Nemt og sikkert gældsbrev

Med vores nemme og sikre skabelon til gældsbrev kan du hurtigt oprette et simpelt gældsbrev, hvor du låner penge til en anden privat person. Du bestemmer selv, hvordan og hvornår lånet skal tilbagebetales. Det hele foregår online, og du kan få gratis rådgivning undervejs.

 1. Hvad er et gældsbrev?
 2. Fordele og ulemper
 3. Hvordan oprettes gældsbrevet?
 4. Hvad koster det? Er der skjulte udgifter/gebyrer?
 5. Hvad indeholder dokumentet?

Gældsbrevet tager 10 minutter at udfylde og koster kun 249 kroner. Du sparer 1.250 kroner i forhold til traditionelle advokater!

Opret gældsbrev online - nemt og enkelt

Hvad er et gældsbrev?

Et gældsbrev er et juridisk bindende dokument, der beskriver en aftale indgået mellem långiver og låntager. Gældsbrevet er gældende fra det øjeblik, at parterne har skrevet under. I gældsbrevet angives typisk lånets størrelse samt hvornår og hvordan tilbagebetalingen skal foregå.

Et gældsbrev mellem private betegnes også som familielån og er som regel af typen anfordringslån. I praksis betyder det, at lånet kan kræves indfriet når som helst af långiver. Og hvis långiver går bort, skal lånet straks tilbagebetales til boet. Derudover er lånebetingelserne ofte meget fordelagtige, da lånet kan gives uden renter og afdrag.

Det er denne lånetype, der ligger til grund for det gældsbrev, du opretter hos Dokument 24.  

Hvad er et gældsbrev?

Fordele og ulemper

Der er både fordele og ulemper for låntager ved denne type gældsbrev. Først vil vi give dig et overblik over fordelene:

Fordele ved gældsbrev

 • Ingen renter: Lånet gives uden, at der skal betales renter af lånet.
 • Ingen skatter/afgifter: Denne låntype er ikke forbundet med skatter og afgifter.

Gældsbrevet er altså et meget fordelagtigt lån for låntager grundet ovenstående.

Ulemper ved gældsbrev

 • Straks indfrielse: Lånet kan kræves indfriet straks af långiver.
 • Indfrielse ved død: Hvis långiver går bort, skal låntager straks betale lånet tilbage til boet. Det er ofte en god idé at skrive låntager ind i långivers testamente med det beløb, som låntager har modtaget. Hvis dette ikke gøres, risikerer låntager at stå med en stor udfordring, hvis långiver går bort.

Hvordan oprettes gældsbrevet?

Du kan oprette dokumentet via vores online skabelon til gældsbrev eller gennem telefonsamtale Dokument 24. De fleste vælger at oprette gældsbrevet online via skabelonen, da det er simpelt, hurtigt og billigt. Det juridiske i dokumentet er identisk, uanset om du opretter det online eller ved samtale med vores jurister.

Sådan gør du:

 1. Svar på 5-9 spørgsmål online. Til at starte med svarer du på 5-9 spørgsmål online. Spørgsmålene tilpasser sig dig og dine svar, så lånet bliver udformet efter dine ønsker.
 2. Modtag straks på e-mail. Når du har svaret på spørgsmålene, er dokumentet allerede udarbejdet og klar til at sende til dig. Du bestiller dokumentet ved at betale med MobilePay eller kreditkort. Du har 14 dages fortrydelsesret på din bestilling, så det koster ikke noget, hvis du fortryder bestillingen. Gældsbrevet sendes til dig på e-mail inden for 2 minutter døgnet rundt.
 3. Skriv under. Til sidst skal dokumentet skrives under af både långiver og låntager. Lånet skal ikke tinglyses - der skal kun underskrift til. Der kan med fordel gøres brug af vitterlighedsvidner til bekræftelse af, at underskrifterne sker på korrekt vis, men dette er ikke et krav. Vi vedhæfter detaljeret information omkring dette, når vi sender dokumentet til dig.

Vær opmærksom på, at gældsbrevet er et gældsbrev mellem private. Hvis du ønsker at låne penge i virksomhedsregi, skal der oprettes en kommerciel låneaftale her.

Hvad koster det? Er der skjulte udgifter/gebyrer?

Pris
Et gældsbrev koster 249 kroner at oprette online hos Dokument 24 gennem vores onlineformular til gældsbrev. 

Skjulte afgifter?
Der er ingen skjulte gebyrer eller afgifter i forbindelse med oprettelsen af gældsbrevet. Dokumentet skal blot skrives under af långiver og låntager, når det er oprettet. 

Hvad indeholder dokumentet?

Når du opretter gældsbrevet hos Dokument 24, skal du svare på en række spørgsmål online. Du vil modtage et fuld ud færdigt gældsbrev, der blot skal skrives under. Du vil have følgende muligheder ved oprettelse af dokumentet:

 • O % rente: Lånet er rentefrit.
 • Afdrag: Du kan selv vælge, om der skal betales afdrag på lånet eller ej.
 • Ingen afgifter: Der betales ingen gaveafgift eller andet af lånet. Penge kan dermed ”flyttes” uden betaling af skatter og afgifter.
 • Afskrivninger: Lånet kan afskrives over en årrække, hvis långiver vælger dette. Dokumentet må ikke indeholde planlagte afskrivninger af lånet, da hele lånet således ses som værende én stor gave til låntager. Hvis hele beløbet gives som gave, uden oprettelse af dette lånedokument, skal der betales 15 % gaveafgift af beløbet. Lånet skal derfor afskrives sporadisk, det vil sige tilfældigt over en årrække.
 • Indfrielse af lån: Lånet kan kræves indfriet med kort varsel af långiver (typisk 1-2 ugers varsel).
 • Långivers bortgang: Lånet skal straks tilbagebetales, hvis långiver går bort.
 • Forældelse efter 10 år: Lånet forældes efter 10 år. Husk at forny lånet inden forældelse - vi kan hjælpe med dette. Det er loven, der foreskriver, at denne låntype fældes efter 10 år.

Hvad indeholder dokumentet?

Hvordan oprettes det?

 1. Svar på spørgsmålene online. Til at starte med svarer du på 5-9 spørgsmål online. Spørgsmålene tilpasser sig dig og dine svar. Du vil blandt andet blive spurgt til, hvilken bankkonto lånet skal indbetales på, og om der skal være afdrag på gælden.
 2. Modtag straks. Når du har svaret på spørgsmålene, har vi allerede udarbejdet dokumentet til dig. Du modtager det inden for 2 minutter. Det sendes direkte til din e-mailadresse, og du kan gøre det døgnet rundt.
 3. Skriv under. Til sidst skal dokumentet skrives under af både långiver og låntager. Lånet skal ikke tinglyses - der skal kun underskrift til. Der kan med fordel gøres brug af vitterlighedsvidner til bekræftelse af, at underskrifterne sker på korrekt vis, men dette er ikke et krav. Du får detaljeret information tilsendt om underskrift af dokumentet, når du modtager dette.
Du er altid velkommen til at ringe eller skriv til os, så vil vi hjælpe dig.

Gældsbrev ved online skabelon - nemt og enkelt