Erhvervs og Selskabsstyrelsen

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen er en dansk statslig myndighed, som har til opgave at registrere og føre tilsyn med virksomheder og selskaber i Danmark. Myndigheden administrerer også Det Centrale virksomhedsregister (forkortet CVR). Begge organer er en del af Erhvervsministeriet.

Erhvervs og Selskabsstyrelsen

Hvad laver Erhvervs- og Selskabsstyrelsen?

Erhvervs- og Selskabsstyrelsens primære opgave er at registrere og føre tilsyn med virksomheder og selskaber i Danmark. Her kontrolleres om virksomheder overholder de gældende regler og lovgivning inden for området. Styrelsen er ansvarlig for formidling af information og rådgivning omkring de regler og krav.

Hvad er CVR?

Det Centrale Virksomhedsregister, forkortet CVR er et register over alle virksomheder, selskaber og organisationer i Danmark. Ved registrering tildeles de enkelte virksomheder et unikt CVR-nummer (identifikationsnummer), som bruges til at identificere virksomheder og organisationer i Danmark. Det administreres af Erhvervsstyrelsen, som er en del af Erhvervsministeriet.

Hvilke virksomheder skal registreres i Det Centrale Virksomhedsregister (CVR)?

Alle virksomheder og organisationer registreres i Det Centrale Virksomhedsregister. Dette omfatter blandt andet følgende selskabsformer og organisationer;

Desuden skal udenlandske virksomheder, der har aktiviteter i Danmark også registreres i CVR.

Formål

Formålet med CVR er at etablere et centralt sted, hvor myndigheder, virksomheder og offentligheden kan finde oplysninger om danske virksomheder og organisationer. CVR-registret er derfor offentligt tilgængeligt, hvor virksomhedens navn, adresse, CVR-nummer, ejerskab, ledelse, økonomiske status i form af regnskaber og årsrapporter fremgår.

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.