Livrente

Livrente referer til en udbetaling, der kan vælges i forbindelse med en livsforsikring. Når forsikringstageren når en bestemt alder, kan livrenten træde i kraft. Det indebærer, at forsikringsselskabet begynder at udbetale en løbende indkomst til forsikringstageren resten af deres liv. Livrenteordningen er en del af en kollektiv pensionsordning.

Livrente

Hvad er en livrente?

En livrente er en økonomisk ydelse, der udbetales fra en persons pensionsalder til personen dødsfald. Livrenten er baseret på en tidligere opbygget opsparing eller en livsforsikringspolice. Når man går på pension, får man udbetalt livrenten som en fast månedlig ydelse, indtil man går bort.

Livrenten er en måde at omsætte livsforsikringens værdi til en løbende indkomststrøm i stedet for en engangsudbetaling ved forsikringstagerens død.

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.