Opret et Rentefrit Familielån

Dette dokument kan benyttes til at give et rentefrit familielån. Lånet kan også gives til andre end personer i familien.

Hvad er et rentefrit familielån?

Et rentefrit familielån er betegnelsen for en låntype, der er særlig fordelagtigt for låntager. Lånet ydes uden renter og uden, at der nødvendigvis skal afdrages på lånet. Denne låntype er af typen anfordringslån, hvilket betyder, at lånet skal betales tilbage til långiver på "anfordring".

I praksis betyder anfordring, at låntager skal kunne betale lånet tilbage med kort varsel fra långiver (et par ugers varsel). Det betyder også, at lånet straks skal indfries tilbage, hvis långiver går bort. Det vil ofte være en god idé at oprette et testamente samtidig med, at der oprettes et rentefrit familielån, så låntager som minimum arver lånets størrelse. På denne måde risikerer låntager ikke at stå i en situation, hvor lånet ikke kan betales tilbage.

Køb din skabelon til Familielån

Køb dokumentet – det får du

Når du køber vores skabelon til et rentefrit familielån (anfordringslån), så kan formularen udfyldes, og der kan lånes penge ud på følgende vilkår:

  • Der betales 0 % i rente af lånet.
  • Der betales ingen afdrag af lånet.
  • Der betales ingen gaveafgift eller andet af lånet. Penge kan dermed ”flyttes” uden, at der skal betales skat.
  • Lånet kan kræves indfriet med kort varsel af långiver.
  • Lånet skal straks tilbagebetales, hvis långiver går bort.

Sammen med skabelonen modtages en guide til, hvordan du udfylder formularen.

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os, så vil vi hjælpe dig. Det koster ikke noget at være i dialog med os.

Få skabelonen tilsendt pr. mail straks