Bankafstemning

En bankafstemning er en betegnelse for, at man kontrollerer ens regnskab i banken. Det anvendes typisk, når bankkontoen ikke er i overensstemmelse med det, der står i banken. Bankafstemning anvendes derfor til at sammenholde ens indbetalinger eller udbetalinger med ens indtægter eller udgifter. 

Hvad består en bankafstemning af?

Der er to elementer i en bankafstemning. For det første er der regnskabet, som består af alle indtægter og udgifter. For det andet er der kontoudtog, som giver et indblik i, hvad der er blevet indsat og hævet på kontoen.

 Virksomhedens indtægter og udgifter skal stemme overens med virksomhedens kontoudtog. Hvis der er sammenhæng mellem de to tal, er det muligt at redegøre for alle beløbene, hvilket betyder, at der ikke er sket fejl.  

Bankafstemningen stemmer ikke

Der kan være flere årsager til, at der ikke er overensstemmelse mellem regnskabet og kontoudtogene i bankafstemningen. Årsagerne kan blandt andet være:

  • Dato: Der er forskel på datoerne i henholdsvis banken og regnskabsprogrammet.
  • Beløbet: Der er forskel på det beløb, der er blevet bogført og det beløb, der er blevet indbetalt.

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.