Nytegning

En nytegning er et forsikringsmæssigt begreb, som er en betegnelse for, at et forsikringsselskab dækker noget nyt. Forsikringsselskabet tager en risici ved at forsikre noget, som selskabet ikke i forvejen har dækket i noget omfang. I et sådant tilfælde skal forsikringsselskabet tage højde for, hvilke omkostninger der er forbundet med den nye dækning og beregne, hvad præmierne skal koste.

Forsikringsselskaber laver nytegninger for at udvide sit produktvalg. Det kan blandt andet indebære, at de får nye kunder og får en mere stabil indkomst spredt over flere indtægtskilder.

Eksempel:Et forsikringsselskab har indtil nu kun dækket indbo. Selskabet konstaterer dog, at folk i højere grad begynder at rejse igen. Derfor skal selskabet nu overveje, om de bør udvide til også at have rejseforsikringer og dermed lave en nytegning. 

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.