Konkludenthandling

Konkludenthandling henviser til en handling, der antyder eller indikerer en persons accept af en kontrakt, selvom der ikke er nogen udtrykkelig aftale eller erklæring. Det kan også være, når personen ikke reagerer på en måde, der ville have været rimelig at forvente, hvis personen ikke havde accepteret kontrakten.

Eksempel: En person bestiller en vare fra en butik, og butikken sender varen til personen uden af bede om en skriftlig bekræftelse på bestillingen. I dette tilfælde kan personens handling af at modtage og beholde varen betragtes som en konkludent accept af betingelserne og prisen på varen.

Hvornår er en konkludenthandling gyldig?

Det er vigtigt at bemærke, at en konkludenthandling kun er gyldig, hvis der er rimeligt at antage, at en part faktisk har til hensigt at indgå en aftale. Hvis det ikke er tilfældet, kan konkludenthandlingen ikke danne grundlag for en gyldig kontrakt eller aftale.

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.