Uden et samlevertestamente arver I intet efter hinanden

I kan kun sikre hinandens arv, hvis I enten vælger at indgå i et ægteskab eller opretter et testamente.

Læs mere om:

Testamente for ugift samlevende kun 695 kr.

Derfor skal I oprette testamente, samlevertestamente

Bør jeg som ugift samlevende lave et testamente?

Det kan være svært at finde hoved og hale i arv og testamenter alt efter din situation. Hvis dig og din partner er ugifte samlevende, har I ikke krav på arven efter hinanden. Derfor er et testamente nødvendigt, hvis I gerne vil sikre hinanden.

Ej udvidet eller udvidet, samlevertestamente

Opretter I ikke dette dokument, er det arveloven, der bestemmer, hvordan jeres arv skal fordeles. Her har ugifte samlevende ikke en god arvemæssig stilling sammenlignet med gifte par. Men med et udvidet samlevertestamente kan I begunstige hinanden med op til 87,5 % af jeres arv. Dog er det nødvendigt, at I har boet sammen i over to år eller har børn, hvis I ønsker at lave et udvidet samlevertestamente.

Er dette ikke tilfældet, er det kun muligt at arve 75 % efter hinanden. Har ingen af jer børn fra tidligere forhold, og har I ikke fælles børn, kan I vælge at testamentere, at den længstlevende samlever arver alt efter den førstafdøde samlever.

Med et gensidigt testamente kan I vælge at begunstige hinanden, så I ikke behøver at være usikre på fremtiden, og hvad der sker, hvis en af jer går bort.

Hvad sker der, hvis min partner dør, og vi ikke er gift?

Hvis din partner dør uden, at I har lavet et samlevertestamente, vil den afdødes arv blive delt ligeligt mellem børnene. Hvis børnene er døde, vil eventuelle børnebørn, oldebørn m.v. arve efter den afdøde samlevende i henhold til arveloven i Danmark.

Hvis samlever går bort, samlevertestamente

Er der ingen børn, går arven til den afdødes forældre, søskende eller lignende. Som ugifte samlevende har I ingen arveret efter hinanden medmindre, at I opretter et testamente. Selv hvis I har boet sammen i over 50 år, foreskriver arveloven, at I ingen ret har til hinandens arv. I skal gifte jer eller lave et samlevertestamente for at arve efter hinanden.

Arveeksempel for ugifte samlevende uden et testamente

Hvis I er ugifte samlevende og ikke har oprettet et samlevertestamente, kan fordelingen af arven se ud på flere forskellige måder afhængig af jeres familieforhold. Her har vi opstillet nogle arveeksempler, så du kan få et overblik over, hvad der kan ske med din arv.

Ugifte samlevende uden børn

Hanne og Niels er ugift og har boet sammen i et papirløst forhold i 30 år. De har ingen børn, men Hanne har søskende (Birgitte og Joan). Fordi Hanne døde uden et samlevertestamente, arver Niels 0 %, mens Birgitte og Joan arver 50 % af Hannes arv hver.

Ugifte samlevende med børn

Hvis Hanne og Niels har to børn (Morten og Susanne), vil Morten og Susanne skulle dele Hannes arv ligeligt (50 % til hver), mens Niels stadig ingenting ville få. De love, der fastsætter, hvem der arver efter hinanden, når nogen dør uden et testamente, er kendt som arveloven.

Ugifte samlevende med særbørn

Hanne og Niels har ingen børn, men Hanne har to børn (Martin og Christina) fra et tidligere forhold (særbørn). Her vil Hannes arv gå til børnene Martin og Christina, mens Niels ikke vil modtage noget af arven. Martin og Christina får herved 50 % hver af Hannes arv.

Opret juridisk gyldigt testamente

Vælg det rigtige testamente efter jeres familieforhold

I dag findes der ikke kun den helt klassiske kernefamilie med mor, far og børn. Moderne familier ser ud på flere forskellige måder. Det er derfor en fordel, at dig og din samlever finder frem til det samlevertestamente, der passer helt præcist til jeres familieforhold.

Familieforhold, Samlevertestamente

Der er nemlig forskellige ting, som I skal være opmærksomme på alt efter, om I er ugifte samlevende med fællesbørn, ugifte samlevende med særbørn eller ugifte samlevende med ingen børn.

Hos Dokument 24 har vi gennemgået de forskellige familieforhold med hensyn til denne type dokumenter, så du kan læse mere om lige netop din situation. Det giver dig et indblik i, hvad du skal tage stilling til ved oprettelse af dette dokument.

Ugifte samlevende med eller uden børn bør altid oprette et samlevertestamente

Uanset hvad jeres situation eller familieforhold er, anbefaler vi altid, at ugifte samlevende udarbejder et samlevertestamente. På denne måde kan I sikre hinanden økonomisk. Uden dokumentet kan der opstå vanskeligheder og komplikationer senere hen, hvis en af jer går bort.

Den længstlevende samlever kan eksempelvis være tvunget til at sælge jeres fælles hjem, fordi længstlevende ikke længere har råd til at blive boende.

Arven er måske gået til jeres fælles børn eller til den afdødes børn, hvorfor den længstlevende ikke får adgang til børnenes arv. Da mindreårige børn ikke må eje fast ejendom, kan det betyde, at den længstlevende samlever må flytte fra boligen.

Desuden skal I være opmærksomme på, at den længstlevende samlever ikke kan sidde i uskiftet bo – heller ikke selvom, at I har fået skrevet et samlevertestamente.

Fordele ved et testamente for ugifte samlevende

Der er stadig mange ugifte samlevende, som ikke har oprettet et testamente, selvom størstedelen vil drage fordel af det uanset, hvordan deres familie er sammensat. Der er mange ting, I kan bestemme, når I laver dette dokument. Et samlevertestamente kan indeholde netop, hvad I ønsker.

Det kan være, at du er ugift samlevende efter en skilsmisse og ikke ønsker at blive gift igen. Måske har du børn fra et tidligere forhold og vil ikke komplicere tingene yderligere.

Ligegyldigt hvor kompliceret dine relationer og familieforhold er, er det vigtigt, at du beskytter din partner ved, at I sammen får lavet sådan et dokument.

At oprette et samlevertestamente til gavn for din partner vil ikke efterlade dine andre pårørende (f.eks. børn) med ingenting. I bestemmer nemlig helt selv, hvordan arven skal fordeles og ligegyldigt hvad, vil dine børn altid arve noget efter dig.

Men et samlevertestamente står som et bevis for, at din partners finansielle sikkerhed er din vigtigste prioritet, hvis du afgår ved døden.

Ugifte samlevende opnår følgende fordele:

Som samlevende opnår I mange fordele ved at skrive et samlevertestamente. Selvom det ikke er noget, mange går og tænker på, er det essentielt, at lave dette dokument. Ikke nok med at I selv kan vælge fordelingen af arven, er det ligeledes muligt at sikre hinanden økonomisk.

  • Økonomisk sikring: Økonomisk sikring af den længstlevende samlevende.
  • Sikring af børnene: Du kan udpege en værge til dine mindreårige børn.
  • Særeje: Du kan give dine arvinger særeje. Det betyder, at dine arvingers ægtefæller ikke kan få halvdelen af arven i tilfælde af en skilsmisse.
  • Fordeling af arven: Du kan helt selv bestemme, hvordan du ønsker at fordele arven mellem din samlevende, dine børn, forældre, søskende, børnebørn m.v.

Lav dit samlevertestamente i dag hos Dokument 24

Hos Dokument 24 kan du oprette dit samlevertestamente allerede i dag. Takket være vores brugervenlige platform sparer du ikke kun tid, du sparer også besværet med at finde en advokat i dit nærområde, der ofte tager en høj pris for udarbejdelsen af dette dokument.

Bestil online, Samlevertestamente

Vores service giver dig og din partner mulighed for at skrive dokumentet online på så lidt som 15 minutter. Det koster kun 695 kroner at oprette et samlevertestamente, så du kan spare en masse penge sammenlignet med en traditionel advokat.

Det eneste, du skal gøre, er at klikke dig ind på vores online skabelon. Herefter skal du bevare 12 til 15 spørgsmål. Straks herefter vil du få tilsendt dokumentet via e-mail. Det er naturligvis juridisk gyldigt, så du skal kun huske at få det underskrevet hos en notar eller foran to vitterlighedsvidner.

Hjælp til testamente – Vi rådgiver dig

Er dig og din partner i gang med at lave et samlevertestamente? Så kan det være, at I undervejs i processen oplever, at I har spørgsmål, som I gerne vil diskutere med en uvildig rådgiver. Hos Dokument 24 tilbyder vi gratis rådgivning til alle ugifte samlevende.

Få rådgivning, Samlevertestamente

Mangler I hjælp, er I altid velkomne til at kontakte os via telefon eller mail.

Du har måske søgt efter:

Testamente samlevende med børn pris

Hvis du har søgt efter testamente samlevende med børn pris, vil du sikkert gerne vide, hvad du skal betale for det. Et dokumentet kan sagtens koste mange tusinde kroner hos en traditionel advokat. Men hos Dokument 24 koster det kun 695 kroner.

Testamente samlevende

Et testamente til samlevende er essentielt, hvis I bor sammen i et papirløst forhold. I skal nemlig være opmærksomme på, at I arver 0 % efter hinanden medmindre, at I har valgt at oprette et samlevertestamente.

Ugifte samlevende

At være ugifte samlevende betyder, at I bor sammen, men at I ikke er gift. Det vil altså sige, at ligegyldigt hvor længe I har boet sammen, har I andre arverettigheder fremfor, hvis I var gift. Det kan der dog laves om på med et samlevertestamente.

Udvidet samlevertestamente

Et udvidet samlevertestamente er en betegnelse for et testamente til samlevende par, der er ugifte, men stadig gerne vil sikre hinanden med deres arv. Hvis dig og din samlever ønsker at arve efter hinanden, kan I få lavet et udvidet samlevertestamente.

Hvad får I? Samlevertestamente

Skal jeg lave testamente, hvis jeg er ugift?

Hvis du og din partner er ugifte samlevende, anbefales det, at I skriver et samlevertestamente. Årsagen til dette er, at samlevende par, der ikke er gift, ikke har arveret. Hvis den ene af jer dør, kan den længstlevende samlever få store økonomiske problemer.

Hvorfor skal jeg lave testamente?

Opretter I et samlevertestamente, kan I sikre hinanden økonomisk og fordele arven efter jeres ønsker. I dette dokument begunstiger I typisk hinanden, så I arver så meget som overhovedet muligt.

Arver min samlever, hvis vi er ugifte?

Hvis I er ugifte, vil din samlever arve 0 % efter dig. I skal derfor oprette et samlevertestamente, hvis I ønsker at fordele arven anderledes.

Opret testamente for samlevende, kun 695,-

Ofte stillede spørgsmål

Testamenter til samlevende kan oprettes online eller ved samtale med jurist. Når testamentet er oprettet, skrives det under foran notar eller to vitterlighedsvidner.

Uden et testamente, arver samlevende intet efter hinanden. Arven går til afdødes familie, når der ikke er oprettet et testamente.

Alle samlevende bør oprette et testamente, hvis de ønsker at arve efter hinanden.

Testamente til ugifte samlevende koster 695 kr. at oprette online. Testamentet kan også oprettes ved jurist gennem personlig samtale, hvis dette ønskes.