Skuffeselskab

Et skuffeselskab er en betegnelse for et selskab, som allerede var registreret med CVR-nummer, men hvor selskabet ikke længere havde nogen aktivitet. Skuffeselskabet blev efterfølgende solgt til en anden erhvervsdrivende, som kunne anvende det allerede registrerede selskab. Skuffeselskaber blev anvendt, fordi det var tidskrævende at stifte et nyt selskab. På det tidspunkt var det ikke muligt at stifte et selskab digitalt. Betegnelsen bliver ikke længere anvendt. 

Formålet med skuffeselskaber var at afhjælpe ventetiden på at få stiftet et selskab. Det kunne tage flere uger, før et selskab blev stiftet, fordi man ikke kunne stifte det digitalt. Man skulle i stedet indsende papirer med posten til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, som efterfølgende skulle behandle sagen og tilbagesende papirerne. Det var derfor en udbredt måde at stifte et selskab på, når man kunne undgå ventetiden ved at købe et skuffeselskab af en anden erhvervsdrivende.

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.