Ejerskifteforsikring

En ejerskifteforsikring er en type forsikring, der beskytter dig som boligejer mod skjulte fejl og mangler i din nye bolig. Hvis du er boligejer, eller planlægger at blive det, er en ejerskifteforsikring en god investering til økonomisk forsikring mod skjulte fejl og bekostelige reparationer i dit nye hjem.

Ejerskifteforsikring - Læs mere her

Hvad er en ejerskifteforsikring?

Ejerskifteforsikring er en forsikringstype, der beskytter dig som boligejer mod skjulte fejl og mangler i din nyindkøbte bolig. Med en ejerskifteforsikring kan du være sikker på, at du er dækket mod uventede omkostninger, der viser sig i boligen, inden for de første 5 år efter købet.

Læs vores komplette guide om ejerskifteforsikring her.

Bliv klogere på, hvad en købsaftale skal indeholde her.

Hvad dækker en ejerskifteforsikring?

Da loven fastsætter dækningens omfang i en ejerskifteforsikring, vil der ikke være store dækningsforskelle mellem forsikringsselskaber. Ved oprettelse af en ejerforsikringsaftale, skal der dog udarbejdes en tilstandsrapport. Ejerskifteforsikringen dækker kun de skader, der ikke er nævnt i tilstandsrapporten.  

Gå i dybden med en tilstandsrapport her.

Forskellen på en ejerskifteforsikring og husforsikring

En ejerskifteforsikring dækker skader, der allerede var til stede ved overtagelsen af boligen, og som du ikke kendte på købstidspunktet. En husforsikring dækker derimod skader, der opstår efter købet. Altså har skaderne ikke været til stede ved overtagelsen af huset.

Er det lovpligtigt at tegne ejerskifteforsikring?

Det er ikke lovpligtigt at tegne en ejerskifteforsikring, men den kan skåne dig for dyre overraskelser. Køber du et dødsbo, vil ejerskifteforsikringen beskytte dig mod særlige aftaler (klausuler) i købsaftalen, hvor sælger fraskriver sig alt ansvar vedrørende fejl og mangler i boligen.

Forstå reglerne om dødsbo her.

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.