Afbestillingsret

Afbestillingsret betyder retten til i visse tilfælde at afbestille en ydelse. Når kontraktparterne indgår en aftale, kan disse vælge at indsætte en afbestillingsret, der gør det muligt for den ene part at træde ud af aftalen uden at blive stillet et erstatningsansvar. Dette kaldes også annullation. Det kan til en vis grad sammenlignes med en fortrydelsesret, dog er der i dansk lovgivning intet krav om afbestillingsretten ud over § 15- Afbestillingsret jf. Pakkerejseloven.

Eksempel: Lone har bestilt en pakkerejse (fly + hotel) fra et dansk rejseselskab til Thailand. Rejsedestinationen er ramt af en tsunami-katastrofe, og rejseselskabet har derfor foretaget ændringer på Lones pakkerejse. Da disse ændringer i væsentlig omfang berører leveringen af pakkerejsen, kan Lone benytte sig af sin afbestillingsret. I sådan et tilfælde får hun tilbagebetalt det samtlige beløb, hun allerede har betalt og ifalder ikke erstatningsansvar.

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.