Detailvirksomhed

En detailvirksomhed er en virksomhed, som køber varer fra engrosvirksomheder for at sælge varerne til private forbrugere. Detailvirksomheder kunne f.eks. være et supermarked, ILVA, legetøjsforretninger, byggemarkeder, tøjbutikker, m.m. De største detailvirksomheder i Danmark er bl.a. LEGO og JYSK.

Detailvirksomheder er handelsvirksomheder. Handelsvirksomheder er et led mellem produktionsvirksomheder og forbrugerne. Det vil sige, at det er en type af virksomhed, som ikke selv producerer de solgte varer. Virksomheden indkøber i stedet varerne med det formål at videresælge dem.

Regler for detailbutikkers åbningstider

Der findes regler for, hvornår butikker med detailsalg må holde åbent og skal holde lukket. Det er tilladt for detailbutikkerne at holde åbent alle dage på ugen. Det er dog et krav, at butikken lukker på helligdage, grundlovsdag, juleaftensdag og nytårsaften efter kl. 15.00. Kravet til lukkedagene gælder ikke:

Værdikærer i detailvirksomheder

Værdikæder kan give en detailvirksomhed et overblik over virksomheden som helhed, herunder dens aktiviteter. Man inddeler typisk virksomhedens værdikæde i indkøb, salg og markedsføring.

  • Indkøb og lager: Det er aktiviteter, som relaterer sig til indkøb af varer, lagerbeholdning m.m.
  • Salg og service: Det er aktiviteter, der relaterer sig til salg af produkterne, virksomhedens service over for kunderne, m.m.
  • Markedsføring: Det er aktiviteter, som relaterer sig til reklamer for produkterne, branding af virksomheden, promovering, m.m.

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.