Garanti

I aftaleretten henviser en garanti til en fremtidig aftale om, at en vare eller tjenesteydelse vil opfylde visse specifikationer, standarder eller krav. Hvis varen eller tjenesteydelsen ikke lever op til kravene, kan køberen eller kunden kræve en form for kompensation eller erstatning i henhold til garantien.

Garanti - Læs mere her

Hvad er garanti?

En garanti er en erklæring eller et løfte, som en garantigiver (sælger eller udbyder) af en tjenesteydelse giver til en køber eller en kunde om, at varen eller tjenesteydelsen vil opfylde visse specifikationer, standarder eller krav. Garantier kan være udtrykkelige eller underforståede.

  • En udtrykkelig garanti er en erklæring, som er udtrykkeligt angivet i kontrakten eller aftalen.
  • En underforstået garanti er en garanti, som lovgivningen antager, eksisterer, selvom den ikke er udtrykkeligt angivet i aftalen.

Købeloven om garanti

Købeloven indeholder regler om garanti, herunder handelsmæssige garantier. Herunder er nogle af de vigtigste punkter om garanti;

  • En handelsmæssig garanti er et løfte fra sælgeren om at reparere eller erstatte produktet, hvis det går i stykker inden for en bestemt periode.
  • Hvis sælgeren giver køberen en handelsmæssig garanti for holdbarhed i en bestemt periode, så er sælgeren ansvarlig over for køberen i hele perioden.
  • Sælgeren kan tilbyde køberen bedre vilkår i erklæringen om den handelsmæssige garanti.
  • Hvis vilkårene i erklæringen om den handelsmæssige garanti er mindre fordelagtige for køberen end Købelovens regler, så gælder lovens regler i stedet.

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.