Ægtefæller med fælles børn bør oprette et testamente for at være på den sikre side. I et testamente kan I sikre hinanden, så den længstlevende har bedst mulige vilkår for at leve videre. I kan ligeledes sikre børnene ved at give dem særeje med arven. Testamentet oprettes nem og enkelt her på siden. 

Testamente til ægtefæller med fælles børn 695,-

Vær på den sikre side, Ægtefæller med fælles børn

  Hvorfor bør ægtefæller med fælles børn oprette et ægtefælletestamente?

  Det er en udbredt misforståelse, at den længstlevende ægtefælle arver det hele efter en afdød ægtefælle. Dette er desværre ikke korrekt. Arveloven foreskriver nemlig, at den længstlevende ægtefælle kun arver 50 % efter den afdøde ægtefælle, mens børnene arver de resterende 50 %.

  Hvorfor oprette testamente, Ægtefæller med fælles børn

  Det vil altså sige, at når den ene af jer dør vil jeres fælles børn arve halvdelen efter den afdøde. Det kan i mange tilfælde betyde, at den længstlevende ægtefælle må flytte fra hus og hjem, fordi der ikke længere er råd til at blive boende i den nuværende bolig – selv med den tildelte arv.

  Selvom at I som ægtefæller helt automatisk arver efter hinanden, er det ikke altid nok. Opretter I et ægtefælletestamente, er det muligt selv at beslutte, hvordan arven skal fordeles. På den måde sikrer I, at den længstlevende stadig kan blive boende i jeres fælles hjem lige meget, hvad der sker.

  Ved at ændre på fordelingen af arven kan I derfor sammen sikre hinanden økonomisk bedst muligt i tilfælde af, at den ene af jer går bort.

  Sådan kan I vælge at fordele arven efter den førstafdøde ægtefælle

  Med et gensidigt testamente begunstiger I som ægtefæller hinanden. Dette dokument betyder, at I giver hinanden så meget af hver jeres arv, som I kan. Mange vælger at gøre dette, så den ene part ikke kommer i økonomiske problemer senere hen.

  Sådan kan I fordele arven, Ægtefæller med fælles børn

  Gør I det på denne måde, vil børnene ikke automatisk få 50 % af arven. Derudover kan den længstlevende ægtefælle via dokumentet sidde i uskiftet bo, hvis en af jer går bort. Det gør ofte den økonomiske situation langt bedre for den efterladte i forhold til at blive boende i jeres fælles hjem.

  I dette juridiske dokument kan det bestemmes, at arven til jeres fælles børn begrænses, hvis det uskiftede bo skal skiftes.

  Ovenstående eksempel, på fordeling af en arv efter den førstafdøde ægtefælle, er den mest brugte metode, når der udarbejdes et gensidigt testamente. Det er vigtigt for alle par at oprette et sådan et dokument, så den længstlevende ægtefælle får mulighed for at varetage den afdøde ægtefælles formue.

  Testamente til ægtefæller m. fælles børn på 15 min.

  Sådan kan I vælge at fordele arven efter den længstlevende ægtefælle

  Efter den længstlevende ægtefælle er gået bort, kan I beslutte, hvordan arven herefter skal fordeles. Det kan I gøre på flere forskellige måder alt efter jeres ønsker og behov. Den første mulighed er den mest almindelige måde at gøre det på.

  Ligelig fordeling af arven blandt jeres fælles børn

  I kan vælge, at arven efter den længstlevende ægtefælle skal fordeles ligeligt mellem alle jeres fælles børn. Dette står ligeledes skrevet i arveloven. Har I eksempelvis to børn, vil de hver få 50 % af arven, mens tre børn vil modtage 33,3 % hver.

  Ulige fordeling af arven blandt jeres fælles børn

  En anden mulighed er, at I vælger, at arven efter den længstlevende ægtefælle ikke skal fordeles ligeligt imellem alle jeres fælles børn. Beslutter I dette, betyder det, at nogle arvinger kun får deres tvangsarv, mens andre får en større andel af den afdødes arv.

  Hvad sker der med arven, hvis den afdøde ægtefælle har særbørn?

  Hvis den afdøde ægtefælle har særbørn (børn fra et tidligere ægteskab eller forhold), vil den længstlevende ægtefælle arve 50 % efter den afdøde. Den afdødes børn vil ligeledes arve 50 % af arven. Børnene har krav på, at arven udbetales øjeblikkeligt.

  Hvis afdøde ægtefælle har særbørn, Ægtefæller med fælles børn

  På den måde kan den afdødes børn nægte, at den længstlevende ægtefælle bliver siddende i et uskiftet bo. Er dette tilfældet, har børnene mulighed for at kræve, at selve boet skal skiftes, så de kan få deres arv.

  Derfor anbefaler vi, at I opretter et gensidigt testamente til ægtefæller med særbørn. Gør I dette, kan den længstlevende ægtefælle få helt op til 93,75 % af jeres fælles bo. Ønsker I et gensidigt testamente til ægtefæller med særbørn, kan I oprette det lige her hos Dokument 24.

  Er der nogen grund til at udarbejde et ægtefælletestamente, når man er gift?

  Mange tror fejlagtigt, at det er dyrt at oprette dette dokument. Det kan det hurtigt blive, men der findes billigere og nemme alternativer. Og er der så overhovedet nogen grund til at oprette et testamente, når man er gift?

  Hvorfor oprette testamente, når man er gift, Ægtefæller med fælles børn

  Arvemæssigt er det en fordel at være gift fremfor at være samlevende. Ved at blive gift opnår I langt flere fordele sammenlignet med ugifte. Dog kan et ægtefælletestamente stadig være en rigtig god idé.

  Hvilke fordele får ægtefæller med fælles børn med et testamente?

  Ægtefæller med fælles børn står bedre juridisk ved at skrive et ægtefælletestamente. Som udgangspunkt arver jeres fælles børn 50 % af den afdøde ægtefælles formue, men det kan I vælge at ændre på, hvis I mener, at dette er den bedste løsning.

  Fordelingen af arven kan ændres

  Har I ikke et ægtefælletestamente, vil jeres børn arve 50 % af boet efter den afdøde ægtefælle. Den længstlevende ægtefælle kan beslutte sig for at sidde i uskiftet bo. Men hvis han/hun bliver gift med en anden, er det et krav, at der bliver skiftet med børnene.

  Herved har den længstlevende ægtefælle muligvis ikke stadig råd til at blive boende. Det kan ændres med et testamente, da I kan skrive i dokumentet, at I ønsker at testamentere mest muligt til den længstlevende. Den resterende arv vil tildeles jeres fælles børn alt efter jeres ønsker, når den længstlevende ægtefælle dør.

  Andre fordele

  Der er mange gode grunde til at blive gift, da I sikrer hinanden bedre end, hvis I ikke er gift. Dog er det muligt at sikre hinanden endnu bedre i forhold til en fremtidig arv med et ægtefælletestamente. Jeres fælles børn kan ligeledes drage fordel af sådan et juridisk dokument.

  I kan eksempelvis vælge at gøre arven til jeres fælles børns særeje, vælge at udarbejde et børnetestamente og meget mere.

  Hvornår er vores testamente juridisk gyldigt?

  Når I har oprettet et ægtefælletestamente, kan det gøres gyldigt på to forskellige måder. Det er jeres eget ansvar at sørge for, at dokumentet er gyldigt, så det er vigtigt, at I husker hinanden på dette. I kan gøre jeres juridiske dokument gyldigt på følgende måder.

  Gyldighed for testamente, Ægtefæller med fælles børn

  Underskriv det foran en notar

  I kan vælge at underskrive dokumentet foran en notar. Det gøres i den lokale byret i nærheden af jeres bopæl. Efter dokumentet er underskrevet, bliver det gemt i det, der bliver kaldt for Centralregistret. I skal begge møde op hos notaren, da begge parter skal underskrive dokumentet.

  Underskriv det foran to vitterlighedsvidner

  En anden mulighed er, at I vælger at underskrive dokumentet foran to vitterlighedsvidner. Dette er lige så gyldigt, som hvis I underskriver det hos en notar. Det bliver ikke registreret i Centralregistret, hvilket I bør være opmærksomme på. Uanset hvilken metode I vælger, er jeres dokument gyldigt.

  Udarbejd dit testamente online nemt og billigt

  Hos Dokument 24 er prisen på et ægtefælletestamente kun 695 kroner. Dokumentet er billigt og juridisk korrekt hver gang, så du behøver ikke at bekymre dig om det. Du kan nemt og hurtigt oprette dokumentet hjemmefra med din ægtefælle. Det foregår online via vores skabelon.

  Opret nemt og billigt, Ægtefæller med fælles børn

  Sådan laver du dit eget ægtefælletestamente hos Dokument 24

  Er du i tvivl om, hvordan du opretter et ægtefælletestamente? Vælger du at udarbejde dette dokument via vores platform, skal du kun igennem et par enkle trin. Du skal besvare mellem 12 til 15 spørgsmål, hvorefter du får dokumentet tilsendt via din e-mail.

  Husk underskriften

  Inden I glemmer alt om dokumentet, skal I huske at få det underskrevet. Dokumentet skal skrives under foran en notar eller to vitterlighedsvidner. I vælger selv, om I ønsker at gøre det på den ene eller den anden måde. Vi medsender en guide til at underskrive, når du modtager det.

  Få hjælp til testamente her

  Når dig og din ægtefælle skriver et ægtefælletestamente, kan det føles uoverskueligt. Hvad skal I have med, og er der noget, I mangler? Det kan være en fordel at få hjælp til jeres dokument fra en uvildig rådgiver. Hos Dokument 24 tilbyder vi 100 % gratis rådgivning.

  Du har måske søgt efter:

  Sort får-testamente

  Et sort får-testamente er en bestemt type testamente. Her bliver en arving fraskrevet så meget af arven som overhovedet muligt. Det vil altså sige, at ”det sorte får” kun modtager tvangsarven.

  Fællesbørn testamente

  Vil du vide mere om fællesbørn testamente? Der er forskel på, hvor meget jeres fælles børn arver alt efter, om I er samlevende eller ægtefæller. Er I ugifte samlevende arver børnene 100 % af arven, mens børnene kun arver 50 %, hvis I er gift. I kan naturligvis altid ændre på fordelingen af arven med et gensidigt testamente.

  Gensidigt testamente

  Et gensidigt testamente er et udtryk for et testamente, der udarbejdes af enten ugifte samlevende eller ægtefæller.

  Hjælp til testamente

  Hvad skal der stå i dit testamente, og hvad er den rigtige løsning for dig? Du kan altid sende en mail eller ringe til os hos Dokument 24 og få gratis rådgivning, hvis du har brug for hjælp.

  Hvordan tager vi hensyn til fællesbørn i testamentet?

  Udarbejder I dette dokument, kan I tage hensyn til jeres fællesbørn på flere måder. Det er blandt andet muligt at få lavet et børnetestamente eller gøre arven til børnenes personlige særeje. På den måde skal en arv ikke deles med svigerbørn i tilfælde af en skilsmisse.

  Tag hensyn til fællesbørn, Ægtefæller med fælles børn

  I kan helt selv beslutte, hvordan arven skal fordeles mellem hinanden og jeres fællesbørn, hvis I skriver et ægtefælletestamente.

  Hvad sker der, hvis vi ikke laver testamente?

  Hvis I ikke laver sådan et dokument, vil den længstlevende ægtefælle modtage 50 % af arven, mens jeres fælles børn skal dele de resterende 50 %.

  Hvad skal der stå i testamentet?

  Hvad der skal stå i dokumentet, er helt op til jer. Mange ægtefæller med fællesbørn vælger dog typisk, at lave et gensidigt testamente, der sikrer den længstlevende ægtefælle, når den ene går bort.

  Desuden bestemmer ægtefæller ofte, at børnene skal sikres på bedst mulig vis. Det gøres ved, at arven bliver tildelt til børnene som særeje. I dette tilfælde skal formuen ikke deles med eventuelle svigerbørn ved en skilsmisse.

  Hvordan fordeles arven efter længstlevende ægtefælle?

  Arven efter den længstlevende ægtefælle kan fordeles på flere måder. Udgangspunktet i arveloven er, at arven fordeles ligeligt mellem jeres arvinger.

  Fordeling af arv efter længstlevende, Ægtefæller med fælles børn

  Dog kan I også vælge at lave et juridisk dokument, hvor I skriver, at den længstlevende ægtefælles arv ikke skal deles ligeligt mellem arvingerne. Herved bliver nogle af jeres arvingers arv begrænset til kun at gælde tvangsarven. Det kaldes for et sort får-testamente. De andre arvinger vil i dette tilfælde således arve mere.

  Hvad arver børn efter forældre?

  Er I gift, og har I børn? Når I begge er døde, vil den længstlevende ægtefælles børn modtage arven efter den længstlevende. Ifølge arveloven skal børnene dele arven ligeligt mellem hinanden medmindre, andet står skrevet i jeres ægtefælletestamente. 

  Lav Testamente - Du sikrer familien på 15 min.