E-handelslov

Betegnelsen e-handelslov er den lov, der fastsætter reglerne for alle elektroniske køb af varer og tjenester på nettet. E-handelsloven tager afsæt i EU-direktivet, derfor omfatter bestemmelserne alle europæiske lande. I Danmark er det Forbrugerombudsmanden, der fører tilsyn med loven.

Hvad er e-handelsloven?

Loven der regulerer alt e-handel, herunder køb og salg af varer og tjenesteydelser på nettet, kaldes for e-handelsloven. Loven indeholder bestemmelser om, hvilke oplysninger en virksomhed på nettet skal afgive jf. § 7, således en køber klart og tydeligt forstår handelsbetingelserne. Køber er desuden forpligtet til en handelsaftale, der indgås.

Hvordan foregår e-handel?

Almindeligvis foregår e-handel gennem køb af varer gennem webshops eller e-butikker. Køber besøger en elektronisk butik (hjemmeside), vælger sine varer og lægger dem i indkøbskurven. Ved købets afslutning indtaster køber sine personlige oplysninger og betalingsoplysninger, hvorefter forhandler sender en elektronisk ordrebekræftelse. Endelig vil forhandler afsende de købte varer.

Hvilke betalingsmetoder er der?

Butikkernes betalingsmetoder kan variere, men langt de fleste webshops benytter følgende betalingsløsninger for deres kunder;

  • Dankort
  • Kreditkort
  • Bankoverførsler
  • Mobilepay

Ved gennemførelse af et køb på nettet, er det desuden vigtigt, at e-butikken benytter en sikker betalingsgateway, så dine oplysninger forbliver fortrolige.

Relaterede ord

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.