Få al information om gældsbreve

Når du skal indgå en låneaftale med en anden, er det mest fornuftigt at oprette et gældsbrev. På den måde kan der ikke opstå tvivl om lånevilkårene. For at klæde dig bedst muligt på, har vi samlet al nyttig viden om gældsbreve her.

 1. Hvad er et gældsbrev?
 2. Sådan opretter du et gældsbrev
 3. Gældsbrev med afdragsordning
 4. Privat gældsbrev mellem venner
Pris for rentefrit gældsbrev kun 249 kr. Spar 1.250 kr. i forhold til traditionelle advokater. Det er enkelt og ligetil. Du downloader skabelonen til gældsbrevet, og udfylder den efterfølgende. Vi fremsender udførlig guide til, hvordan du gør.

Hvad er et gældsbrev?

Et gældsbrev er en låneaftale indgået mellem långiver og låntager. Dokumentet indeholder lånets størrelse. Det indeholder ligeledes oplysninger om eventuelle renter og afdrag på lånet. Mange vælger at oprette gældsbreve uden afdrag og renter. Dette betegnes som et familielån.

Hvad er et gældsbrev

Sådan opretter du et gældsbrev

Hvordan opretter du et gældsbrev? Det er enkelt at lave et gældsbrev, når du benytter formularen hos Dokument 24. Følg blot nedenstående 3 trin, hvorefter du har lavet et juridisk gyldigt gældsbrev.

Følg vores formular til udarbejdelse af gældsbrev

 1. Bestil skabelon online. Til at starte med bestiller du skabelonen online. Skabelonen bestilles på samme måde, som når du handler andre varer på nettet.
 2. Modtag straks. Vi sender straks skabelonen til din e-mail sammen med en udførlig vejledning til, hvordan dokumentet udfyldes korrekt. Skabelonen sendes som en Word-fil.
 3. Udfyld og skriv under. Når dokumentet er modtaget, kan du åbne og udfylde det direkte på din computer. Alternativt kan det printes ud og udfyldes med en kuglepen. Til sidst skal gældsbrevsskabelonen underskrives af långiver og låntager.

Hvad indeholder dokumentet?

Når du modtager Dokument 24’s skabelon til gældsbrev, indeholder dokumentet følgende:

 1. Oplysninger om parterne: Der skal angives navn, cpr. og adresse på både låntager samt långiver. Dette sikrer, at begge parter er korrekt identificeret, hvis der senere skulle opstå en tvist mellem parterne.
 2. Lånets størrelse: Lånets størrelse angives i danske kroner.
 3. Dato for overdragelse af lån: Der angives, hvornår lånet er overført fra långiver til låntager. Det anføres ligeledes, hvilken konto lånet er overført til.
 4. Renter: Skabelonen er et rentefrit gældsbrev.
 5. Eventuelle afdrag Det kan vælges, at der skal betales afdrag på lånet. Hvis der skal afdrages på lånet, skrives afdragenes størrelse ind i skabelonen.
 6. Juridiske termer: Det er angivet, at låntager til enhver tid kan kræve lånet indfriet, samt at lånet bortfalder ved långivers død. Der er ligeledes angivet andre juridiske termer, der sikrer, at lånet er juridisk korrekt.
 7. Sted og data: Sted og dato anføres også i gældsbrevsskabelonen.
 8. Navn og underskrift: Til sidst skrives navn og underskrift i bunden af formularen.

Så enkelt er det at oprette et gældsbrev, når du benytter Dokument 24’s skabelon. Vi besvarer gerne spørgsmål på telefon eller e-mail.

Opret gældsbrev online - nemt og enkelt

Forældelsesfrist

Forældelsesfristen på denne type lån er 10 år jf. lovgivningen. Det betyder, at lånet automatisk forældes 10 år efter oprettelsen. Hvis lånet skal fortsætte, skal låntager skrive under på en ny 10-årig periode - ellers vil lånet bortfalde. 

På den måde kan låntager og långiver i princippet fortsætte hele livet med at opretholde et låneforhold, hvis det ønskes.

Hvis låntager ikke ønsker at skrive under på en ny periode, kan långiver kræve lånet indfriet på långivers anmodning.

Gældsbrev med afdragsordning

Der kan udarbejdes gældsbreve med og uden afdragsordninger i vores online skabelon. Du vælger selv om gældsbrevet skal være med afdragsordning eller ej, når du benytter vores skabelon.

Når du vælger med afdragsordning, skriver du selv størrelsen på afdrag ind i skabelonen. Herefter er det vigtigt at holde for øje, hvornår lånet er fuldt ud tilbagebetalt.

Gældsbrev med afdragsordning

Ønsker du at udarbejde et gældsbrev med renter, bliver dokumentet mere kompliceret. Det skyldes, at renter medfører renters rente. Låntagers afdrag skal således beregnes med renters rente af lånets hovedstol.

Hvis du ønsker at udarbejde lånet med renter, anbefaler vi, at du taler med en lånerådgiver i stedet for at benytte en formular. Det skyldes kompleksiteten i beregning af afdragsordningen.

Tal med en lånerådgiver ved renter

Privat gældsbrev mellem venner

Et privat gældsbrev mellem venner oprettes ofte med favorable vilkår. Ofte har gældsbrevet hverken renter eller afdrag. Denne type lån kaldes populært for familielån eller lånedokument, da lånetypen ofte benyttes af forældre, der låner penge til deres børn.

Alle kan oprette et såkaldt "familielån" - også selvom det er mellem venner. For at oprette gældsbrevet, skal du blot benytte vores gældbrevsskabelon. Du vælger selv, om dokumentet skal være med eller uden afdrag.

Gældsbrev uden afdrag og renter kaldes familielån

Vær opmærksom på, at lånets type er et privat lån af typen anfordringslån. Et anfordringslån betyder, at lånet straks kan kræves tilbagebetalt af långiver. I praksis betyder det, at lånet kan kræves tilbagebetalt uden varsel eller med meget kort varsel.

Hvis du ikke ønsker at oprette et privat gældsbrev, men derimod et gældsbrev mellem virksomheder eller mellem virksomhed og privatperson, skal der benyttes en anden skabelon.

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os, så vil vi hjælpe dig med dine spørgsmål.

Eksempel på gældsbrev

Hvad indeholder et gældsbrev? Vi har tilføjet et forenklet eksempel nedenfor - det kan dog IKKE benyttes som et gyldigt dokument. Det er udelukkende et eksempel, så du kan se de overordnede punkter.

Gældsbrev

Ring eller skriv – det er gratis

Hos Dokument 24 er du altid velkommen til at ringe eller skrive til os. Det er helt gratis. Det koster kun noget, hvis du vælger at bestille et dokument. Vi håber, at vi kan hjælpe dig på bedst mulig vis.

Altid velkommen til at ringe

Opret gældsbrev - 14 dages fortrydelsesret!