Korrekt, nem og enkelt ægtepagt med særeje

Når du opretter en ægtepagt med særeje, kan du og din ægtefælle undlade at dele formuen ved skilsmisse. I kan også vælge at dele noget af formuen, men for eksempel undlade at dele boligen/værdipapirer. I kan få det, som I ønsker med en ægtepagt.

Ægtepagten tager 10 minutter at oprette og koster kun 595 kroner. Du sparer omkring 3.000 kroner i forhold til traditionelle advokater!

 1. Hvad er en ægtepagt med særeje?
 2. Hvilket særeje skal I vælge i ægtepagten?
 3. Hvordan oprettes ægtepagten?
 4. Hvad koster det? Er der skjulte udgifter/gebyrer?
 5. Hvad indeholder ægtepagten?

Hvad er en ægtepagt med særeje?

En ægtepagt er et juridisk dokument mellem ægtefæller. Ægtepagten beskriver, hvad der skal ske, hvis I bliver skilt. Nogle ægtefæller vælger at gøre alt til særeje og dermed leve med to separate økonomier. Andre vælger at gøre boligen til særeje, så boligen ikke deles ved skilsmisse.

I kan få det, som I ønsker det, når I opretter ægtepagten.

Ægtepagt | Vil du dele din formue i ægteskabet?

Se video

Hvilket særeje skal I vælge i ægtepagten?

I Danmark findes der 4 typer særeje. De fleste danskere vælger at oprette en ægtepagt med kombinationssæreje. Nedenfor kan du  se en kort opsummering af de forskellige former for særeje:

 • Kombinationssæreje: Fungerer som særeje ved skilsmisse. Ved død bliver særejet fælleseje for afdøde, men forbliver særeje for længstlevende. Dette er det mest benyttede særeje. Læs mere.
 • Fuldstændigt særeje: Fungerer som særeje ved både skilsmisse og død. Særejet kan benyttes, hvis den ene ægtefælle skylder mange penge væk. Læs mere.
 • Fuldstændigt særeje med succession: Fungerer som særeje ved både skilsmisse og død. Ved død gives særejet typisk videre til afdødes børn, og ægtefællen får derved ingen arv. Læs mere.
 • Skilsmissesæreje: Fungerer som særeje ved skilsmisse og bliver til fælleseje ved død. Dette særeje bør aldrig benyttes i ren form, da det har mange ulemper! Læs mere.

Hvordan oprettes ægtepagten?

Det er enkelt og billigt at oprette ægtepagten hos Dokument 24. Følg nedenstående 3 trin - så har du en juridisk gyldig ægtepagt.

 1. Svar på spørgsmålene online. Du starter med at svare på 8-10 spørgsmål online. Spørgsmålene tilpasser sig dig og dine svar. Du vil blandt andet blive spurgt om, hvilken type særeje I ønsker, samt hvad særejet skal indeholde.
 2. Modtag straks. Når du har svaret på spørgsmålene, har vi allerede udarbejdet dokumentet til dig. Du modtager det inden for 2 minutter. Det sendes direkte til din e-mailadresse.
 3. Skriv under. Til sidst skal dokumentet tinglyses. Tinglysning sker på tinglysning.dk. Se eventuelt en trin-for-trin beskrivelse her. Vi hjælper også gerne med tinglysningen. 

Opret ægtepagt for kun 595 kr.

Hvad koster det? Er der skjulte udgifter/gebyrer?

En ægtepagt koster 595 kroner at oprette online hos Dokument 24. Når ægtepagten er oprettet, skal den lægges på tinglysning.dk og underskrives med MitID.

Vi kan hjælpe med tinglysning af ægtepagten for 495 kroner. De fleste vælger selv at tinglyse ved hjælp af denne guide.

Det koster 1.850 kroner (2024) i tinglysningsgebyr at tinglyse en ægtepagt. Tinglysningsgebyret er et offentligt gebyr, der skal betales af alle, der ønsker en ægtepagt.

Hvad indeholder ægtepagten + eksempel?

Når du opretter en ægtepagt hos Dokument 24, kan du være sikker på, at vi kommer hele vejen rundt om jeres ønsker. Alle punkter nedenfor er mulige at medtage i ægtepagten:

 1. Ægtefællerne. Til at starte med angives jeres navne i ægtepagten.
 2. Type særeje. I angiver, hvilken type særeje I ønsker i ægtepagten. Se eventuelt. mere her.
 3. Ægtepagtens omfang. Her vælger I, hvad særejet skal omfatte. Dette kan være alt det, I hver især ejer eller udvalgte genstande/bankkonti.
 4. Indtægter fra særejet. Hvis der er indtægter fra særejet, såsom overskud fra salg af bolig eller værdistigning på værdipapirer, kan dette enten tilhøre særejet eller blive til en del af ægteskabets fælles formue.
 5. Surrogater. Surrogater betyder "hvad der træder i stedet for". Hvis der vælges ja til surrogater, henviser det for eksempel til, hvis der sælges en bolig og købes en ny for midlerne. Den nye bolig vil også være omfattet af særejet.
 6. Løbetid. Særejet kan aftrappes over en årrække. Det betyder, at særejet helt forsvinder efter for eksempel 10 år. Der kan også vælges nej til aftrapning, hvilket betyder, at særejet altid vil være særeje. I kan vælge at annullere ægtepagten på et senere tidspunkt, hvis I er enige om dette.
 7. Lovvalg. I angiver, at ægtepagten skal ske under dansk lovgivning.

Eksempel på ægtepagt

I nedenstående kan du se et eksempel på en ægtepagt oprettet hos Dokument 24. Eksemplet er fiktivt.

Ægtepagt dokument - Se eksempel

  Gratis rådgivning og tilfredshedsgaranti

  Gratis rådgivning

  Når du udarbejder juridiske dokumenter, kan du nogle gange have brug for at drøfte tingene med en uvildig rådgiver. Du kan altid ringe eller skrive til os - så vil vi sørge for at hjælpe dig videre. Rådgivningen er gratis, og du er selvfølgelig ikke forpligtet til at oprette et dokument, selvom du har fået hjælp.

  Tilfredshedsgaranti

  Hos Dokument 24 ønsker vi tilfredse kunder, og det vigtigt for os, at du er tilfreds med det dokument, du har oprettet online. Hvis du fortryder, har du derfor altid mulighed for at få dine penge tilbage.

  Start ægtepagten. Vi hjælper gerne undervejs.