Korrekt, nem og enkelt ægtepagt med særeje

Når du opretter med en ægtepagt med særeje, kan du og din ægtefælle undlade at dele formuen ved skilsmisse. I kan også vælge at dele noget af formuen ved skilsmisse, men f.eks. undlade at dele boligen/værdipapirer eller andet. I kan få det, som I ønsker med en ægtepagt.

Ægtepagten tager 10 min. at oprette, og koster kun 595 kr. Du sparer ca. 4.000 kr. i forhold til traditionelle advokater!

Hvad er en ægtepagt?

En ægtepagt er et juridisk dokument mellem ægtefæller. Ægtepagten beskriver, hvad der skal ske, hvis I bliver skilt.

Nogle ægtefæller vælger at gøre alt til særeje og dermed leve med to separate økonomier. Andre vælger at gøre boligen til særeje, så boligen ikke deles ved skilsmisse. I kan få det, som I ønsker det, når I opretter ægtepagten.

Ægtepagt | Vil du dele din formue i ægteskabet?

Hvilket særeje skal I vælge i ægtepagten?

I Danmark findes der 4 typer særeje. De fleste danskere opretter ægtepagter med kombinationssæreje. Her kan du se en kort opsummering af de forskellige former for særeje.

 • Kombinationssæreje: Fungerer som særeje ved skilsmisse. Ved død bliver særejet fælleseje for afdøde, men forbliver særeje for længstlevende. Dette er det mest benyttede særeje. Læs mere.
 • Fuldstændigt særeje: Fungerer som særeje ved både skilsmisse og død. Særejet kan benyttes, hvis den ene ægtefælle har stor gæld. Læs mere.
 • Fuldstændigt særeje med succession: Fungerer som særeje ved både skilsmisse og død. Ved død gives særejet typisk videre til afdødes børn, og ægtefællen får derved ingen arv. Læs mere.
 • Skilsmissesæreje: Fungerer som særeje ved skilsmisse, og bliver til fælleseje ved død. Dette særeje bør aldrig benyttes i ren form, da det har mange uhensigtsmæssigheder! Læs mere.

Hvordan oprettes ægtepagten?

Det er enkelt og billigt at oprette ægtepagten hos Dokument 24. Følg nedenstående 3 trin, så har du en juridisk gyldig ægtepagt.

 1. Svar på spørgsmålene online. Du starter med at svare på 8-10 spørgsmål online. Spørgsmålene tilpasser sig dig og dine svar. Du vil blandt andet blive spurgt om, hvilken type særeje I ønsker samt, hvad særejet skal indeholde.
 2. Modtag straks. Når du har svaret på spørgsmålene, så har vi allerede udarbejdet dokumentet til dig. Du modtager det inden for 2 minutter. Det sendes direkte til din e-mailadresse.
 3. Skriv under. Til sidst skal dokumentet tinglyses. Tinglysning sker på tinglysningens.dk. Se eventuelt hvordan dette sker trin for trin her. Vi hjælper også gerne med tinglysningen. 

Opret ægtepagt for kun 595 kr.

Hvad koster den? Er der skjulte udgifter/gebyrer?

En ægtepagt koster 595 kr. at oprette online hos Dokument 24. Når ægtepagten er oprettet, skal den lægges på tinglysning.dk og underskrives med MitID.

Vi kan hjælpe med tinglysning af ægtepagten for 495 kr. De fleste vælger selv at tinglyse ved hjælp af denne guide.

Det koster 1.850 kr. i tinglysningsgebyr at tinglyse en ægtepagt. Tinglysningsgebyret er et offentligt gebyr, der skal betales af alle, der ønsker en ægtepagt.

Hvad indeholder ægtepagten + eksempel?

Når du opretter en ægtepagt hos Dokument 24, sikrer vi, at vi kommer hele vejen rundt om jer og jeres ønsker. Alt nedenstående vil være muligt at medtage i ægtepagten:

 1. Ægtefællerne. Til at starte med angives jeres navne i ægtepagten.
 2. Type særeje. I angiver hvilken type særeje, I ønsker i ægtepagten. Se eventuelt. mere her.
 3. Ægtepagtens omfang. Her vælger I, hvad særejet skal omfatte. Dette kan være alt, hvad I hver især ejer, eller udvalgte genstande/udvalgte bankkonti.
 4. Indtægter fra særejet. Hvis der er indtægter fra særejet, f.eks. overskud fra salg af bolig eller værdistigning på værdipapirer, kan dette enten tilhøre særejet eller blive til en del af ægteskabets fælles formue.
 5. Surrogater. Surrogater betyder, "hvad der træder i stedet for". Hvis der vælges ja til surrogater betyder det for eksempel, at når en bolig sælges, og der købes en ny for midlerne. Den nye bolig vil også være omfattet af særejet.
 6. Løbetid. Særejet kan aftrappes over en årrække, hvilket betyder, at særejet helt forsvinder efter for eksempel 10 år. Der kan også vælges nej til aftrapning, hvilket betyder, at særejet altid vil være særeje. I kan vælge at annullere ægtepagten på et senere tidspunkt, hvis I er enige om dette.
 7. Lovvalg. I angiver, at ægtepagten skal ske under dansk lovgivning.

Eksempel på ægtepagt

I nedenstående kan du se et eksempel på en ægtepagt oprettet hos Dokument 24. Eksemplet er fiktivt.

ægtepagt dokument

  Gratis rådgivning og tilfredshedsgaranti

  Gratis rådgivning

  Når du udarbejder juridiske dokumenter, kan du nogle gange have brug for at drøfte tingene med en uvildig rådgiver. Du kan altid ringe eller skrive til os, og så vil sørge for at hjælpe dig videre. Rådgivningen er gratis, og du er selvfølgelig ikke forpligtet til at oprette et dokument, selvom du har fået hjælp.

  Tilfredshedsgaranti

  Hos Dokument 24 ønsker vi tilfredse kunder, og det vigtigt for os, at du er tilfreds med det dokument, som du har oprettet online. Hvis du fortryder, har du derfor altid mulighed for at få dine penge tilbage.

  Start ægtepagten. Vi hjælper gerne undervejs.