Lis pendens

Lis pendens er en latinsk juridisk term, der betyder "en sag, der er under behandling". Det refererer til princippet om, at når en retssag er indledt og er under aktiv behandling ved en domstol, skal offentligheden informeres om det juridiske tvistepunkt ved registrering af en lis pendens.

Formål

Lis pendens har til formål at skabe offentliggørelse og juridisk varsel om, at ejendomsretten til en bestemt ejendom er i tvist eller er genstand for en igangværende retssag. Det betyder, at der er en retssag i gang, som kan have indvirkning på ejendommens rettigheder eller dispositioner.

Det er vigtigt at bemærke, at lis pendens ikke afgør udfaldet af retssagen, men blot angiver, at der er en igangværende tvist. Det giver offentligheden mulighed for at tage hensyn til tvisten, når de foretager ejendomstransaktioner eller indgår aftaler, der involverer den pågældende ejendom.

Hvordan informeres offentligheden?

Registreringen af en lis pendens kan normalt ske ved at indgive et dokument eller en erklæring hos den relevante offentlige myndighed, såsom en boligregistret eller ejendomsregistret. Dette giver offentligheden og potentielle købere eller interessenter i ejendommen mulighed for at blive informeret om den pågældende retssag.

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.