Passiv indkomst

Passiv indkomst eller også kendt som passiv indtægt er en indtægtskilde, hvor du tjener penge uden at være aktivt involveret i arbejdet. Det kan være, at du ejer udlejningsejendomme og modtager indtjening derfra. Det betyder, at du stadig kan tjene penge, selv når du ikke arbejder.

Hvad er passiv indkomst?

Passiv indkomst referer til indtjening, hvor du ikke er aktivt involveret i daglige arbejdsopgaver for at tjene pengene. Der er en form for økonomisk gevinst, der kommer fra investeringer, ejendomme, virksomheder eller andre indtægtskilder, hvor minimal eller ingen løbende arbejdsindsats kræves.

Former for passiv indkomst

Der er mange forskellige former for passiv indkomst, og disse inkluderer:

  • Investering i aktier og obligationer(udbytteaktier) – Når du ejer aktier i et selskab, kan du modtage udbytte, som er en del af selskabets overskud, udbetalt til aktionærer.
  • Renteindtægter – Indtægter fra rente på bankkonto, obligationer eller andre rentebaserede investeringer.
  • Lejeindtægter – Hvis du ejer ejendomme og udlejer disse, kan du modtage passiv indkomst gennem lejebetaling fra lejere.
  • Royalties og licensafgifter – Hvis du ejer intellektuel ejendom som bøger, musik, patenter eller licenser, kan du tjene royalties, når andre bruger eller køber rettighederne til disse aktiver.
  • Affilieret marketing – Passive indkomstkilder kan omfatte marketing på sociale medier, reklameindtægter fra blogs, eller YouTube-kanaler, og indtjening fra andre digitale produkter.
  • Virksomhedspartnerskaber – Hvis du har investeret i en virksomhed som partner uden at deltage i den daglige drift, kan overskuddet betragtes som passiv indkomst.

Passiv indkomst er attraktiv, fordi den giver mulighed fr at tjene penge, selv når du ikke aktivt arbejder. Det giver en vis grad af økonomisk frihed og mulighed for at diversificere indtjeningskilder. Dog kræver opbygning af passiv indkomst ofte en betydelig indsats og Investering i starten, før du begynder at høste fordelene.

Hvad er aktiv indkomst?

aktiv indkomst er den indtægt, man tjener ved at arbejde aktivt. Det er den indkomst, der kommer fra ens beskæftigelse og beskæftigelsesrelaterede aktiviteter. Dette kan omfatte løn, bonusser, provisioner og alle andre former for betaling, man modtager som direkte resultat af ens arbejde.

aktiv indkomst adskiller sig fra passiv indkomst, som er den indkomst, der kommer fra investeringer, lejeindtægter eller andre kilder, hvor man ikke aktivt arbejder for at opnå indtægten.

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.