EØS

Forkortelsen EØS står for ”Det Europæiske Samarbejdsområde” (på engelsk ”European Economic Area”), som er et område bestående af EU-landene samt tre EFTA-lande. EØS blev etableret i 1994 for at sikre fri bevægelighed for varer, tjenester, personer og kapital mellem EU og EFTA-landene samt at sikre et fælles indre marked.

EØS

Hvad er EØS-lande?

EØS er en mellemstatslig organisation og EØS-lande, er de lande som er medlemmer af EØS-organisationen. Landene består af EU-lande samt tre EFTA-lande, herunder;

  • Norge
  • Island
  • Liechtenstein

EFTA blev stiftet i 1960 for at fremme frihandel og økonomisk samarbejde mellem sine medlemslande. EFTA er ikke en del af EU.

Formål

EØS-samarbejdet giver EFTA-landene adgang til det indre marked, som er det største økonomiske marked i verden. Dette gør det muligt for virksomheder i EFTA-landene at drive forretning på tværs af EU og dermed øge deres muligheder for handel og investering. EØS-samarbejdet giver også EU-landene adgang til markederne i EFTA-landene.

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.