Fuld guide til oprettelse af testamente med særeje

Det er nemt og enkelt at oprette et testamente med særeje hos Dokument 24. Når du har oprettet testamentet, har du sikret dine arvinger/børn. På denne måde skal de ikke dele arven efter dig med deres ægtefælle i tilfælde af skilsmisse.

Prisen er for et testamente med særeje er kun 695 kr. Du sparer tusinder af kroner i forhold til brug af advokater.

 1. Hvad er et testamente med særeje?
 2. Særeje til arvingerne/børnene?
 3. Hvordan oprettes testamentet?
 4. Hvad koster det? Er der skjulte udgifter/gebyrer?
 5. Hvad indeholder testamentet med særeje + eksempel?

Opret testamente med særeje, kun 695 kr. 

Hvad er et testamente med særeje?

Et testamente med særeje, er et testamente, der sikrer særeje til arvingerne. Når arvingerne får arven med særeje, vil de aldrig skulle dele arven med deres ægtefælle eller kommende ægtefælle, hvis de bliver skilt.

Hvorfor skal du oprette et testamente med særeje?

Du skal oprette et testamente med særeje, hvis du ønsker at sikrer, at arven bliver hos dine arvinger uanset om de bliver skilt og gift. Her kan du se, hvilke muligheder det et testamente med særeje kan give dig og dine arvinger:

 1. Særeje til arvingerne/børnene
 2. Give arven til ægtefælle/samlever som særeje
 3. Yderligere grunde til at oprette et testamente

1. Særeje til arvingerne/børnene

De fleste vælger at give deres børn særeje med arven. Når børnene har fået særeje med arven, så de ikke skal dele arven med deres ægtefælle ved eventuel skilsmisse.

2. Give arven til ægtefælle/samlever som særeje

Flere vælger også at give deres ægtefælle/samlever særeje med arven. Når du giver din ægtefælle/samlever særeje med arven sikrer du, at din ægtefælle/samlever ikke skal dele arven med en eventuelt ny ægtefælle.

Når din samlever/ægtefælle ikke skal dele arven efter dig med en eventuelt ny ægtefælle, så sikrer du også dine arvinger/børn. Du sikrer arvingerne/børnene, fordi din samlever/ægtefælle ikke risikerer at miste arv til en ny ægtefælle. Arven efter dig bliver således blive i familien, så arven kan gå videre til dine arvinger/børn, når din samlever/ægtefælle også er gået bort.

3. Yderligere grunde til at oprette et testamente

Særeje til arvingerne kan være en af grundene til at oprette et testamente, men der er også andre grunde. Her kan du se yderligere grunde til, hvorfor du bør oprette et testamente.

 • Din ægtefælle skal arve efter dig: Du sikrer, at du og din ægtefælle kan arve mest muligt efter hinanden. Læs mere om testamente til ægtefæller her.
 • Din samlever skal arve efter dig: Samlevende arver intet efter hinanden, hvis der ikke er oprettet et testamente! Du sikrer, at du og din samlever kan arve mest muligt efter hinanden med et samlevertestamente. Læs mere her.
 • Sikring af dine børn: Du undgår, at Staten egenhændigt placerer dine mindreårige børn, når du går bort! Læs mere om børnetestamente her.
 • Fordeling af din arv: Du bestemmer fordeling af arven efter dig. 
Testamente | Vigtig information til Dig!

Se video

Hvordan oprettes dit testamente?

Det er enkelt og billigt at oprette dokumentet hos Dokument 24. Følg nedenstående 3 trin, så har du et juridisk gyldigt testamente oprettet i dag.

 1. Svar på spørgsmålene online. Du starter med at svare på 12-15 spørgsmål online. Spørgsmålene tilpasser sig dig og dine svar. Du vil blandt andet blive spurgt om, hvordan arven skal fordeles, om arvingerne skal have særeje med arven og flere andre ting.
 2. Modtag straks. Når du har svaret på spørgsmålene, så har vi allerede udarbejdet testamentet til dig. Du modtager dokumentet inden for 2 minutter. Det sendes direkte til din e-mailadresse.
 3. Skriv under. Til sidst skal testamentet skrives under. Du kan enten skrive det under som et vidnetestamente eller som et notartestamente. Du får begge typer testamenter tilsendt, så du selv kan vælge, hvilket du vil skrive under. Du får ligeledes vejledning til underskrift tilsendt. Vi anbefaler, at du skriver notartestamentet under, da dette er det mest sikre.

Hvad koster det? Er der skjulte udgifter/gebyrer?

Hvad koster det?

Oprettelse af et testamente hos Dokument 24 koster kun 695 kr. For at oprette det, skal du blot besvare nogle spørgsmål online. Efter besvarelse modtager du straks testamentet via e-mail. Det næste skridt er at underskrive det foran en notar eller to vitterlighedsvidner.

Al rådgivning hos er gratis og uforpligtende. Du bestemmer selv, om du ønsker at udarbejde testamentet efter endt rådgivning,

Er der skjulte udgifter/gebyrer?

Hvis du vælger at skrive testamentet under foran en notar, skal du betale 300 kr. i notarpåtegningsudgift. Dette er en statslig afgift, som betales af alle, der skriver et testamente under foran notar.

Du kan også vælge at skrive testamentet under foran to vitterlighedsvidner. Underskrift ved brug af vitterlighedsvidner er gratis.

Hvad indeholder testamentet + eksempel?

Når du opretter et testamente hos Dokument 24, sikrer vi, at vi kommer hele vejen rundt om dig og dine ønsker. Alt nedenstående vil være muligt at medtage i dit testamente:

 1. Hvem skal dine arvinger være? Du bestemmer, hvem der skal arve efter dig. Børn og ægtefælle skal dog altid skrives ind, da disse er tvangsarvinger efter dig. 
 2. Hvordan skal arven fordeles? Du vælger selv, hvordan arven skal fordeles inden for lovens rammer. Børn og ægtefæller skal som minimum modtage en hvis procentdel af din arv. Dette guider vi dig igennem under oprettelsen af testamentet.
 3. Skal arven blive i familien (særeje)? Du kan vælge at given arven til din ægtefælle/børn mv. som særeje. Når arven gives som særeje, skal arvingerne ikke dele arven med deres ægtefælle. 
 4. Børnetestamente. Hvis du har børn under 18 år, kan du i testamentet angive, hvem der skal tage sig af børnene, hvis du går bort.
 5. Uskiftet bo. Hvis du er gift, og du eller din ægtefælle har børn fra tidligere forhold, kan I ønske at sidde i uskiftet bo. Ægtefæller der udelukkende har fælles børn, kan altid sidde i uskiftet bo med deres fælles børn - dette er bestemt ved lov.
 6. Tilbagekalde tidligere testamenter. Hvis du tidligere har oprettet et testamente, skriver vi, at det tidligere testamente tilbagekaldes ved underskrift af det nyoprettede testamente. Det nyoprettede testamente vil således være det gældende.
 7. Båndlæggelse af arv. Du har mulighed for at båndlægge arv til arvingerne. Hvis du båndlægger arv betyder det, at der er restriktioner på udbetaling af arven, der er lagt "bånd på arven". Mange vælger at båndlægge udbetaling af arv til deres børn fylder f.eks. 21 år. 
 8. Fortrinsret til arvingerne? Du kan vælge at give udvalgte arvinger ret til at vælge bestemte genstande af arven. Således kan en arving få førsteret til at vælge f.eks. et maleri, kaffestel, en bil eller andet før, at de andre arvinger kan vælge dette.
 9. Hvis en arving går bort - hvad så? Hvis en arving går bort før dig, kan du vælge, hvem der skal arve i stedet for den afdøde arving. Dette hedder en subsidiær arving. 
 10. Vedligeholdelse af gravsted. I testamentet kan du vælge om noget af arven efter dig skal benyttes til at vedligeholde dit gravsted.
 11. Bobestyrer. Du kan på forhånd vælge en person, der skal styre boet efter dig. Dette kaldes en bobestyrer. Bobestyrerens opgave er at sikre, at arven efter dig opgøres og udbetales korrekt samt, at interaktion med det offentlige sker korrekt.
 12. Underskrift. Du får to muligheder for at skrive testamentet under. Den ene mulighed vil være underskrift foran notar. Den anden mulighed vil være underskrift foran to vitterlighedsvidner. Vi sender begge muligheder til dig, når du modtager testamentet fra os samt en forklaring til, hvordan du skriver under.

Eksempel på testamente

Et testamente er normalt på mellem 3 og 6 sider, når det er udarbejdet. I nedenstående kan du se uddrag af et testamente, der er udarbejdet hos os. Eksemplet i nedenstående er fiktivt. 

Testamente Dokument

Gratis rådgivning og tilfredshedsgaranti

Gratis rådgivning

Når du udarbejder juridiske dokumenter, kan du nogle gange have brug for at drøfte tingene med en uvildig rådgiver. Du kan altid ringe eller skrive til os, og så vil sørge for at hjælpe dig videre. Rådgivningen er gratis, og du er selvfølgelig ikke forpligtet til at oprette et dokument, selvom du har fået hjælp.

Tilfredshedsgaranti

Hos Dokument24 ønsker vi tilfredse kunder, og det vigtigt for os, at du er tilfreds med det dokument, som du har oprettet online. Hvis du fortryder, har du derfor altid mulighed for at få dine penge tilbage.

Start Testamentet i dag, så er familien sikret!