Gensidigt testamente pris kun 695 kr.

Et gensidigt testamente er betegnelsen for et testamente, der er oprettet mellem to personer. Et gensidigt testamente kan oprettes mellem samlevende og mellem ægtefæller.

Gensidigt testamente pris 695 kr.⇒ Tager 15 min. at oprette. Du sparer 4.000 kr. i forhold til traditionelle advokater. Dokumentet er enkelt at oprette online og fuldt juridisk gyldigt.

Gensidigt Testamente for kun 695 kr.


Svar på 12-15 spørgsmål

Få straks dokumentet på mail

Skriv Testamentet under

Her får du den fulde guide til, hvad du skal være opmærksom på samt, hvordan du opretter et gensidigt testamente til dig og din partner.

Hvad er et gensidigt testamente?

Når der oprettes testamenter mellem to personer, betegnes dette som et gensidigt testamente. Alle ugifte samlevende og ægtefæller bør oprette et gensidigt testamente, hvis de vil sikre længstlevende i forholdet bedst muligt. Hvis der ikke oprettes et gensidigt testamente, så sker følgende:

  • Ægtefæller med børn: I arver kun 50 % af hinandens arv!
  • Ægtefæller uden børn: I arver 100 % efter hinanden, men hvem skal arve efter din sidste af Jer?
  • Ugifte samlevende: I arver 0 % uden et gensidigt testamente!

Alle i et forhold bør derfor tænke på oprettelse at dette dokument, så længstlevende ikke at være tvunget til at gå fra hus og hjem, når den anden dør.

Gensidigt Testamente

Hvordan oprettes et gensidigt testamente?

Det er enkelt at skrive et gensidigt testamente hos Dokument 24. Det hele foregår ved, at du følger nedenstående 3 trin for i vores online skabelon til gensidige testamenter:

  1. Svar på 12-15 spørgsmål. Til at starte med svarer du på spørgsmål i vores online formular. Formularen tilpasser sig dig og dine behov afhængigt af dine svar.
  2. Få straks tilsendt pr. e-mail. Når du har svaret på spørgsmålene i vores skabelon, får du straks dokumentet tilsendt pr. e-mail.
  3. Skriv under. Til sidst skal dokumentet skrives under. Dette foregår ved, at I skriver dokumentet under foran en notar eller foran to vitterlighedsvidner. I får en tilsendt en detaljeret vejledning til, hvordan I skriver under.

Så enkelt er det at oprette et gensidigt testamente hos Dokument 24. Vi vil altid gerne hjælpe dig, hvis du har spørgsmål. Du kan få hjælp ved at ringe gratis til 5370 1030 eller skrive til info@dokument24.dk

Opret Gensidigt testamente - Det tager 15 min.

Hvem kan oprette et gensidigt testamente?

Alle kan principielt oprette gensidige testamenter. Der er dog 3 familiekonstellationer, som har særligt gavn af dette dokument. Du kan nu læse, hvad du skal være opmærksom på, hvis du tilhører en af følgende kategorier.

Gensidigt testamente ægtefæller med fællesbørn

Hvad sker der, når en ægtefælle går bort i et forhold, hvor der er fælles børn?

Mange tror, at længstlevende ægtefælle arver det hele, da børnene er fælles. Dette er dog ikke korrekt! Længstlevende ægtefæller arver 50 %. De resterende 50 % arves af afdødes børn.

Den længstlevende ægtefælle kan vælge at sidde i uskiftet bo med børnene, hvilket betyder, at børnene ikke får udbetalt arv før, at længstlevende går bort. Uskiftet bo er dog ikke altid hensigtsmæssigt at sidder i, da der følger en række restriktioner med et uskiftet bo. F.eks. kan længstlevende ikke gifte sig igen, og der er også retningslinjer for, hvordan længstlevende må bruge pengene, sælge hus/lejlighed og meget andet.

Anbefaling

Vi anbefaler derfor, at der oprettes et gensidigt testamente mellem ægtefæller med fællesbørn. Dette sikrer, at længstlevende ægtefælle kan arve mest muligt af boet (op til 93,75 % af det samlede bo). Når længstlevende overtager en stor del af boet, kan længstlevende selv bestemme om boet skal skiftes med børnene eller, om der skal fortsættes i uskiftet bo med børnene.

Vi plejer at sige, at et gensidigt testamente mellem ægtefæller med fællesbørn giver længstlevende alle kort på hånden. Det er således op til længstlevende, hvordan kortene skal spilles, når den ene er gået bort. Det er bedre selv at have kortene på hånden end, at børnene får nogle at kortene. Det er trods alt Jer som ægtefæller, der har levet et liv sammen, og det er jeres formue.

Gensidigt testamente ægtefæller med særbørn

Hvad sker der, når ægtefæller med særbørn går bort (særbørn betyder børn fra andre forhold). Når en ægtefælle med særbørn går bort, arver længstlevende kun 50 % af arven efter afdøde. Afdødes børn arver de resterende 50 %.

Afdødes børn har krav på at få udbetalt arv efter deres afdøde forældre straks, og de kan således nægte længstlevende at sidde i uskiftet bo. Således kan børnene kræve, at boet skiftes, hvorefter de får deres arv udbetalt.

Ofte er meget af ægtefællers formue placeret i boligens friværdi. Når børn ikke lader længstlevende ægtefælle sidde i uskiftet bo, risikerer længstlevende at gå fra hus og hjem. Børnene har ret til deres andel af alt i deres fælles bo inkl. boligens friværdi!

Anbefaling

I denne situation bør der oprettes et gensidigt testamente til ægtefæller med særbørn. Længstlevende ægtefælle får således mulighed for at få op til 93,75 % af ægtefællernes fælles bo. Hvis særbørnene giver længstlevende lov til det, kan længstlevende også sidde i uskiftet bo med børnene. Det er dog ikke altid hensigtsmæssigt at sidde i uskiftet bo med særbørn, og det er derfor altid bedst at oprette et gensidigt testamente. Der kan samtidig udarbejdes et samtykke til uskiftet bo, som børnene skriver under på. Herefter kan længstlevende selv vælge, om der skal siddes i uskiftet bo, eller om testamentet skal benyttes, og boet derved skal skiftes.

Gensidigt testamente ugifte samlevende

Hvad sker der, når en ugift samlevende går bort? Samlevende/ugifte samlevende arver intet efter hinanden uanset, hvor længe de har boet sammen. De arver heller ikke efter hinanden selvom de har børn sammen. Al arv går til afdødes familie, som i mange tilfælde er afdødes børn!

Selvom de samlevende har børn sammen, vil afdødes børn arve alt. Den længstlevende får ikke adgang til børnenes arv, heller ikke selvom længstlevende er eneforældre til børnene på dette tidspunkt. Når børn er under 18 år, sættes arv ind på lukkede konti i pengeinstitutter, og de forvaltes efter særlige regler. Børn må heller ikke eje fast ejendom mv., hvilket betyder, at længstlevende kan været tvunget til at sælge boligen, da børnenes arv skal placeres på lukkede konti! Ofte flytter længstlevende og børnene fra hus og hjem, når den anden går bort, fordi længstlevende ikke har råd til at blive boende. Der er nemlig råderet over børnenes midler!

Kan længstlevende så ikke bare sidde i uskiftet bo med børnene? Nej, når man ikke er gift, kan man ikke sidde i uskiftet bo.

Anbefaling

Der skal altid oprettes et gensidigt testamente til ugifte samlevende. Det går helt galt uden!

Skilsmisse og samlivs ophør

Når der er oprettet et gensidigt testamente, så ophører det oftest sammen med skilsmisse, separation eller når ugifte samlevende går fra hinanden. Hos Dokument 24 skriver vi, at testamentet bortfalder ved samlivets ophør, hvis det skyldes skilsmisse, etc.

Når ugifte samlevende eller ægtefæller flytter fra hinanden og f.eks. på plejehjem, så er testamentet fortsat gyldigt. Det er gyldigt, da forholdet/ægteskabet fortsat betragtes som eksisterende. Hvis dokumentet skal ophøre i disse situationer, skal det aktivt annulleres af dig og din partner.

Hvorfor koster det kun 695 kr.?

Hos Dokument 24 er prisen for et gensidigt testamente kun 695 kr. Grunden til, at det ikke koster mere er, at vi har strømlinet alle vores processer. Vi bruger kun tid på at tale og skrive sammen med vores kunder, og vi bruger stort set ingen tid på at udarbejde dokumenterne. Vores juridiske skabeloner er automatiserede, så du betjener dig selv i vores formularer støttet af videoguides.

Dette er grunden til, at vi kan oprette et gensidigt testamente billigt, enkelt og juridisk korrekt hver gang. Vi har altid en fast billig pris på 695 kr., når du selv opretter et gensidigt testamente online. Vi vil altid gerne hjælpe dig pr. telefon og pr. e-mail. Hjælpen er gratis, og du bestemmer selv om du ønsker at købe dokumentet, når du har fået hjælp hos os. Læs eventuelt endnu mere om testamenter her. Vi glæder os til at hjælpe dig.

Gensidigt testamente hjælper dig og din partner


Svar på 12-15 spørgsmål

Få straks dokumentet på mail

Skriv Testamentet under

Vi følte os ikke helt sikre på om vi turde lave et testamente online, men faldt over dokument24 og valgte at give det en chance. Primært grundet fair pris og også gode anmeldelser :-) Vi havde lidt spørgsmål under oprettelsen og ringede derfor op. Blev mødt med gode forklaringer og en oplevelse af, at der blev taget tid til at svare os ordentligt. Så kan fint anbefales hvis man ønsker et "billigt" men bæredygtigt testamente.