Opret billig ægtepagt

Flere og flere danskere vælger at oprette en ægtepagt, når de indgår ægteskab for at sikre deres fremtid. En ægtepagt er en juridisk bindende aftale mellem to ægtefæller, der bestemmer hvordan ægtefællernes ejendele deles ved skilmisse og død.

Ægtepagt for kun 595 kr. ⇒ Du sparer tusinder af kr.: Det er billigt at oprette en ægtepagt online hos Dokument 24. Dokumentet oprettes på 15. min, og vi hjælper gratis, hvis du ønsker hjælp.


Få en ægtepagt med særeje. Pris kun 595 kr.!

Svar på 8-10 spørgsmål

Få straks dokumentet på mail

Skriv Ægtepagten under

Hvad koster det at oprette en ægtepagt? Hvad er fordelene og ulemperne ved at oprette dokumentet online i forhold til at få det udarbejdet hos en advokat?

At oprette en ægtepagt med særeje, er for de fleste ikke den mest behagelige detalje ved indgåelse af et ægteskab, så for at gøre det nemt og overskueligt for dig, har vi samlet alle de nødvendige oplysninger i de nedenstående punkter.

Hvad koster en ægtepagt?

Prisen for at oprette en ægtepagt med særeje hos Dokument 24 er kun 595 kr., det er billigt! Hertil skal der tillægges et tinglysningsgebyr på 1.750 kr. Advokater tager ofte mellem 3.000 og 5.000 kr. for oprettelsen af ægtepagt. 

Hvad koster en ægtepagt?

Pris ægtepagt

Der er ikke nogen vejledende pris for udarbejdelse af dokumentet, så prisen afhænger af, hvor meget advokaten tager sig betalt samt, hvor omfattende særejet skal være.

Prisen for at oprette en ægtepagt med særeje hos Dokument 24 er også langt lavere end hos andre virksomheder, der tilbyder lignende tjenester. Dette skyldes, at vi har udviklet juridisk software, der gør det nemt og overskueligt for dig at udfylde de nødvendige dokumenter online. Har du under processen brug for hjælp, står vi selvfølgelig til rådighed. Du kan både ringe og skrive til os helt gratis.

Dermed kan du spare alle de gængse advokatomkostningerne samtidig med, at du sikrer din og din partners fremtid.

Pris for tinglysning af ægtepagt

Pris for tinglysning af ægtepagt er 1.750 kr. Dette er den såkaldte tinglysningsafgift, der er en statsafgift. Pris for tinglysning kommer oveni i prisen for udarbejdelsen af ægtepagt uanset om du opretter den hos advokat eller online.

1.750,- for tinglysning af ægtepagt

Hvis du for eksempel overdrager fast ejendom til din ægtefælle, vil der yderligere blive tillagt en værdiafgift efter reglerne i tinglysningsafgiftsloven. Størrelsen på denne afgift afhænger af ejendomsværdien af den pågældende ejendom.

Advokat ægtepagt pris

Pris for ægtepagter hos advokater er ofte på mellem 3.000 kr. og 5.000 kr. Hertil kommer tinglysningsafgift på 1.750 kr. til det offentlige. Advokatens pris afhænger af dokumentets omfang, hvor store værdierne er, og hvor mange timer advokaten bruger på særejet.

Det er derfor altid en god idé at forhøre sig hos flere forskellige advokater og bede advokaten give en fast pris på, hvor meget det kommer til at koste i alt. De fleste advokathuse oplyser ikke en fast pris for oprettelse af ægtepagten online, men vi fandt følgende priser:

eBoligadvokat tager 4.500 kr. Prisen er inklusiv moms og eksklusive tinglysningsgebyret på 1.750 kr. Det kommer i alt til at koste dig 6.250 kr.

Hviidadvokater tager 3.800 kr. Prisen er inklusiv moms og eksklusive tinglysningsafgiften på 1.750 kr. Det kommer i alt til at koste dig 5.550 kr.

Nemadvokat.dk tager fra 5.500 kr. Prisen er inklusiv moms og eksklusive tinglysningsafgift. Det kommer i alt til at koste dig 7.250 kr.

De fleste andre advokathuse beder dig om at kontakte dem først, og få har fast pris for dokumentet, hvilket som regel er en indikation på, at det ikke bliver en billig fornøjelse at oprette.

Priser på nettet

Der findes flere sider på nettet, der tilbyder en lignende services, og hvor du kan få udarbejdet en ægtepagt online. Fælles for dem alle er, at det koster mere end det gør hos Dokument 24, og du får nøjagtig det samme resultat.

Vi har undersøgt priserne for en række online platforme, der tilbyder en lignende service, som den vi tilbyder hos Dokument 24. Prissammenligningen er fra år 2020.

  • Dokument 24. Prisen for at oprette en ægtepagt hos os er kun 595 kr. Du bliver stillet en række spørgsmål, og du bliver guidet igennem hele processen, så du er sikker på, at dokumentet er udfyldt korrekt. Det færdige dokument bliver derefter tilsendt til dig med det samme, hvorefter det skal tinglyses.
  • Legal Desk. Her er prisen for onlineoprettelse 699 kr.
  • DinArv. Her er processen lidt anderledes, da du skal først skal udfylde en række punkter online, hvorefter de sender det færdige dokument et par dage senere. Prisen hos DinArv er 2.995 kr.

Start ægtepagt med særeje. Pris kun 595 kr.!

Gode grunde til at oprette en ægtepagt

Der er mange situationer, hvor det er en rigtig god idé at oprette en ægtepagt. Dette gælder især i de følgende situationer:

Gode grunde for at vælge Dokument24

  • Bedre sikring ved død. En god grund til at oprette en ægtepagt med særeje er for at sikre hinanden bedre, når den ene af parterne dør. Dette gælder især, hvis der er børn uden for ægteskabet. Ved at oprette en ægtepagt kombinationssæreje sikres, at den længstlevende kan modtage mest mulig arv efter den afdøde.
  • Stor forskel i formue. Hvis der er stor forskel på, hvor meget paret ejer, er en ægtepagt med særeje også en god idé. Dette sikrer, at den partner, der ejer mest, ikke lider af et stort økonomisk tab ved skilsmisse.
  • Gæld. Hvis en eller begge parter ejer noget bestemt, de gerne vil sikre sig er deres ved en eventuel skilsmisse. Dette er især relevant hvis den ene af parterne har stor gæld. Hvis der ikke er indgået en ægtepagt, risikerer den anden partner at skulle betale halvdelen af gælden.
  • Hvis den ene part ejer en virksomhed, er det en god idé at oprette en ægtepagt så virksomheden ikke bliver berørt af en eventuel skilsmisse. Alternativet er ofte at virksomheden skal sælges ved en skilsmisse, når værdierne skal deles. Dette ender ofte med et økonomisk tab.

At oprette en ægtepagt med særeje er derfor en rigtig god idé i mange situationer.

Har du yderligere spørgsmål er du altid velkommen til at ringe eller skrive til os.

Gratis rådgivning uden forpligtelser

Start ægtepagten i dag, så er I sikret!