Hos Dokument 24 har vi specialister, når det kommer til et testamente til ugifte samlevende uden børn. Så har I brug for hjælp, gode råd eller vejledning efter at have læst denne artikel, er I velkomne til at henvende jer til os. Det er både gratis og uforpligtende.

Testamente til samlevende uden børn kun 695 kr.

Læs mere om:

Sådan fordeles jeres arv uden et samlevertestamente

Arven efter samlevende par tilkommer aldrig den anden part, når der ikke foreligger et samlevertestamente. Eftersom et samlevende par ikke kan betragtes som ægtefæller, på trods af at I måske har levet sammen i mange år, er det arvelovens arveregler, der gælder, når I dør.

Arvelovgivningens almindelige bestemmelser siger, at det er jeres legale arvinger, der arver jer hver især.

Hvem er jeres legale arvinger?

Legale arvinger er jeres nærmeste familiemedlemmer på hver jeres side. De har retten til at arve jer, når der ikke er skrevet et samlevertestamente før, I går bort. Hvordan deres ret til at arve jer prioriteres, kan ses i arvelovens tre forskellige arveklasser. Disse ser således ud:

 1. arveklasse: Består af ægtefælle, børn og børnebørn.
 2. arveklasse: Består af forældre, søskende og søskendes efterkommere.
 3. arveklasse: Består af bedsteforældre og deres børn.

Den første arveklasse vil i jeres tilfælde blive sprunget over, da I ikke er ægtefæller eller har børn. Derfor har jeres forældre altså førsteret til at få jeres arv. Har I ikke længere jeres forældre, går arven videre til jeres søskende. Findes de heller ikke mere, er det jeres søskendes børn, der får arven.

Har I slet ingen familiemedlemmer i 2. arveklasse, går man videre til 3. arveklasse. Er der ingen levende arvinger i 3. arveklasse, går hele jeres arv til Staten.

Anbefaling til ugifte samlevende uden børn

Er I ugifte samlevende, anbefales det, at I laver et samlevertestamente. Først og fremmest bør I lave dette dokument for at sikre den længstlevende. Med et testamente vil den længstlevende ikke komme ud i en situation, hvor den økonomiske del af livet måske ikke hænger sammen.

I dette dokument kan I ligeledes sammen afgøre, hvad der skal ske med jeres arv, når den af jer, der lever længst, afgår ved døden. Ved hjælp af et samlevertestamente kan I sammen fordele jeres fælles arv, når I begge er døde på den måde, som I tænker er den bedste. 

Lav Testamente - Du og din samlever på 15 min.

Fordelingen af jeres arv med et samlevertestamente 

Som ugifte samlevende har I muligheden for at lave et dokument, der kaldes for et udvidet samlevertestamente. Med et udvidet samlevertestamente bliver I stillet på lige fod med ægtefæller. I kan nemlig begge testamentere 7/8 af jeres arv til den af jer, der lever længst.

Dette kan I indskrive i et udvidet samlevertestamente

I kan altid få hjælp af Dokument 24’s kompetente samarbejdspartnere til, hvad der kan stå i et udvidet samlevertestamente. De ugifte samlevende uden børn, der beslutter sig for at oprette et udvidet samlevertestamente, beslutter dog typisk at få indskrevet følgende i deres juridiske dokument:

 • Længstlevende arver: At den, der lever længst, arver 7/8 af formuen.
 • Forbehold for børn: Når den længstlevende dør, skal arven tilfalde de børn, I eventuelt har fået efter dokumentets oprettelse.
 • Når længstlevende dør: Sådan ønsker vi, at arven skal fordeles, hvis vi ikke har fået børn.
 • Særeje til arvingerne: Arvingerne får arven som særeje. Derved skal arvingerne ikke dele arven med deres ægtefælle ved en eventuel skilsmisse.
 • Særeje til den længstlevende: Arven til den længstlevende oprettes som særeje. Derved sikrer I jer, at arven ikke skal deles med en ny partner, hvis den længstlevende eksempelvis indgår et ægteskab.
 • Indgåelse af ægteskab: Hvis I, efter oprettelse af dokumentet, beslutter jer for at blive gift eller indgå et registreret partnerskab, kan I bestemme, at jeres samlevertestamente fortsat skal være gældende.

Hvem kan I testamentere til?

Det er op til jer, hvem I ønsker at testamentere jeres arv til, når den længstlevende går bort. Det kan være personer, fonde og velgørende organisationer. I kan fordele arven mellem flere af førnævnte og bestemme hvor stor en del af arven, der skal tilkomme de enkelte.

I kan både testamentere penge og ting til jeres arvinger. Måske synes I, at jeres niece skal have alle smykkerne, mens jeres nevø skal have jeres bil. Det kan også være, at Dyrenes Beskyttelse skal have x antal kroner. I får på denne måde virkelig mulighed for selv at beslutte, hvem der skal have hvad.  

Hvad nu hvis vi går fra hinanden?

Det er altid rart at være på forkant med forskellige scenarier. Lige såvel som ægtefæller kan gå fra hinanden, så kan ugifte samlevende også beslutte sig for dette. Så hvad sker der egentlig, hvis I går fra hinanden efter at have oprettet et udvidet samlevertestamente?

For ikke at være bundet resten af jeres liv af det juridiske dokument, som et samlevertestamente er, kan I få skrevet en bestemmelse eller et forbehold ind i dokumentet. I bestemmelsen kan I få skrevet, at det skal bortfalde i tilfælde af, at jeres samliv ophører.

Hvis I vil være på den absolut sikreste side, bør I, hvis I forlader hinanden, få lavet et nyt testamente. Her skal der stå, at jeres samlevertestamente tilbagekaldes.

Skal Dokument 24 lave dit testamente?

Hos Dokument 24 har vi en masse samarbejdspartnere i form af advokater og jurister. Mange af dem sidder og opretter dokumenter hver evig eneste dag. De er derfor i stand til at hjælpe dig på bedste vis, da de er kompetente og skarpe på dette område.

Ikke nok med at du får et juridisk korrekt dokument, så får du det også til en billig pris, når du bruger vores skabelon eller blanket. For at få det dokument, du har behov for, skal du blot svare på 12-15 spørgsmål. Når du har gjort det, vil du modtage dokumentet på din mail.

Men hvad koster et testamente hos Dokument 24? Prisen ligger på kun 695 kroner. Det er meget billigere, end hvad det koster hos en traditionel advokat. Du sparer nemlig omkring 4.000 kroner. Det kan gøres så billigt af vores samarbejdspartnere, da de sidder med sådanne opgaver hver dag. De er hurtige og ved præcis, hvordan dokumentet skal udformes for at være juridisk korrekt og gældende.

Prisen er den samme uanset, om I ønsker at sikre hinanden, når man får børn eller er uden børn.

Få et udvidet samlevertestamente på 15 min.

Det skal du være opmærksom på

Når du har modtaget testamentet, skal du være opmærksom på, at det skal underskrives. Det kan du gøre på to måder. Du kan vælge, at det bliver som et:

 • Vidnetestamente: Dokumentet underskrives samtidig med to vitterlighedsvidner.
 • Notartestamente: Dokumentet underskrives foran en notar i din lokale byret.

Får du lavet et vidnetestamente, skal du selv opbevare dokumentet på en forsvarlig måde, hvor dine efterladte kan finde det. Med et notartestamente får du dit dokument indskrevet i Centralregistret for denne type dokumenter. Herved kommer dit dokument frem, når du er død.

Som du kan se, er et notartestamente det bedste, hvis du ønsker at sikre dig, at dit dokument bliver fundet og derved opfyldt. 

Du har måske søgt efter:

Ugifte samlevende testamente

Har du søgt efter ”ugifte samlevende testamente”, er du landet på den rette side. Ved at læse vores artikel kan du nemlig blive indført i, hvad det er, hvad det indebærer m.m. Har du efterfølgende ikke fået svar på alle dine spørgsmål om dette emne, kan du kontakte Dokument 24 gratis og uforpligtende.

Testamente mellem samlevende

Der kan være flere årsager til, at du ønsker et testamente mellem samlevende. I bund og grund er det et vigtigt juridisk dokument, der sætter dig og din partner i den bedste position, hvis en af jer går bort. I kan nemlig opnå samme arvestatus, som hvis I var ægtefæller.

Særeje samlevende

Som ægtefæller kan man oprette en ægtepagtfor at få særeje. Mange ugifte samlevende kan også have en form for formuefællesskab, da de ofte køber eksempelvis en bolig sammen. Som samlevende er det derfor en god idé at få oprettet særeje til samlevende såsom en samejeoverenskomst.

Testamente børn

Har du søgt efter ”testamente børn” eller ”testamente børn ugift”, kan der være forskel på, hvad du er på udkig efter. Testamente til børn kan tyde på, at du ønsker informationer om et børnetestamente. Hvorimod ”testamente børn ugift” følger tråden i denne artikel.

Hvordan sikrer vi hinanden, når vi ikke har børn?

De fleste ugifte samlevende tænker kun på at sikre hinanden, når man får børn. Men det er bestemt lige så vigtigt at sikre hinanden, når der ikke er børn i forholdet. I kan gøre livet efter den ene af jer dør meget nemmere ved at få lavet et udvidet samlevertestamente.

Hvad er et testamente?

Det er et juridisk dokument, hvori der står, hvem der skal have ens arv, når man er død. Denne arv indbefatter både den afdødes ejendele og eventuelle formue. Hvis der ikke er skrevet dette juridiske dokument, vil ejendelene og formuen blive fordelt i henhold til arvelovens bestemmelser.

Arvelovens bestemmelser består af en række arveklasser, hvori ens familie er opstillet i en specifik rækkefølge i forhold til, hvem der har ret til at modtage arven. Har en person overhovedet ingen efterkommere, går hele arven til den danske stat.

Hvem kan oprette et testamente og hvorfor gøre det?

Alle kan oprette dette dokument. De eneste krav er, at personen er myndig – altså er over 18 år - og er ved sine fulde fem.

Der kan være mange gode grunde til at få lavet et testamente. Det kan eksempelvis være fordi:

 • Personen ønsker at fordele sin arv på en anden måde end, hvad arveloven dikterer.
 • Personen har ingen slægtninge og ønsker ikke, at staten skal have arven.
 • Personen har et ønske om, at det er en velgørende organisation, fond eller forening, der skal arve.
 • Personen er ugift samlevende uden børn
 • Personen er ugift samlevende med fællesbørn.
 • Personen er ugift samlevende med særbørn.
 • Personen er eneste værge for sine børn.
 • Personen har andre årsager til at få lavet dette dokument.

Hvordan gør jeg?

Du kan oprette et samlevertestamente hos en advokat, eller du kan bruge Dokument 24. Dokument 24 er en online tjeneste, hvor du kan få en af vores samarbejdspartnere til at oprette dit dokument. Det er langt nemmere end at skulle bestille tid hos en advokat. Vores pris er i øvrigt også meget billigere, end hvis du bruger en traditionel advokat. 

Kan vi arve hinanden, når vi ikke er gift?

Svaret på spørgsmålet, om I kan arve hinanden, når I ikke er gift er lidt tvetydigt. Det kan nemlig besvares med både et ”Nej, det gør I ikke” og et ”Ja, det kan I godt”. Hvilket af svarene, der passer, kommer an på, om I har lavet et udvidet samlevertestamente eller ej.

Er I ikke gift, og har I ikke lavet et samlevertestamente, så arver I ikke automatisk hinanden. Det er nemlig arveloven, der skal følges i dette tilfælde. Har I børn, tilfalder hele arven jeres børn. Har I ikke børn, er det jeres respektive familier, der arver jer.

Har I derimod lavet et samlevertestamente, hvor I begunstiger hinanden, kan I godt arve efter hinanden også, hvis I har børn. Med dette juridiske dokument i hånden kan I komme til at arve 7/8 af arven, hvor den sidste 1/8 tilfalder jeres tvangsarvinger.

Lav Testamente - Du sikrer familien på 15 min.