Få al information om gældsbreve

Her på siden kan du læse alt om gældsbreve. Tryk på det, som du søger informationer om, hvorefter du straks dirigeres til emnet:

Pris for rentefrit gældsbrev kun 250 kr. Spar 1.250 kr. i forhold til traditionelle advokater. Det er enkelt og ligetil. Du downloader skabelonen til gældsbrevet, og udfylder den efterfølgende. Vi fremsender udførlig guide til, hvordan du gør.

Hvad er et gældsbrev?

Et gældsbrev er en låneaftale indgået mellem långiver og låntager. Dokumentet indeholder lånets størrelse. Det indeholder ligeledes oplysninger om eventuelle renter og afdrag på lånet. Mange vælger at oprette gældsbreve uden afdrag og renter. Dette betegnet som et familielån.

Hvad er et gældsbrev

Gældsbrev skabelon

Hvordan opretter du et gældsbrev? Det er enkelt at lave et gældsbrev, når du benytter formularen hos Dokument 24. Følg nedenstående 3 trin, hvorefter du har skrevet et juridisk gyldigt gældsbrev.

Følg vores formular til udarbejdelse af gældsbrev

 1. Bestil skabelon online. Til at starte med bestiller du skabelonen online. Skabelonen bestilles på samme måde, som når du handler andre varer på nettet.
 2. Modtag straks. Vi sender dig straks formularen til dit gældsbrev til din e-mail sammen med udførlig vejledning til, hvordan dokumentet udfyldes korrekt (det er ret enkelt). Blanketten sendes kommer som en Word-fil.
 3. Udfyld og skriv under. Når dokumentet er modtaget, åbner du dokumentet og udfylder det direkte på din computer. Alternativt printes det og udfyldes med en kuglepen. Til sidst skrives gældsbrevsskabelonen under af långiver og låntager.

Hvad indeholder dokumentet?

Når du modtager Dokument 24’s skabelon til gældbrev, indeholder dokumentet følgende:

 1. Oplysninger om parterne: Der skal angives navn, cpr. og adresse for både låntager samt långiver. Dette sikrer, at begge parter er korrekt identificeret, hvis der senere hen kommer en tvist mellem parterne.
 2. Lånets størrelse: Lånet størrelse angives i danske kroner.
 3. Dato for overdragelse af lån: Der angives, hvornår lånet er overført fra långiver til låntager. Det anføres ligeledes hvilken konto lånet er overført til.
 4. Renter: Skabelonen er et rentefrit gældsbrev.
 5. Eventuelle afdrag Det kan vælges, at der skal betales afdrag på lånet. Hvis der skal afdrages på lånet, skrives afdragenes størrelse ind i skabelonen.
 6. Juridiske termer: Det er angivet, at låntager til enhver tid kan kræve lånet indfriet samt, at lånet bortfalder ved långivers død. Det er ligeledes angivet andre juridiske termer, der sikrer, at lånet er juridisk korrekt.
 7. Sted og data: Sted og dato for lånet anføres også i gældsbrevsskabelonen.
 8. Navn og underskrift: Til sidst skrives navn og underskrift i bunden af formularen.

Så enkelt er det at oprette et gældsbrev, når du benytter dokument 24’s skabelon. Vi svarer gerne på spørgsmål pr. tlf. eller pr. e-mail.

Opret gældsbrev online - nemt og enkelt

Forældelsesfrit

På denne type lån forældelsesfristen 10 år jf. lovgivningen. Det betyder, at lånet automatisk er forældet 10 år efter oprettelsen. Hvis lånet skal fortsætte efter forældelsesfristen, skal låntager skrive under på en ny 10-årig periode, ellers bortfalder lånet. Hvis låntager ikke ønsker at skrive under på dette, kan långiver kræve lånet indfriet på långiver anmodning. Således kan låntager og långiver fortsætte hele livet med at opretholde et låneforhold, hvis dette ønskes.

Gældsbrev med afdragsordning

Der kan udarbejdes gældsbreve med og uden afdragsordninger i vores online skabelon. Du vælger selv om gældsbrevet skal være med afdragsordning eller ej, når du benytter vores skabelon. Når du vælger afdragsordning, skriver du selv størrelsen på afdrag ind i skabelonen. Herefter er det vigtigt at holde for øje, hvornår lånet er fuldt ud tilbagebetalt.

Gældsbrev med afdragsordning

Ønsker du at udarbejde et gældsbrev med renter, bliver dokumentet mere kompliceret. Dette skyldes, at renter medfører renters rente. Låntagers afdrag skal således beregnes med renters rente af lånets hovedstol. Hvis du ønsker at udarbejde lånet med renter, anbefaler vi, at du taler med en lånerådgiver i stedet for at benytte en formular. Dette skyldes kompleksiteten i beregning af afdragsordningen.

Tal med en lånerådgiver ved renter

Gældsbrev mellem venner/Privat gældsbrev

Når du ønsker at oprette et privat gældsbrev mellem venner, gøres det ofte på favorable vilkår. Ofte laves gældsbrevet uden renter og uden afdrag. Denne type lån kaldes populært et familielån eller lånedokument, da lånetypen ofte benyttes til at låne penge fra forældre til deres ”børn”.

Alle kan oprette et såkaldt ”familielån”, og du kan ligeledes oprette et rente- og afdragsfrit gældsbrev mellem venner under betegnelsen ”familielån”. Du benytter vores gældsbrevsskabelon til at lave et gældsbrev mellem venner, og du vælger selv om dokumentet skal være med eller uden afdrag.

Gældsbrev uden afdrag og renter kaldes familielån

Vær opmærksom på, at lånets type er et privat lån af typen anfordringslån. Et anfordringslån betyder, at lånet straks kan kræves tilbagebetalt af långiver. I praksis betyder det, at lånet kan kræves tilbagebetalt uden varsel eller med meget kort varsel.

Hvis du ikke ønsker at oprette et privat gældsbrev, men derimod et gældsbrev mellem virksomheder eller mellem virksomhed og privatperson, skal der benyttes en anden skabelon.

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os, så vil vi hjælpe dig med at svare på spørgsmål.

Eksempel

Hvordan ser et gældsbrev ud, og hvad indeholder det? I nedestående har vi tilføjet et forenklet eksempel, som IKKE kan benyttes som et rigtigt dokument. Eksemplet er udelukkende et eksempel, så du overordnet kan se et eksempel herpå.

Gældsbrev - Eksempel
Anders Andersen, cpr. nr. 112233-4455, adresse Københavnervej 1 i 1001 København har lånt nedenstående beløb på nedenstående betingelser af:

Hanne Hansen, cpr. nr. 667799-6644, adresse Århusvej 1, 8001 Århus.

 • Beløbets størrelse er 100.000 danske kroner.
 • Lønebeløbet er overført d. 01.01.2020 til låntagers kontonummer 111133333 i Lånebanken.
 • Lånet er rente og afdragsfrit.
 • Långiver kan til enhver tid kræve gælden indfriet uden varsel
 • Lånet forfalder til fuld indfrielse ved långivers død.
 • etc. 

Gældsbrevet underskrives af begge parter i original version, som opbevares af långiver. Låntager opbevarer kopi af originalversionen.

Sted for underskrift: København, d. 01.01.2020.

Underskrevet af Anders Andersen og Hanne Hansen

Ring/skriv – Det er gratis

Hos Dokument 24 er du altid velkommen til at ringe eller skrive til os. Det er gratis at være i dialog med. Det koster kun noget, hvis du vælger at bestille et dokument. Vi håber, at vi kan hjælpe dig på bedst mulig vis.

Altid velkommen til at ringe

Opret gældsbrev - 14 dages fortrydelsesret!