Betalingsløsning

En betalingsløsning gør det muligt for webshops at modtage betaling for deres ydelser. Det er en software, som adskiller almindelige hjemmesider fra reelle webshops. En betalingsløsning kan tage imod forskellige former for betaling afhængigt af behovet. Det kan både kan være Visakort, MobilePay, MasterCard el.lign. 

Der er flere forskellige parter i en betalingsløsning.

  • Webshoppen, der skal modtage betalingen
  • Betalingsleverandøren, der er ansvarlig for den tekniske platform
  • Indløseren, der skal overføre betalingerne

Betalingsleverandørens rolle i betalingsløsningen

Betalingsleverandøren har flere opgaver. Det gælder både opgaver i forhold til den tekniske platform samt at videreformidle kundernes oplysninger.

  • Leverandøren er ansvarlig for den tekniske platform. Det er på denne platform, at kunderne indtaster sine kort- og kontooplysninger, så webshoppen kan modtage betalingen. Platformen administrerer samtidigt transaktioner, hvilket vil sige, at den godkender, refunderer og annullerer eventuelle betalinger.
  • Leverandøren skal videreformidle kundernes oplysninger til indløseren.

Indløseren godkender og overfører betalingerne

Indløseren har flere opgaver, herunder blandt andet at godkende webshoppen til at modtage kortbetalinger samt at overføre betalingerne til webshoppen.

  • Godkendelse: Indløseren skal godkende de kortbetalinger, som webshoppen skal kunne tage imod. Indløseren er godkendt til en række af disse kortbetalinger. Det vil sige, at webshoppen kun kan modtage kortbetalinger fra de betalingskort, som indløseren er godkendt til.
  • Tjekke oplysninger: Indløseren modtager kort- eller kontooplysningerne fra betalingsleverandøren. Indløseren skal tjekke, om kortet er gyldigt, samt om der er dækning på det pågældende kort eller konto.
  • Overføre betalingen: Indløseren trækker pengene fra kundens kort eller konto og udbetaler beløbet til webshoppen efter aftale.

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.