Certifikat

Et certifikat er et bevis på ens kompetencer eller evner inden for et bestemt område. Det er således en skriftlig bekræftelse, som dokumenter, at man besidder bestemte kvalifikationer, egenskaber eller evner. Attesten anvendes således som officiel bekræftelse eller bevis på, at indehaveren af certifikatet har bestemte rettigheder. Det opnås typisk gennem kurser eller et andet uddannelsesforløb.

Eksempel:Et certifikat kunne være et flyvecertifikat, hvorefter indehaveren af certifikatet er berettiget til at flyve et fly. Flycertifikatet udstedes af Statens Luftfartsvæsen.   

Certifikatet kan være nødvendigt for at kunne påtage sig visse opgaver. Det er navnlig relevant ved jobsøgning, hvor nogle arbejdspladser enten forventer eller ser det som en fordel, at ansøgeren besidder et konkret certifikat. Det kunne f.eks. være et truckcertifikat, som oftest efterspørges af ansøgere til lagerarbejde.   

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.