Fuld guide til vidnetestamenter

Hvad er et vidnetestamente, og hvordan opretter du det? Her på siden får du svarene, og du kan oprette et vidnetestamente ved at svare på en række spørgsmål online. Det er nemt og sikkert.

Opret Vidnetestamente - Kun 695 kr.

Hvad er et vidnetestamente?

Et vidnetestamente er et ”normalt” testamente, der er bevidnet af to vitterlighedsvidner. Vitterlighedsvidnernes opgave er at sikre, at du er den, som du giver dig ud for at være. Vidnerne bevidner også, at du er "ved dine fulde fem”, og at du ikke bliver tvunget til at underskrive testamentet.

Hvad er et vidnetestamente?

Når du opretter et testamente hos en advokat eller hos os, kan du selv vælge, om du ønsker at oprette det som et vidnetestamente eller som et notartestamente.

Hvis det haster med at få underskrevet dokumentet pga. ferie eller lignende, kan du begynde med at skrive det under som et vidnetestamente. Du kan senere vælge at skrive dokumentet under som et notartestamente hos notaren.

Hvordan opretter jeg et vidnetestamente?

Hos Dokument 24 kan du oprette et vidnetestamente på 10-15 minutter. Du opretter det online hjemmefra, og vi er klar til at hjælpe dig på telefon 5370 1030 eller email info@dokument24.dk.

Vidnetestamente | Sådan oprettes det

Se video

Online skabelon – nemt og enkelt

Benyt vores online formular til oprettelsen. Sådan gør du:

  • Du svarer på 12-15 spørgsmål online. Hvert spørgsmål bliver skræddersyet til dig, når du går igennem formularen til dit vidnetestamente.
  • Bestil dokumentet. Når du har besvaret spørgsmålene, bliver du præsenteret for et overblik over dine svar. Derefter bestiller du dokumentet.
  • Fremsendes straks pr. mail. Efter bestilling modtager du dokumentet straks. Dokumentet er 100 % skræddersyet til dig.
  • Underskriv med det samme. Når dokumentet er modtaget, printer du det. Herefter er det klar til underskrift af dig og to vitterlighedsvidner. Sammen med dokumentet vil du modtage nedenstående guide til underskrift.

Så enkelt er det at oprette et juridisk gyldigt vidnetestamente hos Dokument 24. Det er samtidig billigt at udarbejde.

Det koster kun 695 kr. at lave dit testamente!

Underskrift

Når du underskriver dit vidnetestamente, skal du finde to vitterlighedsvidner. 

Vidnerne kan være dine kollegaer eller dine naboer. Det er vigtigt, at vitterlighedsvidnerne ikke er skrevet ind i dit testamente eller er dig nært beslægtede (dine børn, forældre, søskende, mv.).

Når du skriver under, skal du gøre følgende:

  1. Skriv vidnetestamentet under, imens de to vitterlighedsvidner overværer din underskrift.
  2. Herefter dateres dokumentet. Skriv datoen for underskrift i dokumentet.
  3. De to vitterlighedsvidner skal nu skrive under, at du er den, som du giver dig ud for at være. De skriver ligeledes under på, at du er ved dine fulde fem, og at de har bevidnet din underskrift.
  4. Gem dokumentet et sikkert sted. Gem dokumentet et sted, hvor du er sikker på, at dine arvinger kan finde det.
Vitterlighedsvidne | Hvad skal du vide her?

Se video

Hvad koster det? Pris kun 695 kr.

Det er billigt at oprette et vidnetestamente hos Dokument 24. Det koster kun 695,-. Prisen er lav, selvom du har mulighed for at ringe og skrive til os gratis. Grunden til, at vi kan holde priserne så billige er, at vores juridiske software automatisk udarbejder dokumentet. 

Billligt online testamente

Vi har ligeledes sparet dig for meget dyrt og manuelt advokatarbejde. Det er ikke advokater, der sætter dokumentet sammen for dig, men vores fejlfri juridiske software.

Det er både billigt og sikkert at oprette et vidnetestamente hos Dokument 24. Det er nemlig ikke muligt at lave juridiske fejl i vores system. Du får dermed altid den rigtige service, når du blot har besvaret spørgsmålene i processen ærligt og efter dit eget ønske.

Sammenlignet med advokater og jurister, sparer du ofte 4-5.000 kroner, når du opretter vidnetestamentet hos os.

Start dit vidnetestamente/notartestamente i dag

Vidnetestamente eller notartestamente?

Vi bliver tit spurgt, om det er bedst at oprette et vidnetestamente eller et notartestamente? Svaret er enkelt: Opret et notartestamente, da det er mest sikkert!

Hos Dokument 24 får du både et notartestamente samt et vidnetestamente tilsendt. Du vælger selv, hvilket du ønsker at underskrive. Der er to grunde til, at notartestamentet er mest sikkert:

  1. Notartestamenter er mest sikre, fordi notaren har overværet din underskrift. Når først notaren har overværet din underskrift, kan underskriften ikke anfægtes. Det vil sige, at din underskrift altid er gyldig. Et vidnetestamentes underskrift kan anfægtes.
  2. Notaren gemmer testamentet. Når du har skrevet dokumentet under, gemmer notaren dit testamente i centralregistret for testamenter. Dokumentet dukker hermed altid op, når du en dag går bort. Et vidnetestamente kan være blevet væk, eller ulovligt bortskaffet af arvingerne.

Vi anbefaler et notartestamente

Når du opretter dit testamente hos os, vil du få tilsendt både et vidnetestamente og et notartestamente.

Du får ligeledes tilsendt en vejledning i, hvordan du skriver dokumenterne under. Du kan starte med at skrive vidnetestamenet under til at begynde med. Når du efterfølgende får bestilt tid hos notaren, kan du skrive dokumentet under foran notaren i stedet. Du vælger selv, hvordan du ønsker at gøre det juridisk gyldigt.

Vi hjælper dig gerne på telefon 5370 1030 eller email info@dokument24.dk.

Testamentet sikrer familien – det tager 15 min.