Elektronisk handel

Elektronisk handel, også kendt som e-handel er en fælles betegnelse og referer til den proces med at købe og sælge varer og tjenester via internettet. Det omfatter både B2C (buisness-to-consumer) og B2B (buisness-to-buisness) transaktioner, hvor virksomheder kan købe og sælge direkte til deres kunder eller andre virksomheder.

Elektronisk handel - Læs mere her

Aktiviteter i elektronisk handel

Elektronisk handel inkluderer en række aktiviteter, herunder oprettelse af online butik, markedsføring, salg af varer og tjenester, opfølgning på kundeordrer og levering af varer. Det giver virksomheder mulighed for at nå flere kunder og øger salg. Samtidig er det nemmere for kunder at handle online.

Udvikling i e-handel

E-handel er en væsentlig del af den digitale økonomi, og det vokser hurtigt på grund af den stigende popularitet af internettet og den mobile teknologi. Det har også ført til en stigning i antallet af online virksomheder, der sælger varer og tjenester til kunder over hele verden.

Hvilken lov regulerer elektronisk handel?

Loven der regulerer alt elektronisk handel, herunder køb og salg af varer og tjenesteydelser på nettet, kaldes for e-handelsloven. Loven indeholder bestemmelser om, hvilke oplysninger en virksomhed på nettet skal afgive jf. § 7, så en købet klart og tydeligt forstår handelsbetingelserne.

Du kan læse mere om e-handel og e-handelsloven i vores artikel her.

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.