Her kan du oprette og læse om testamente for enlige

Se alt om testamenter for enlige her. Du kan også oprette et testamente for enlige for blot 695 kr. Det er nemt og enkelt.  

Testamente til enlige kun 695 kr. 

Testamente til enlige med børn

Såfremt du ikke opretter dette dokument som enlig med børn, vil hele arven efter dig tilfalde dine børn, når du dør. Hvis du i stedet ønsker, at arven skal fordeles på anden vis (til søskende, børnebørn eller en velgørenhedsorganisation), skal du huske at skrive et juridisk dokument.

Testamente enlig, med børn

Dog skal du være opmærksom på, at dine børn er tvangsarvinger. Derfor vil de altid modtage deres tvangsarv, som udgør 25 % af din efterladte formue. Med et testamente kan du herved kun bestemme over de resterende 75 % af din formue.

Går dine børn bort før dig, tilfalder arven, ifølge arveloven, dine børnebørn og herefter dine forældre. Din arv vil nemlig som udgangspunkt blive fordelt i henhold til arvelovens bestemmelser og de tre arveklasser.

Vælger du ikke at udarbejde et juridisk dokument, går hele din arv som nævnt til dine børn. Har du flere børn, skal de dele arven ligeligt.

Opret et børnetestamente

Som enlig med børn kan det ligeledes være en god beslutning at oprette et børnetestamente. Hvis du selv og børnenes anden forælder går bort, er det Staten, der vælger, hvor dine børn skal placeres ud fra deres vurdering. Det kan du dog undgå ved at få lavet et børnetestamente.

Dette dokument giver dig mulighed for at tilkendegive dine ønsker i forhold til, hvad der skal ske med dine børn i tilfælde af din død.

Testamente til enlige uden børn

Er du enlig, og har du ingen børn eller børnebørn, vil din arv gå til dine forældre. Er dine forældre døde, tilfalder den, ifølge arvelovens arverækkefølge, dine søskende og så videre.

Testamente, enlig uden børn

Har du en holdning til, hvordan din formue skal fordeles, skal du også her sørge for at skrive et testamente. Det kan eksempelvis være, at du har en niece eller en nevø, du vil give din arv til eller et velgørende formål, der betyder meget for dig.

Lav Testamente - Du sikrer arvingerne på 15 min.

Husk 30 %-reglen

Når du vælger at fordele din arv i dit dokument, skal du huske at være opmærksom på boafgiften. Boafgiftens størrelse kommer an på modtagerens relation til den afdøde og kan være på op til 36,25 % af din arv. Dog kan den mindskes til 30 % med 30 %-reglen.

Testamente enlig, mindsk boafgiften

Med denne regel bliver arvingernes boafgift ikke kun reduceret, men en velgørenhedsorganisation vil ydermere modtage omkring 5 % af arven. Du beslutter helt selv hvilken organisation, du vil donere noget af din arv til.

Sådan mindsker du boafgiften for dine arvinger

Hvis du ønsker at mindske dine arvingers boafgift, skal du få oprettet et juridisk gyldigt dokument. Her skal du sørge for at skrive, at 70 % af din arv skal gå til dine arvinger, mens en valgfri velgørende organisation skal have de resterende 30 %.

Derudover skal du skrive at betingelsen for, at organisationen kan få noget af arven er, at den skal betale afgifterne for arvingerne.

Hvorfor bør enlige oprette et testamente?

Hvis du ikke har et testamente, afgør arveloven, hvem der får din arv. Det betyder, at hvis du ikke har dette dokument, vil din formue tilfalde dine nærmeste slægtninge. For enlige er legale arvinger børn, børnebørn, forældre, søskende og så fremdeles. Det afhænger af din livssituation.

Hvorfor oprette et testamente, Testamente enlig

Hvis ingen af disse mennesker er i live til at modtage din arv, vil den gå til dine bedsteforældre og herefter dine far- og morbrødre, faste og mostre. Ifølge disse regler vil dine venner, din samlever eller andre slægtninge såsom stedforældre eller stedbørn ikke få noget.

For at undgå arvelovens bestemmelser er du nødsaget til at lave et testamente. Herved får du mulighed for at beslutte, hvem der får hvad, da reglerne og arveklasserne ikke længere er gældende (udover tvangsarven).

Desuden skal du have in mente at efter tredje arveklasse, stopper arverækkefølgen. Her er det endnu vigtigere at oprette et juridisk dokument, hvis du ikke vil have, at din arv skal tilfalde Staten.

Det anbefales, at alle enlige opretter et testamente

Vi anbefaler, at alle enlige opretter et juridisk gyldigt dokument. Det sikrer, at du får opfyldt alle dine ønsker, når du en dag ikke er her mere. Mange enlige har nemlig en holdning i forhold til, hvordan deres arv skal fordeles og til hvem.

Det bestemmer enlige med børn i deres testamente

Enlige med børn kan sammensætte og skræddersy deres juridiske dokument på en lang række af måder. Det vigtigste er, at du i dit dokument fordeler arven på den måde, du mener er bedst og passer til dine ønsker. Dette bestemmer enlige med børn typisk:

 • Genstand: at en arving skal arve en helt bestemt genstand
 • Begrænsning af arven: at din arv skal reduceres til tvangsarven for en eller flere arvinger
 • Særeje: at din arv skal være særeje
 • Fordeling af arven: at arven skal fordeles til andre end dine børn
 • Større andel: at en eller flere af dine arvinger skal have en større andel end andre

Det bestemmer enlige uden børn i deres testamente

Selvom du er enlig og er uden børn, kan det være, at du ikke vil lade arveloven diktere, hvordan din arv skal fordeles til dine nærmeste. Det kan nemlig være, at du selv har taget stilling til fordelingen. Det bestemmer enlige uden børn typisk:

 • Fordeling af arven: at arven skal fordeles på anden vis og ikke gå direkte til forældrene
 • Særeje: at din arv skal være særeje
 • Statskassen: at din arv ikke kommer til at gå til Staten, selvom du ikke har legale arvinger

Hvornår er et testamente for enlige gyldigt?

Laver du dette dokument, er det ikke automatisk gyldigt efter, at du har nedskrevet dine ønsker. Du skal altid sørge for, at det underskrives. Gør du ikke det, er dokumentet ikke gyldigt, og det kan herved ikke bruges til noget i tilfælde af din død.

Testamente enlige, hvornår er et testamente for enlige gyldigt?

Du kan underskrive dit dokument på flere forskellige måder. Vi anbefaler, at du vælger et notartestamente. Det vil sige, at du underskriver dokumentet hos en notar, hvilket er den mest sikre metode.

Udover et notartestamente findes der ydermere vidnetestamenter. Her underskriver du dit dokument foran to vitterlighedsvidner. Sidst men ikke mindst kan dokumentet signeres med dit Nem-ID.

Opret dit testamente for enlige billigt, nemt og hurtigt hos Dokument 24

Hos Dokument 24 er det billigt, nemt og hurtigt at oprette et dokument for enlige både med og uden børn. Du skal blot følge et par enkelte trin, hvorefter du har fået udarbejdet et dokument, der beskriver din sidste vilje.

Testamente enlig, Opret billigt, nemt og hurtigt hos Dokument 24

 1. Udfyld en online skabelon: Du skal starte med at udfylde vores online skabelon. Her svarer du på flere spørgsmål, der skræddersys til dine svar. Du skal eksempelvis svare på, hvordan din formue skal fordeles m.m. Når du er færdig, har du mulighed for at gennemgå dine svar, så du kan se, om du vil ændre noget.
 2. Modtagelse: Herefter modtager du dokumentet øjeblikkeligt på din mail.
 3. Skriv under: Inden du er færdig, skal du skrive dokumentet under. Det skal du ikke gøre lige med det samme, men hos en notar eller foran to vitterlighedsvidner. Er du i tvivl om denne proces, kan du læse vores vejledning, som vi sender til dig sammen med dokumentet.

Det tager ikke meget længere tid end 15 minutter at oprette dit dokument. Og det bedste ved det hele er, at du kan klare alt hjemmefra foran din egen computer, mobiltelefon eller tablet.

Selvom du laver dokumentet online, er du garanteret, at det altid er sikkert og 100 % juridisk korrekt takket være vores juridiske software. Det sikrer, at du bliver stillet alle de rigtige spørgsmål baseret på dine svar og din situation.

Få gratis rådgivning af en uvildig rådgiver

Dokument 24 tilbyder gratis rådgivning, hvis du har brug for det. Ved udarbejdelsen af sådan et dokument kan det være rart at tale med en uvildig rådgiver. Du er derfor altid velkommen til at ringe eller skrive til os, så vi kan tage en snak.

Benytter du dig af vores gratis rådgivning, er du ikke nødsaget til at lave et dokument.

Har du spørgsmål i forhold til vores priser, hvordan du udarbejder dit juridiske dokument, hvad du skal være opmærksom på eller noget helt andet, må du ligeledes meget gerne give os et kald.

Testamente

Du har måske søgt efter:

Testamente pris

En testamente pris varierer alt efter, hvor du får det lavet henne. Hos Dokument 24 kan du få lavet sådan et dokument til kun 695 kroner. Normalprisen for dette dokument er som regel på mellem 3.000 kroner og 5.000 kroner hos en traditionel advokat eller jurist. Udover at spare penge behøver du heller ikke bruge tid på hverken møder, transport eller lignende.

Testamente formuleringer

Det er muligt at finde gratis testamenteskabeloner m.m., så du kan udfylde dokumentet uden at betale for det. Det anbefaler vi dog ikke. Det er en god idé at få eksperter til at hjælpe dig. Herved kan du være sikker på, at alle dine testamente formuleringer er præcise og juridisk korrekte

Familie testamente

Et familie testamente er et dokument, der sørger for at beskytte familien på bedst mulig vis. Det betyder, at det er et dokument, der sørger for, at arven eksempelvis går til den længstlevende ægtefælle eller samlever og herefter børnene, når begge forældre er døde.

Fælles testamente eksempel

Du kan finde et fælles testamente eksempel online, hvis du ønsker at oprette sådan et dokument. Du kan oprette dit dokument hos Dokument 24 via en online skabelon. På den måde er du sikret, at det er 100 % juridisk gyldigt og korrekt.

Hvem arver mig, hvis jeg er enlig?

Det er udelukkende arveloven, der bestemmer, hvem der arver efter dig så længe, at du ikke har oprettet et testamente. Er du enlig med børn, vil hele din arv gå til dine børn. Er dine børn døde, modtager dine børnebørn arven og så videre.

Har du ikke nogle børn, vil arven tilfalde dine forældre. Hvis dine forældre er døde, går den i stedet til dine søskende og så fremdeles. Hvem der arver dig kommer derfor an på, hvordan din familiesituation ser ud.

Hvordan oprettes testamente for enlige?

Ønsker du at oprette et dokument for enlige, kan du gøre det online eller hos en traditionel advokat. Hos Dokument 24 tilbyder vi en nem og hurtig oprettelse til en lav pris. På den måde sparer du både tid og penge på udarbejdelsen af dit dokument.

Hvad er et sort-får testamente?

Et sort-får testamente er en betegnelse for et dokument, hvor du bestemmer, at enten et enkelt eller flere af dine børn skal arve så lidt som muligt. Herved vil de andre børn arve mere efter dig. Sådan et dokument kan bruges af både enlige, samlevende eller ægtefæller med børn.

Lav Testamente - Du sikrer familien på 15 min.