Dropshipping

Dropshipping er en betegnelse for, at en butik eller webshop sælger varer, som de faktisk ikke har på lager. Ordren bliver i stedet videresendt til en tredjepart, som butikken på forhånd har indgået en aftale med. Leverandøren sender derefter varen direkte til kunden på vegne af butikken eller webshoppen.

Hvem anvender dropshipping?

Dropshipping bliver anvendt af mange forskellige virksomheder, men det er især fordelagtigt for nyopstartede virksomheder. Det skyldes, at dropshipping ikke kræver en stor startkapital, samt at virksomheden undgår at skulle bruge tid og ressourcer på at pakke varerne og sende dem til kunden.

Sådan starter man en virksomhed med dropshipping

Der er flere forskellige måder at starte en virksomhed på, som har dropshipping. Det er dog vigtigt, at virksomheden har gjort sig nogle overvejelser og indgået aftaler, inden virksomheden endeligt går igang med dropshipping. Overvejelserne er bl.a.:

  • Produktgruppe: Virksomheden skal tage stilling til, hvilke produkter den ønsker at sælge. Det anbefales, at nyopstartede virksomheder ikke sælger for mange forskellige ting i starten. Det er samtidigt vigtigt, at virksomhedens produkter skiller sig ud fra konkurrenterne.
  • Leverandør: Virksomheden skal anskaffe sig en leverandør, som kan levere den pågældende produktgruppe. Virksomheden skal indgå en skriftlig aftale med leverandøren.
  • Salgsplatform: Virksomheden skal overveje, hvor de pågældende produkter skal sælges. Det kan enten være en webshop eller en anden handelsplatform.
  • Markedsføringsstrategi: Virksomheden skal tage stilling til, hvordan den på bedste vis kan promovere de pågældende produkter og tiltrække produkter. Det kunne f.eks. være gennem annoncer, reels eller TikTok.
  • Kundeservice: Virksomheden skal huske på at give kunderne en god oplevelse. Det vil sige, at virksomheden skal være til rådighed for at besvare spørgsmål, m.m. Det gør, at kunderne vil anbefale virksomheden og eventuelt selv vende retur for at købe flere produkter.

Fordele ved dropshipping

Der er mange fordele ved dropshipping. Det er især en stor hjælp for virksomheder uden en stor kapital, men samtidigt er det også til gavn for andre virksomheder, som kan spare på ressourcerne. Fordelene er bl.a.:

  • Virksomheder, som ikke har en stor kapital, kan vente med at bestille varerne, til kunden har købt og betalt for produktet.
  • Virksomhederne skal ikke bruge tid og ressourcer på at bestille varer, sende varer og modtage returpakker.
  • Der er ingen lageromkostninger, og virksomheden har ikke penge bundet til et lager. Man kan ikke brænde inde med nogle varer, som ikke kan sælges.

Ulemper ved dropshipping

Der er ulemper ved dropshipping. For det første er der lang leveringstid ved dropshipping. For det andet er det typisk billigere at bestille varer hjem til et lager, fordi stykprisen er lavere, når man køber flere varer ad gangen. For det tredje kan man risikere, at man har solgt en varer, som tredjeparten ikke længere har tilgængelig. For det fjerde er det besværligt at ombytte varer, at foretage returneringer, reklamationer, m.m.

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.