AG (Aktiengesellschaft)

AG, også kendt som Aktiengesellchaft, er den tyske betegnelse for et aktieselskab (A/S). Et aktieselskab er en selskabsform, hvor selskabet ejes af aktionærer, der hver især har aktier i selskabet. Aktionærerne har ret til at modtage udbytte fra selskabet, men de har også ansvar for selskabets gæld.

Læs mere om hæftelse her.

Et A/S er en juridisk enhed, hvilket betyder, at selskabet kan indgå aftaler, eje aktiver og påtage sig gæld på eget ansvar (ligesom myndige personer). Dette adskiller sig fra andre virksomhedsformer fx enkeltmandsvirksomhed, hvor ejeren har et personligt ansvar for selskabets gæld og aktiver.

Kapital i et aktieselskab

Ønsker du at oprette et aktieselskab, kræver det et indskud på min. 400.000 kr. i startkapital. Derudover stiller Selskabsloven en række krav til oprettelse, herunder udarbejdelse af stiftelsesdokumentvedtægter, dokumentation for Kapitalejerbog m.v.

Opret aktieselskab eller læs mere om de særlige krav her.

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.