Pris ægtepagt

Flere og flere danskere vælger at oprette en ægtepagt når de indgår ægteskab, for at sikre deres fremtid. En ægtepagt er en juridisk bindende aftale mellem to ægtefæller, der fastsætter hvad der skal ske parrets ejendele i tilfælde af en skilsmisse eller dødsfald.

Men hvad koster det at oprette en ægtepagt? Hvad er fordelene og ulemperne ved at oprette en ægtepagt online i forhold til at få en ægtepagt udarbejdet hos en advokat?

At oprette en ægtepagt med særeje, er for de fleste ikke den mest behagelige detalje ved indgåelse af et ægteskab, så for at gøre det nemt og overskueligt for dig, har vi samlet alle de nødvendige oplysninger i de nedenstående punkter.

 • Hvad koster en ægtepagt?
 • Pris for tinglysning af ægtepagt
 • Advokatpriser
 • Priser på nettet

Hvad koster en ægtepagt?

Prisen for at oprette en ægtepagt med særeje hos Dokument 24 er kun 595 kr. Hertil skal der tillægges et tinglysningsgebyr, der er fastlagt af staten. Advokater tager ofte mellem 3.000 og 5.000 kroner for oprettelsen af dokumentet. Dog er der ofte ingen faste priser hos advokater.

Der er ikke nogen vejledende pris for udarbejdelse af en ægtepagt, så prisen på ægtepagten afhænger af hvor meget advokaten tager sig betalt samt, hvor omfattende særejet skal være.

Ønsker I en ægtepagt med særeje?


Svar på 8-10 spørgsmål

Få straks dokumentet på mail

Skriv Ægtepagten under

Prisen for at oprette særeje ægtepagt hos Dokument 24 er også langt lavere end hos andre virksomheder, der tilbyder lignende tjenester. Dette skyldes, at vi har udviklet juridisk software, der gør det nemt og overskueligt for dig at udfylde de nødvendige dokumenter online. Har du under processen brug for hjælp, står vi selvfølgelig til rådighed. Du kan både ringe og skrive til os helt gratis.

Dermed kan du spare alle de gængse advokatomkostningerne samtidig med, at du sikrer din og din partners fremtid.

Pris for tinglysning af ægtepagt

Prisen for tinglysning er fastsat af myndighederne, og er på 1.660 kr. Denne pris er den samme ligegyldigt om du vælger at oprette en ægtepagt online eller hos en advokat. Afhængig af indholdet i ægtepagten kan der derudover blive tillagt yderligere afgifter. Dog vil langt de fleste ægtepagter være omfattet af en tinglysningsafgift på 1.660 kr.

Hvis du for eksempel overdrager fast ejendom til din ægtefælle, vil der yderligere blive tillagt en værdiafgift efter reglerne i tinglysningsafgiftsloven. Størrelsen på denne afgift afhænger af ejendomsværdien af den pågældende ejendom.

Advokatpriser

Det er svært at give et præcist bud på, hvor meget det koster at oprette en ægtepagt med særeje hos en advokat, da der ikke er nogen vejledende takster indenfor dette område. Advokatens honorar afhænger af, hvor omfattende ægtepagten skal være, hvor store værdierne er, og hvor mange timer advokaten skal bruge på at udarbejde særejet.

Det er derfor altid en god idé at forhøre sig hos flere forskellige advokater og bede dem om at give en fast pris på, hvor meget det kommer til at koste i alt.

Minimumsprisen for at få udarbejdet en ægtepagt med særeje hos en advokat vil typisk ligge på mellem 3.000 og 5.000 kr.

De fleste advokathuse oplyser ikke en fast pris for oprettelse af ægtepagt online, men vi fandt følgende priser:

eBoligadvokat tager 4.500 kr. for at oprette en ægtepagt. Prisen er inklusive moms og eksklusive tinglysningsgebyret på 1.660 kr. Det kommer i alt til at koste dig 6.160 kr.

Hviidadvokater tager 3.800 kr. for udarbejdelse af en ægtepagt. Prisen er inklusive moms og eksklusive tinglysningsafgiften på 1.660 kr. Det kommer i alt til at koste dig 5.460 kr.

Nemadvokat.dk tager fra 5.500 kr. for udarbejdelse af en ægtepagt, prisen er inklusive moms og eksklusive tinglysningsafgift. Det kommer i alt til at koste dig 7.160 kr.

De fleste andre advokathuse beder dig om at kontakte dem først, og få har fast pris for særeje, hvilket som regel er en indikation på, at det ikke bliver en billig fornøjelse at få oprettet en ægtepagt.

Priser på nettet

Der findes flere sider på nettet, der tilbyder en lignende service, og hvor du kan få udarbejdet en ægtepagt online. Fælles for dem alle er, at det koster mere end det gør hos Dokument 24, og du får nøjagtig det samme resultat.

Vi har undersøgt priserne for en række online platforme, der tilbyder en lignende service, som den vi tilbyder hos Dokument 24. Prissammenligningen er fra år 2020.

 • Dokument 24. Prisen for at oprette en ægtepagt hos os er kun 595 kr. Du bliver stillet en række spørgsmål, og du bliver guidet igennem hele processen, så du er sikker på, at dokumentet er udfyldt korrekt. Det færdige dokument bliver derefter tilsendt til dig med det samme, hvorefter det skal tinglyses.
 • Legal Desk. Her er prisen for at oprette en ægtepagt online 699 kr.
 • Her er processen lidt anderledes, da du skal først skal udfylde en række punkter online, hvorefter de sender det færdige dokument et par dage senere. Prisen for en ægtepagt hos DinArv er 2.995 kr.

Start ægtepagt med særeje i dag

Gode grunde til at oprette en ægtepagt

Der er mange situationer, hvor det er en rigtig god idé at oprette en ægtepagt. Dette gælder især i de følgende situationer:

 • Hvis den ene part ejer en virksomhed, er det en god idé at oprette en ægtepagt så virksomheden ikke bliver berørt af en eventuel skilsmisse. Alternativet er ofte at virksomheden skal sælges ved en skilsmisse, når værdierne skal deles. Dette ender ofte med et økonomisk tab.
 • Bedre sikring ved død. En anden god grund til at oprette en ægtepagt med særeje er for at sikre hinanden bedre når den ene af parterne dør, især hvis der er børn uden for ægteskabet. Ved at oprette en ægtepagt med kombinationssæreje sikrer paret den længstlevende, der kan modtage mest mulig arv efter den afdøde partner.
 • Store forskel i formue. Hvis der er stor forskel på hvor meget paret ejer, er en ægtepagt også en god idé, da det sikrer, at den partner, der ejer mest, ikke lider af et stort økonomisk tab ved skilsmisse.
 • Gæld. Hvis en eller begge parter ejer noget helt bestemt, de gerne vil sikre sig er deres ved en eventuel skilsmisse. Dette er især relevant hvis den ene af parterne har stor gæld. Hvis der ikke er indgået en ægtepagt, risikerer den anden partner at skulle betale halvdelen af gælden.

At oprette en ægtepagt med særeje er derfor en rigtig god idé i mange situationer.

Har du yderligere spørgsmål er du altid velkommen til at ringe eller skrive til os.

Start ægtepagten med særeje i dag