Det er nemt og enkelt at lave en låneaftale

Når du ønsker at oprette en låneaftale, kan du gøre det ved at downloade skabelonen fra Dokument 24. Dokumentet er både nemt og enkelt at oprette, og så er det endda også billigt! For kun 249 kroner kan du på kun 10 minutter sidde med din helt egen låneaftale.

 1. Hvad er en låneaftale?
 2. Låneaftale dokument - hvordan oprettes det?
 3. Hvad står der i dokumentet?
 4. Låneaftale familie

Hvad er en låneaftale?

En låneaftale er en aftale mellem to parter, der aftaler, at den ene part låner penge af den anden. Aftalen nedfældes i et dokument. Dokumentet kaldes også et gældsbrev. Dokumentet er juridisk bindende mellem parterne, når aftalen er skrevet under.

Låneaftale dokument - hvordan oprettes det?

Det er både simpelt, hurtigt og billigt at oprette en låneaftale, hvis du benytter skabelonen hos Dokument 24.  Og så kan du ovenikøbet gøre det hjemme foran din egen computer ved blot at følge nedenstående 3 trin:

Formular for låneaftale

 • Bestil skabelonen: Først skal du bestille skabelonen online. Det gør du på samme måde, som når du bestiller andre varer på nettet.
 • Sendes straks: Når formularen med låneaftalen er bestilt, sendes den straks til dig på e-mail. Dokumentet vil være i din e-mail-indbakke inden for to minutter.
 • Udfyld dokumentet: Til sidst skal du bare udfylde dokumentet. Det kan du enten gøre direkte på din computer i Word eller ved at printe dokumentet ud og udfylde det med en kuglepen. Sammen med dokumentet, modtager du også en fuld guide til, hvordan dokumentet skal udfyldes.

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os, hvis du har spørgsmål. Det koster dig ikke gratis at få hjælp til dine spørgsmål. Prisen for låneaftalen er fortsat 249 kroner, uanset hvilken hjælp du har behov for.

Hos Dokument 24 arbejder vi for, at juridiske dokumenter skal være billige. Der er ikke altid behov for at benytte dyre advokater til at lave den simpel jura, som for eksempel oprettelse af en låneaftale mellem to private personer. Du sparer cirka 1.500 kroner på oprettelsen af din låneaftale, når du selv udfylder dokumentet.

Opret gældsbrev online - nemt og enkelt

Hvad står der i dokumentet?

Når du opretter en låneaftale gennem Dokument 24’s skabeloner, så opretter du et gældsbrev. Aftalen omhandler et lån mellem to privatpersoner på favorable vilkår for låntager. Her kan du se, hvad dokumentet indeholder.

Låneaftalen/gældsbrevet indeholder:

 • Parternes oplysninger: Navn og cpr. nr. på långiver og låntager.
 • Lånets størrelse: Lånets størrelse i kroner.
 • Dato for lån: Det angives, hvornår lånet er oprettet, samt hvornår lånet er overført til låntagers konto.
 • Eventuelle afdrag: Det er muligt at anføre, om lånet skal afdrages eller ej.
 • Tid og sted: Tid og sted for underskrift af låneaftalen anføres til sidst.

Hvad skal du være opmærksom på?

Lyder det nemt og enkelt at oprette dokumentet? Det er også nemt, når der er tale om normale låneaftaler mellem to privatpersoner. Du skal dog være opmærksom på følgende, når du udarbejder denne type dokument.

3 ting du skal være opmærksom på

Forældelsesfrist

Når der udarbejdes låneaftaler i form af anfordringslån (det er lånetypen, som du modtager, når du downloader skabelonen her), er der forældelsesfrist på aftalen. Lånet bortfalder automatisk efter 10 år fra oprettelsesdatoen.

Hvis lånet skal fortsætte efter forældelsesfristen, skal låntager skrive under på, at lånet fortsætter. Ønsker låntager ikke dette, kan långiver kræve lånet indfriet i stedet, hvorefter aftalen ophører.

Undlader långiver at forlænge lånet efter forældelsesfristen, opfatter SKAT udløbet af lånet på lige fod med, at långiver har givet låntager en gave. Låntager beskattes dermed ef gaven med personlig indkomstskat.

Långivers død - straks indfrielse

Da der er tale om et anfordringslån, skal lånet straks indfries, hvis långiver går bort. Lånet indfries til boet efter afdøde, da boet skal fordeles til afdødes arvinger.

Kan kræves indfriet med kort varsel

Denne type låneaftale kan ligeledes kræves indfriet af långiver pr. anfordring. Når der er tale om, at lånet kan indfries pr. anfordring, betyder det, at långiver kan kræve lånet indfriet til enhver tid.

Låneaftale familie

Når der lånes penge i familien, skal der altid udfyldes en låneaftale. Hvis der ikke er udfyldt en aftale på lånet, vil SKAT betragte lånet som en gave. Gaver beskattes med indkomstskat, når de overstiger det skattefrie gavebeløb.

Husk at oprette en låneaftale

Når familier låner penge til hinanden, gøres det ofte uden rente- og afgiftsfrit. Denne lånetype kaldes populært et familielån. Lånet er identisk med det gældsbrev, som du kan downloade her på siden - det er blot navnet på gældsbrevet, der er anderledes.

Ring eller skriv til os

Dokument 24 ønsker at hjælpe danskere med billige juridiske dokumenter. Det koster ikke noget at få hjælp af os, og du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os. Vi vil altid forsøge at hjælpe dig på bedst mulig vis.

Gratis rådgivning hos dokument24

Opret låneaftale (gældsbrev) - 14 dages fortrydelsesret!