Ejendomsværdi

Ejendomsværdi er det beløb, som en ejendom sælges for på markedet. Det er vigtigt at have kendskab til ejendommens værdi, når man enten ønsker at sælge eller købe en ejendom, da denne værdi afgør prisen. Det giver også et billede af fortjeneste ved at sælge ejendommen igen.

Ejendomsværdi

Hvad er ejendomsværdi?

Ejendomsværdi er et udtryk for den pris, som en ejendom kan forventes at blive solgt for på det åbne marked. Ejendomsværdien er ofte bestemt at faktorer som ejendommens størrelse, beliggenhed, tilstand, kvalitet og faciliteter. Værdien kan have betydning for, hvor meget der skal betales i skat.

Hvorfor er ejendomsværdi vigtig?

Viden om ejendomsværdi kan være afgørende i flere situationer, herunder for eksempel;

  • Hvis man overvejer at sælge sin bolig, så er det vigtigt at have en idé om, hvad ejendommen kan sælges for. Derved undgår man at sælge boligen for billigt.
  • Det kan også påvirke ens skattebetaling, da ejendomsværdien har indflydelse på beregning af skat.
  • Hvis man overvejer at optage et boliglån, har ejendomsværdien indflydelse på, hvor meget man kan låne.

Hvordan finder jeg ud af, hvad min ejendom er værd?

Ejendomsværdien kan findes på flere måder, herunder ved at kontakte en ejendomsmægler eller boligadvokat. En boligadvokat har speciale inden for ejendomsvurderinger, udarbejdelse af ejendomsrapporter og tilstandsrapporter, der giver de nødvendige oplysninger om ejendomme.  

Læs alt om bolighandel her, eller kontakt en boligadvokat for personlig rådgivning her.

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.