdingselskab?
 3. Hvordan opretter jeg holdingselskab + driftselskab
 4. Hvad er rullende kapital?
 5. Fordele ved holdingselskab + driftselskab

Opret dit Holdingselskab nemt og enkelt

Med et holdingselskab kan du eje andre selskaber, flytte kapital rundt mellem virksomheder og undgå at betale personlig indkomstskat ved salg af virksomheder.

Hvad er et holdingselskab?

Et holdingselskab er en selskabsform, der bruges til at eje andele af driftsselskaber herunder anpartsselskaber (ApS) eller aktieselskaber (A/S). Formålet med et holdingselskab er derfor ikke at drifte selskaber, men blot "flytte" rundt på kapital og ejerandele af andre selskaber.

Hvad er et holdingselskab?

Hvordan opretter jeg et Holdingselskab?

Det er nemt og enkelt at oprette dit holdingselskab hos Dokument 24. Dit holdingselskab bliver oprettet som et anpartsselskab (ApS). Hvis du ønsker det, kan du efterfølgende også oprette et driftselskab, der ejes af dit holdingselskab. Processen for oprettelsen af dit holdingselskab (ApS) er følgende:

 1. Svar på spørgsmål online (dig): Det første du skal gøre, er at svare på 12-15 spørgsmål online vedrørende oprettelse af holdingselskabet. Når disse spørgsmål er besvaret, bestiller du selskabet. Herefter får du en e-mail, der indeholder stiftelsesdokument, vedtægter og ejerbog for holdingselskabet. Du skriver dokumenterne under digitalt i vores systemer.
 2. Bekræftelse af dig som ejer (dig). Du vil være den juridisk reelle ejer af dit holdingselskab, og skal derfor oplyse dit CPR-nummer gennem vores antihvidvaskningssystem. Du skal ligeledes uploade billede-ID samt dit sygesikringsbevis. Dette tager et par minutter, og vi hjælper gerne. Denne procedure er et lovkrav, der skal overholdes af alle, der opretter selskaber.
 3. Overfør stiftelseskapital (dig): Du skal overføre stiftelseskapital til vores klientkonto (normalt 40.000 kr.) + registreringsafgift på 670 kr. Registreringsafgiften er en offentlig afgift, der skal betales uanset, hvor du opretter selskabet. Hvis du opretter et holdingselskab + driftselskab, så "genbruger" vi stiftelseskapitalen til at stifte driftselskabet efterfølgende.
 4. Registrering af selskab (Dokument 24). Selskabet registreres nu af Dokument 24. Dette sker inden for 24 timer på hverdage, ofte med det samme. I mange tilfælde får du dit CVR-nummer samme dag. Erhvervsstyrelsen kan vælge at udtage dit selskab til manuel kontrol eller andet, hvorfor der i nogle tilfælde kan gå til 1-2 uger.
 5. Opret bankkonto (dig). Når du modtager holdingselskabets CVR-nummer, skal du oprette en bankkonto for selskabet. Når du har modtaget bankkonto for selskabet, indsendes oplysninger om bankkontoen til info@dokument24.dk, så vi kan tilbageføre stiftelseskapitalen til selskabet. 
 6. Tilbageførsel af kapital (Dokument 24). Vi tilbagefører selskabets stiftelseskapital til selskabets bankkonto.
 7. Færdig: Dit holdingselskab er herefter oprettet, og du har fået selskabskapitalen tilbage på selskabets tilknyttede konto.
Hvordan oprettes et ApS?

Se video

Hvordan opretter jeg Holding + Driftselskab?

Det er nemt og enkelt at oprette et holdingselskab + et driftselskab gennem Dokument 24, og du får 10 % rabat på driftselskabet. Du skal gøre følgende for at oprette holdingselskab + driftselskab:

 1. Opret Holdingselskab. Først opretter du holdingselskabet, som beskrevet tidligere - læs evt. her.  Under oprettelsen af holdingselskabet, bestiller du også oprettelsen af dit driftselskab, hvilket du får 10 % rabat på, når det bestilles sammen med holdingselskabet.
 2. Modtag CVR-nummer. Dokument 24 stifter hurtigst muligt dit holdingselskab og sender dig dit CVR-nummer. Du har ofte dit CVR-nummer samme dag, når du selv er hurtig til at indsende billede-ID mv.
 3. Opret driftselskab. Til sidst opretter du dit driftselskab gennem et link, som vi har sendt til dig. Vi "ruller" selskabskapitalen fra holdingselskabet over i driftselskabet, så du skal kun indbetale selskabskapital én gang. Du kan først oprette driftselskabet, når du har dit CVR-nummer for dit holdingselskab. Grunden til dette er, at dit driftselskab skal ejes af dit holdingselskab, som først er juridisk stiftet, når du har modtaget selskabets CVR-nummer. 

Når de tre ovenstående trin er udført, har du en holding + driftstruktur, som der er mange fordele ved. Læs om fordelene her.

Hvad er rullende kapital?

Rullende kapital er betegnelse for den situation, hvor du stifter et holdingselskab + et driftselskab. Selskabskapitalen fra holdingselskabet ruller videre ned i driftselskabet. Selskabskapitalen for driftselskabet er hermed finansieret af holdingselskabet.

Når du stifter holdingselskab + driftselskab hos Dokument 24, sikrer vi, at selskabskapitalen fra holdingselskabet ruller videre til driftselskabet. Du indbetaler således kun selskabskapital én gang for stiftelsen af to selskaber.

Opret dit Holdingselskab og få fordele

Det er nemt og enkelt og koster kun 1.195 kr. (eks. moms/gebyrer)

Fordele ved holdingselskab + driftselskab

Der er mange fordele ved at oprette et holdingselskab + et driftselskab, og det er enkelt at oprette denne struktur.

 1. Skattefordel
 2. Risikominimering
 3. Finansiering og investering
 4. Ledelsesfleksibilitet
 5. Arve og ejendomsoverførsel
 6. Skabelse af holdingstruktur

1. Skattefordel

Et holdingselskab og driftselskab strukturerer virksomheden på en måde, der muliggør skatteoptimering. Overskud kan overføres mellem selskaberne på en skatteeffektiv måde og udnytte forskellige skattefordele.

2. Risikominimering

Holdingstrukturen beskytter aktiviteterne i driftselskabet mod potentielle økonomiske risici. Hvis der opstår problemer i driftselskabet, er holdingselskabet adskilt, og det forhindrer, at gæld eller tab fra driftselskabet påvirker holdingselskabets økonomi eller aktiver.

3. Finansiering og investering

Et holdingselskab kan bruges til at tiltrække ekstern finansiering og investeringer. Investorer foretrækker ofte at investere i holdingselskaber, da det giver dem mulighed for at få ejerandel i flere datterselskaber og sprede deres investeringsrisiko.

4. Ledelsesfleksibilitet

En holdingselskabs struktur giver mulighed for fleksibel ledelse og kontrol over forskellige selskaber. Det giver ejerne mulighed for at udpege separate bestyrelser og ledelsesteam til hvert selskab og styre aktiviteterne mere effektivt.

5. Arve- og ejendomsoverførsel

Holdingstrukturen letter også overførslen af ejendom og aktiver mellem generationer. Det kan give fordelagtige arvemæssige og skattemæssige forhold og gøre det lettere at bevare og overføre virksomheden til efterfølgende generationer.

6. Skabelse af holdingstruktur

Oprettelse af et holdingselskab og driftselskab kan også bidrage til at opbygge en mere kompleks og fleksibel forretningsstruktur, der letter fusioner, opkøb og udvidelser af virksomheden i fremtiden.

Etablering af holdingstruktur - eksempel

En holdingstruktur kan etableres på forskellige måder afhængigt af, hvor mange ejere der er. Der skelnes mellem en samlet eller personligt ejet holding koncern. De forskellige former for etablering er skitseret med eksempler nedenfor;

Personligt ejet koncern

Jens (ejer)
Holdingselskab
Driftsselskab

Samlet ejet koncern

Jens (ejer 1)
Mette (ejer 2)
Jens (ejer 1)
Mette (ejer 2)
Holdingselskab 1
Holdingselskab 2
Holdingselskab 1
Driftsselskab
Driftsselskab

Start dit Holdingselskab i dag

Få skattefordele, risikominimering og alle de andre fordele ved at oprette dit holdingselskab. Det koster kun 1.195 kr. (eks. moms/gebyrer).

Brug for hjælp?

Er du i tvivl, eller mangler du konkret rådgivning? Hos Dokument 24 kan du få hjælp og rådgivning omkring hvilken selskabsform, der passer til netop dit behov. Vores juridiske eksperter kan oprette dit holdingselskab med alle nødvendige selskabsdokumenter, når du ønsker at stifte virksomhed.