Confirming

Confirming betyder en kortfristet finansiering, der stilles til rådighed af et finansieringsselskab til en af klienterne i selskabet. Det er en form for betalingsgaranti, så leverandøren af varen er sikker på at modtage betaling. Det vil sige, at selv hvis køberen af varen skulle være ude af stand til at foretage betalingen, er vareleverandøren stadig sikret betaling.

Confirming foregår ved, at vareleverandøren sender fakturaen til finansieringsselskabet fremfor køberen af varen. Finansieringsselskabet står således for at betale denne faktura til leverandøren. Efterfølgende skal køberen af varen betale fakturaens beløb til finansieringsselskabet.

Confirming må ikke forveksles med fakturakøb. Ved fakturakøb bliver fakturaen sendt direkte til vedkommende, der har købt varen. Ved confirming er det derimod finansieringsselskabet, som vareleverandøren skal sende fakturaen til.

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.