Signatur

En signatur er ens navn eller initialer, som man skriver på en karakteristisk måde som en underskrift. Det er dermed en personlig påtegning, som bekræfter ens identitet. Førhen var det kun muligt at underskrive i hånden, men med tiden er digitale signaturer blevet mere udbredt.

Hvornår er en underskrift juridisk gyldig?

En underskrift er juridisk gyldig, når en række grundlæggende krav er opfyldt. Kravene er blandt andet, at underskriften er unik, at den er afgivet frivilligt, og at hensigten med underskriften er at godkende en aftale eller et dokument. Der kan i visse tilfælde være flere krav til underskriften afhængigt af det juridiske område.

Hvad er konsekvenserne ved at forfalske en underskrift?

Der er konsekvenser ved at forfalske en underskrift. Det kan blandt andet medføre sanktioner i form af bøder eller fængselsstraf. I andre tilfælde kan man blive pålagt er erstatningsansvar for de skader, som forfalskningen har medført.

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.