Originalitet

Originalitet inden for ophavsretten refererer til kravet om, at et værk skal være originalt for at være beskyttet af ophavsretten. Originalitet er en grundlæggende juridiske standard, der afgør, om et værk er tilstrækkeligt nyskabende til at opnå beskyttelse.

Hvad siger ophavsretten?

I ophavsretten indebærer originalitet, at et værk er resultatet af en selvstændig og individuel intellektuel indsats fra skaberen eller skaberne. Det betyder, at værket ikke blot kan være en simpel reproduktion, en mekanisk kopi eller en trivial efterligning af noget eksisterende.

 Originalitet kræver, at værket udtrykker en vis grad af kreativitet, originalitet eller originalitet, der adskiller det fra almindelige eller rutinemæssige værker.

Vurdering

For at fastslå originaliteten af et værk vurderes det normalt ud fra dets individuelle karakteristika, kreativitet, unikhed og det niveau af intellektuel indsats, der er blevet investeret i skabelsen.

Bevis for originalitet kan omfatte skitser, konceptdokumenter, tidligere versioner, videnskabelige beviser og lignende dokumentation, der viser skabelsesprocessen og bestræbelserne på at opnå noget nyt og originale.

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.