Uanset om I har boet sammen i 10, 30 eller 50 år, vil I ikke have arveret efter hinanden, så længe I er ugifte. Det kan kun gøres ved at oprette et testamente mellem samlevende, hvor I skriver, hvordan arven skal fordeles.

Det er derfor vigtigt, at I vælger at skrive et samlevertestamente, hvis I har nogle bestemte ønsker til arvefordelingen. I sikrer ligeledes hinanden, hvis en af jer går bort. Læs mere her:

Testamente til samlevende med særbørn kun 695 kr.

Opret et testamente for at sikre din samlevende og jeres børn

  Hvad betyder det at være ugifte samlevende med særbørn?

  At være ugifte samlevende betyder, at I bor sammen i et papirløst forhold. Har I begge eller har en af jer børn sammen med en anden, kaldes dette særbørn. Det betyder, at der er tale om børn, som ikke er jeres fælles børn.

  Hvad betyder det, samlevende m. særbørn

  Hvorfor bør jeg skrive et samlevertestamente som ugift samlevende med særbørn?

  Så længe at du ikke er gift med din partner, er det kun dine børn, børnebørn m.v., der arver det hele efter dig. Din samlever vil kun arve efter dig såfremt, at du vælger at skrive det ind i dit samlevertestamente.

  I kan skrive et udvidet samlevertestamente, hvor den længstlevende samlevende tildeles 87,5 % af den afdøde samlevendes arv, mens den døde samlevendes børn får de resterende 12,5 %. Det er dog kun muligt, hvis I har boet sammen i minimum to år, har fællesbørn eller venter et barn.

  Dette er den mest populære og almindelige måde at lave et testamente for samlevende med særbørn på. I laver det, man kalder for et gensidigt testamente, hvor I sikrer hinanden på bedst mulig vis i forhold til det økonomiske aspekt. Laver I et gensidigt testamente, vil I kun have et enkelt juridisk gyldigt dokument.

  Har I boet sammen i mere end to år, er gravide eller har et fælles barn, kan I som ugifte samlevende frit beslutte over 75 % af den arv, I efterlader, hvis I laver et samlevertestamente.

  I kan naturligvis beslutte at fordele arven efter jer på anden vis med undtagelse af tvangsarven.

  Hvad kan der ske, hvis vi ikke skriver et samlevertestamente?

  Vælger I ikke at udarbejde et samlevertestamente, kan det have store konsekvenser for den længstlevende samlevende. Den førstafdøde samlevendes arv vil gå til særbørnene, da den længstlevende samlevende ikke er berettiget til arven. Din arv vil nemlig blive fordelt efter arvelovens regler.

  Hvorfor lave testamente, Samlevende m. børn

  Har I ikke sådan et juridisk dokument, kan det forårsage, at den længstlevende samlevende ikke har råd til at blive boende i hjemmet og herved bliver nødt til at flytte fra hus og hjem. 

  Er der forskel på at være ægtefæller med særbørn og samlevende med særbørn?

  Når det kommer til fordeling af en arv, er der forskel på, om I er ægtefæller med særbørn eller samlevende med særbørn. Går en ægtefælle med særbørn bort, vil den længstlevende ægtefælle nemlig arve 50 % efter den afdøde.

  De resterende 50 % af den afdøde ægtefælles arv går til børnene. Derudover kan den afdødes børn få arven udbetalt med det samme. Børnene kan nægte, at den længstlevende ægtefælle bliver siddende i et uskiftet bo.

  Ligesom det kan være en god idé for samlevende med særbørn at oprette et samlevertestamente, er det også fordelagtigt at lave et testamente for ægtefæller med særbørn. Et gensidigt testamente til ægtefæller med særbørn er derfor ligeledes vigtigt, hvis I vil sikre den længstlevende i forholdet på bedste vis.

  Gode grunde til at oprette et testamente som ugifte samlevende med særbørn

  Der er mange gode grunde til, hvorfor det som ugift samlevende med særbørn er en god idé at oprette et samlevertestamente.

  Gode grunde, Testamente, Samlevende

  Her gennemgås fordelene ved at skrive et samlevertestamente, hvis dig og din partner bor sammen i et papirløst forhold:

  • Økonomisk sikring: Som samlevende er I ikke automatisk berettigede til hinandens formuer og arv, hvis en af jer går bort. Med et samlevertestamente kan I sikre hinanden økonomisk på samme måde, som hvis I var gift.
  • Testamente til særbørn: Har I et ønske om, at begges særbørn skal have en del af arven, kan I skrive dette ind i dokumentet. I kan herved også lave et testamente til særbørn.
  • Børnetestamente: I jeres testamente har I mulighed for ligeledes at lave et testamente til børn. Her kan du beslutte, hvem der skal være dit mindreårige barns værge, hvis du går bort.
  • Beslut hvordan arven skal fordeles: Ønsker du, at din arv skal fordeles på anden måde, end hvad der står skrevet i arveloven, er det vigtigt med et testamente.

  Hvordan sikrer vi, at vores samlevertestamente er gyldigt?

  Det er yderst vigtigt, at I sørger for, at jeres testamente er gyldigt. Hvis det ikke er gyldigt, vil det ikke gælde i tilfælde af, at en af jer dør. Der skal opfyldes flere regler og krav, når det kommer til et testamentes gyldighed.

  Først og fremmest skal I få oprettet et samlevertestamente. Herefter skal I underskrive dokumentet foran en notar eller to vitterlighedsvidner. I skal begge underskrive dokumentet, hvorfor det ikke kun er den ene af jer.

  Det vil altså sige, at I ikke skal underskrive dokumentet hjemmefra. I skal derfor sørge for, at I først skriver under, når I står foran en notar eller to vitterlighedsvidner. Der findes notarer alle steder i Danmark. I kan derfor hurtigt finde frem til den nærmeste notar og bestille en tid samt forespørge, hvad I skal huske at tage med.

  Hvad koster et samlevertestamente?

  Et samlevertestamentes pris varierer alt efter, hvor du får det lavet. I kan vælge at få en advokat eller jurist til at udarbejde dokumentet for jer, men det vil ofte være meget dyrt. Hos Dokument 24 kan I få oprettet et samlevertestamente for 695 kroner nemt og hurtigt.

  Vælger I at lave jeres samlevertestamente på denne måde, vil I spare helt op til 4.000 kroner fremfor, hvis I får det lavet hos en traditionel advokat.

  Få lavet dit testamente mellem samlevende nemt og hurtigt hos Dokument 24

  Det er enkelt, hurtigt og ligetil at oprette et testamente mellem samlevende online via Dokument 24. Dokumentet er fuldt juridisk gyldigt.

  Opret nemt og hurtigt, Samlevende m. særbørn

  I skal følge tre trin i vores skabelon online, der er fuldt tilpasset til testamenter for samlevende med særbørn:

  • Svar på spørgsmål online: Bestiller du dette dokument hos Dokument 24, skal I starte med at besvare flere spørgsmål online. Vores online formular tilpasses alt efter jeres ønsker og behov.
  • Dokumentet sendes via mail: Efter besvarelsen af de forskellige spørgsmål vil I modtage dokumentet via mail. Dokumentet bliver sendt til den angivne mail med det samme.
  • Underskrift: Dokumentet skal altid skrives under førend, at det er gyldigt. I kan enten underskrive dokumentet foran en notar eller to vitterlighedsvidner. Når vi sender dokumentet til jer, får I ligeledes en vejledning, der forklarer, hvordan I skal underskrive dokumentet, så det er juridisk gyldigt.

  Gratis rådgivning hos Dokument 24

  Det er yderst enkelt, nemt og billigt at udarbejde et samlevertestamente hos Dokument 24. Har du spørgsmål i forhold til et samlevertestamentes pris, hvordan processen foregår eller noget helt andet, er du altid velkommen til at kontakte os via telefon 53 70 10 30 eller mail info@dokument24.dk.

  Ved udarbejdelsen af dokumentet kan det være, at dig og din partner ønsker rådgivning. Hos Dokument 24 tilbyder vi rådgivning i forbindelse med jeres samlevertestamente, så I er sikre på, at I oprettet det korrekt.

  Det er helt gratis at ringe til os og få rådgivning. I er derfor ikke tvunget til at oprette et juridisk gyldigt samlevertestamente efterfølgende, hvis I ikke mener, at der er behov for det. Dog anbefaler vi altid ugifte samlevende med særbørn at oprette et samlevertestamente.

  Du har måske søgt efter:

  Testamente særbørn

  Familien kan i dag se ud på vidt forskellige måder. Mange har i dag en sammenbragt familie, som kan bestå af både særbørn og fællesbørn. Når en arv en dag skal fordeles, kan det ende i problemer, hvis der ikke er lavet et testamente. I et testamente til børn kan I som forældre og samlevende beslutte, hvordan arven skal fordeles både til særbørn, fællesbørn m.m.

  Testamente mellem samlevende

  Som samlevende er det vigtigt, at I opretter et samlevertestamente, hvis I gerne vil sikre hinanden økonomisk. I arver nemlig 0 % efter hinanden ligegyldigt, hvor længe I har været sammen eller boet sammen.

  Samlevende par

  Mange tror, at samlevende par automatisk arver efter hinanden. Det er dog ikke sandt også selvom, at I har børn. For at sikre hinanden skal I derfor enten blive gift eller udarbejde et samlevertestamente.

  Testamente ægtefæller med særbørn

  Er I ægtefæller med særbørn, vil I helt automatisk arve efter hinanden. I arver dog kun 50 % af den afdødes arv. Ved at lave et ægtefælletestamente kan I vælge, at I skal arve så meget som muligt efter hinanden. Desuden kan I beslutte, hvordan den afdøde ægtefælles arv skal fordeles med særbørnene.

  Hvad er et særbarn?

  Et særbarn er et biologisk eller adopteret barn til en af de samlevende. Det vil altså sige, at et særbarn er fra et tidligere forhold, hvorfor det ikke er begge de samlevende, som er forældre til barnet. Derfor arver et særbarn ikke på lige fod sammenlignet med samlevendes fællesbørn.

  Det kan ende ud i vanskeligheder og problemer for den længstlevende samlever, hvis det ikke er denne samlevendes biologiske eller adopterede børn. Med et testamente for samlevende med særbørn er der mulighed for at udrede dette for at undgå fremtidige problemer, hvis I også har fællesbørn.

  I kan ligeledes vælge at fordele arven på mange andre måder alt efter jeres situation.
  Hvordan sikres min arv til mine børn fra et tidligere forhold (særbørn)?

  Vil du sikre din arv til dine børn fra et tidligere forhold, skal dette gøres i et testamente. Her skal du overveje flere forskellige faktorer i forhold til, hvordan du ønsker, at arven skal fordeles.

  Det kommer nemlig også an på, hvem der går bort først m.m. Derfor er det en god idé, at du får rådgivning vedrørende dette emne for at være sikker på, at du får ført dine ønsker vedrørende din arv ud i livet.

  Opret et ligedelingstestamente og sikre din samlever og dine børn

  Det er altid en god idé at sikre din partner økonomisk, hvis du går bort. På den måde er hele familien økonomisk sikret. Dog er der også mange, som gerne vil sikre, at ens biologiske børn står godt stillet, hvis man har særbørn fra et tidligere forhold eller ægteskab.

  Ligedelingstestamente, Samlevende m. særbørn

  Er dette tilfældet, er det muligt at få lavet et ligedelingstestamente. Med et ligedelingstestamente stilles alle helt lige, når begge de samlevende er gået bort.

  Det kan gøres på to forskellige måder:

  • Den længstlevende samlevende får så meget som muligt: Her vil den længstlevende samlever modtage så meget af arven som muligt, hvor børnene kun modtager tvangsarven til at starte med.
  • Alle børn arver ligeligt efter den længstlevende samlevendes død: Her vil et testamente sikre, at arven bliver fordelt ligeligt, når den længstlevende samlevende er gået bort ligegyldigt, hvem der lever i længst tid. Hvis den førstafdødes børn har fået en tvangsarv tidligere, bliver denne modregnet, så alle børn får præcis det samme.

  Hvornår er man ugift samlevende med særbarn?

  Du er ugift samlevende med særbarn, hvis du bor sammen med din partner i et papirløst forhold. Det vil altså sige, at du ikke er gift med din partner. Har en af jer, eller har I begge børn fra et tidligere forhold eller ægteskab, betyder det derfor, at I er ugifte samlevende med særbørn.

  Gensidige testamenter til ugifte samlevende med særbørn

  Ønsker dig og din partner at begunstige hinanden med så meget af jeres arv, som det er muligt, kan I få lavet et samlevertestamente. I et samlevertestamente kan I få indskrevet jeres personlige ønsker og behov ud fra jeres situation og familieforhold.

  Hvordan fordeles arven imellem børnene?

  Det kommer an på, hvordan jeres familieforhold ser ud samt, hvem der dør først. Det kan eksempelvis være, at det kun er den ene af jer, der har børn fra et tidligere forhold, at I begge har børn fra et tidligere forhold samt, at I har fællesbørn.

  Fordeling af arv, Samlevende m. særbørn

  Hvordan arven fordeles imellem børnene afhænger derfor af jeres specifikke situation. I kan selv beslutte, hvordan arven skal fordeles imellem børnene. I kan blandt andet vælge, at:

  • Særbørn: Alt bliver givet til den afdødes særbørn.
  • Særbørn og juridiske arvinger: Arven fordeles ligeligt mellem særbørn og juridiske arvinger.
  • Alle særbørn: Arven fordeles ligeligt mellem både den afdødes og den længstlevendes særbørn ligegyldigt, hvem der er den længstlevende samlever.
  • Særbørnene deles op i grupper: Arven fra den længstlevende samlevende deles i to og fordeles ligeligt mellem den ene samlevendes særbørn og den anden samlevendes særbørn.

  Testamente ugift samlevende særbørn kun 695,-