Fjendtlig overtagelse

Betegnelsen en ´fjendtlig overtagelse´ referer til en situation, hvor en anden virksomhed eller en gruppe af investorer påtvinger sig ejerskab og kontrol over en virksomhed, som ikke ønsker at blive overtaget. Den fjendtlige overtagelse sker typisk uden samtykke fra den pågældende virksomheds bestyrelse og ledelse.

Hvordan foregår en fjendtlig overtagelse?

En fjendtlig overtagelse kan ske på flere måder, herunder ved at købe aktierne i virksomheden på det åbne marked, eller ved at tilbyde en høj pris til virksomhedens aktionærer. Herved overtager køberen aktierne og på den måde opnås en majoritetsandel i virksomheden.  

Formål

Formålet med en fjendtlig overtagelse er typisk at opnå kontrol over en virksomhed for at opnå økonomisk fortjeneste eller strategiske fordele. Det kan føre til store ændringer i den pågældende virksomheds ledelse, strategi og retning i øjeblikket og fremtiden.

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.