Opret et anfordringslån korrekt og enkelt

Et anfordringslån er oplagt, hvis du skal indgå i en låneaftale med en af dine nærmeste. Anfordringslån oprettes oftest både rente- og afdragsfrit. Långiver kan kræve lånet indfriet med dags varsel, ligesom låntager kan vælge at tilbagebetale hele beløbet på én gang.

Hos Dokument 24 kan du trygt og hurtigt oprette anfordringslånet via vores online skabelon. Det tager 10 minutter at udfylde og koster kun 249 kroner. Du sparer dermed 1.250 kroner i forhold til traditionelle advokater. 

 1. Hvad er et anfordringslån?
 2. Fordele og ulemper
 3. Hvordan oprettes anfordringslånet?
 4. Hvad koster det? Er der skjulte udgifter/gebyrer?
 5. Hvad indeholder dokumentet?

Hvad er et anfordringslån?

Et anfordringslån er et lån, der kan indløses pr. anfordring. Det betyder, at lånet kan kræves indfriet når som helst af långiver. Derudover skal lånet tilbagebetales straks, hvis långiver går bort. Som udgangspunkt er lånebetingelserne ofte meget fordelagtige for låntager, da lånet kan gives uden renter og afdrag.

Et anfordringslån er en den juridiske betegnelse for lånet, som i folkemunde også omtales som et anfordringsgældsbrev, familielån eller et gældsbrev mellem private. Dette er ét og samme type dokument.

Lav et anfordringslån for kun 249 kr.

Fordele og ulemper

Et anfordringslån har både fordele og ulemper for låntager. Derfor er det vigtigt at sætte sig ind i reglerne på forhånd. På den måde kan du indgå i låneaftalen med ro i maven.

Fordele

 • Ingen renter: Lånet kan gives rentefrit.
 • Ingen afdrag: Der skal heller ikke betales afdrag på lånet.
 • Ingen skatter/afgifter: Denne låntype er ikke forbundet med skatter og afgifter.

Ulemper

 • Straks indfrielse: Långiver kan kræve, at lånet skal indfries straks.
 • Indfrielse ved død: Hvis långiver går bort, skal låntager øjeblikkeligt betale lånet tilbage til boet. Derfor er det ofte en god idé at skrive låntager ind i långivers testamente med det beløb, låntageren har modtaget. Ellers kan låntager risikere pludselig at stå med en stor udfordring.

Hvordan oprettes anfordringslånet?

Du kan enten lave anfordringslånet online eller gennem telefonisk samtale med Dokument 24. De fleste vælger at oprette dokumentet online via skabelon til anfordringslån/gældsbrev. Dette er nemt, hurtigt og billigt. Når du opretter lånet online, vil juraen være identisk med et lån oprettet gennem personlig samtale med vores jurister. Sådan gør du:

 1. Svar på 5-9 spørgsmål online. Til at starte med svarer du på 5-9 spørgsmål online. Spørgsmålene tilpasser sig dig og dine svar, så lånet bliver udformet efter dine ønsker.
 2. Modtag straks på e-mail. Når du har svaret på spørgsmålene i formularen, er dokumentet allerede udarbejdet og klar til at blive sendt til dig. Du bestiller dokumentet ved at betale med MobilePay eller kreditkort. Du har 14 dages fortrydelsesret, så det koster ikke noget, hvis du fortryder bestillingen. Anfordringslånet sendes til dig på e-mail inden for 2 minutter døgnet rundt.
 3. Skriv under. Til sidst skal dokumentet skrives under af både långiver og låntager. Lånet skal ikke tinglyses - der skal kun underskrift til. Vi vedhæfter også detaljeret information omkring udfyldelsen, så du er sikker på, at du gør det korrekt.

Hvad koster det? Er der skjulte udgifter/gebyrer?

Pris
Et anfordringslån koster 249 kroner at oprette gennem skabelonen online hos Dokument 24.

Skjulte afgifter?
Der er ingen skjulte gebyrer eller andet i forbindelse med oprettelsen af dokumentet. Dokumentet skal blot skrives under af långiver og låntager, når det er oprettet. 

Hvad indeholder dokumentet?

Når du benytter vores online skabelon til oprettelse af dokumentet, indeholder dit anfordringslån følgende:

 • O % rente: Lånet er rentefrit.
 • Afdrag: Du kan selv vælge, om der skal betales afdrag på lånet eller ej.
 • Ingen afgifter: Der skal ikke betales noget i gaveafgift eller skat.
 • Afskrivninger: Lånet kan afskrives over en årrække, hvis långiver vælger dette. Lånedokumentet må ikke indeholde planlagte afskrivninger, da hele lånet således ses som værende én stor gave til låntager. I så fald skal der betales 15 % i gaveafgift. Lånet skal derfor afskrives sporadisk - det vil sige tilfældigt over en årrække.
 • Indfrielse af lån: Lånet kan kræves indfriet med kort varsel af långiver (typisk 1-2 ugers varsel).
 • Långivers bortgang: Lånet skal straks tilbagebetales, hvis långiver går bort.
 • Forældelse efter 10 år: Lånet forældes efter 10 år. Husk at forny lånet inden forældelse - vi kan hjælpe med dette. Det er loven, der foreskriver, at denne lånetype forældes efter 10 år.

Eksempel på anfordringslån

I nedenstående kan du se et eksempel på et anfordringslån oprettet på formularen hos Dokument 24.

Skabelon til anfordringslån

 

Opret dit anfordringslån i dag