Opret ægtepagt til deling af pensioner

Ved at oprette en ægtepagt til deling af pensioner, kan du og din ægtefælle sikre, at I deler jeres pensioner ved skilsmisse eller separation. På denne måde sikrer I, at der er økonomisk lighed i jeres ægteskab, hvis I bliver skilt.

 1. Hvad er en ægtepagt til deling af pensioner?
 2. Hvilke pensioner kan deles?
 3. Hvilke måder kan pensioner deles på?
 4. Hvordan oprettes den?
 5. Hvad koster det? Er der skjulte udgifter/gebyrer?

Hvad er en ægtepagt til deling af pensioner?

Som udgangspunkt tilhører pensionsordninger den person, der har oprettet dem. Pensionsordninger deles ikke ved separation og skilsmisse, hvis pensionerne har en "rimelig" størrelse. Pensioner deles kun, hvis I har oprettet en ægtepagt til deling af pensioner. 

Når I har oprettet en ægtepagt til deling af pensioner deles pensionerne ligeligt mellem jer, såfremt pensionerne kan deles.

Ægtepagt til deling af pension

Hvilke pensioner kan deles?

Pensioner kan deles, hvis de ikke er personlinge. Med personlige pensioner menes der pensioner, hvis udbetaling er afhængig af, at personen er i live. Nedenstående pensioner kan deles/ikke deles.

Kapital- og ratepensioner kan deles

Kapitalpensioner og ratepensioner kan altid deles. Kapitalpension er beløb, der kommer til udbetaling på en gang, mens ratepensioner er ordninger, der udbetales i rater over en periode på et givent antal år.

Rentepensioner, livrente og tjenesmandspensioner kan ikke deles

Rentepensioner kan ikke deles i en ægtepagt hvilket skyldes, at pensionerne er personlige.

Under rentepensioner hører blandt andet livrentepension og tjenestemandspension. Hvis der er opretter pensioner af denne type, kan nogle af disse pensioner dog modregnes i kapital- og ratepensioner, når I opretter en ægtepagt til deling af pensioner. Dette gøres ved at vælge en ægtepagt med overskudsdeling af pensioner. Vi guider jer gennem, hvordan I gør dette under oprettelsen af ægtepagten til pensiondeling.

Ægtepagt til deling af pensioner - kun 595 kr.

Hvilke måder kan pensioner deles på?

Når i opretter en ægtepagt med deling af pensioner, kan det gøres på forskellige måder. Følgende 3 måder at gøre det på, er de mest benyttede. Når I opretter jeres ægtepagt til deling af pension, skal I benytte jer af én af disse måder. Vi sikrer, nedenstående sker korrekt, når I opretter ægtepagten hos os.

 1. Alle kapital- og ratepensioner deles ligeligt. Dette betyder, at alle pensioner bliver fælleseje ved separation eller skilsmisse hvilket betyder, at den samlede sum af pensionerne deles ligeligt mellem jer. I skal være opmærksomme på, at rentepensioner ikke kan deles. Denne løsning er dermed oftest en fordel såfremt I begge udelukkende har kapital- og/eller ratepensioner.
 2. Overskuddet af pensioner deles.  Ved denne løsning lægges værdierne af alle pensioner sammen uanset hvilket pensionstype, der er tale om. Når denne løsning vælges, indgår rentepensioner i den samlede værdi. Livrenten kan ikke deles, men indgår i den samlede værdioptælling. Denne løsning kan være den fordel, hvis den ene af jer har en rentepension, der skal indgå i pensionsdeling ved separation eller skilsmisse ved at benytte denne fordeling bliver rentepensionen talt med i regnestykket, men dog ikke delt. I skal derfor være opmærksomme på at denne fordeling ikke altid kan sikre, at I får lige meget pension med ud af ægteskabet.  Dette vil være tilfældet, hvis rentepensionen overstiger den samlede værdi af den anden persons kapital- og/eller ratepension.
 3. Udvalgte pensioner deles.  I kan vælge, at det kun er bestemte kapital- eller ratepensioner, der skal deles ved separation eller skilsmisse. Dette kan være en fordel, hvis en af jer har oprette en pensionsordning, der er tiltænkt jer begge. På den måde sikre I, at den pension der er tiltænkt fællesskabet deles ligeligt mellem jer samtidig med, at I beholder jeres resterende pensioner for jer selv.

Hvordan oprettes den?

Det er enkelt og ligetil at oprette en ægtepagt til deling af jeres pensioner hos Dokument 24. I gør følgende:

 1. Svar på spørgsmålene online.  Indledningsvist skal i svare på 5-7 spørgsmål online. Det tager normalt mellem 10-15 minutter at svare på spørgsmålene
 2. Modtag straks pr. e-mail. Når i har besvaret spørgsmålene, udarbejdes dokumentet straks, og I modtager straks dokumentet pr. e-mail.
 3. Skriv under. Til sidst skal i skrive ægtepagten under. Dette foregår ved, at ægtepagten tinglyses på tinglysningsrettens hjemmeside. I vedkender jer ægtepagtens indhold ved at underskrive den med Nem-ID på tinglysningsrettens hjemmeside. Sammen med ægtepagten medfølger en guide til, hvordan dokumentet tinglyses og underskrives. Alternativt hjælper vi gerne med tinglysning.

Opret ægtepagt til deling af pensioner på 10 min.

Hvad koster det? Er der skjulte udgifter/gebyrer?

En ægtepagt til deling af pensioner koster 595 kr. at oprette online hos Dokument 24. Når ægtepagten er oprettet, skal den lægges på tinglysning.dk og underskrives med MitID.

Vi kan hjælpe med tinglysning af ægtepagten for 495 kr. De fleste vælger selv at tinglyse ved hjælp af denne guide.

Det koster 1.850 kr. i tinglysningsgebyr at tinglyse en ægtepagt. Tinglysningsgebyret er et offentligt gebyr, der skal betales af alle, der ønsker en ægtepagt.

Gratis rådgivning og tilfredshedsgaranti

Gratis rådgivning

I kan altid ringe og skrive til os for at få en uvildig rådgivning eller blive hjulpet videre. Hjælp og rådgivning er altid gratis.

Tilfredshedsgaranti

Hos Dokument24 ønsker vi kun tilfredse kunder. Det er meget vigtigt for os, at I er tilfredse med det dokument, I har oprettet online. I har derfor mulighed for at få jeres penge tilbage, hvis I fortryder. 

Del jeres pensioner med en ægtepagt.