Kontrasøgsmål

Kontrasøgsmål er en retlig handling, hvor en sagsøgt part i en retssag fremsætter et modkrav mod sagsøgeren. Det er en modreaktion på det oprindelige søgsmål og kan kun fremsættes i samme retssag.

Kontrasøgsmålet kan være baseret på samme faktiske situation som det oprindelige søgsmål, eller det kan være baseret på en helt separat situation, der stadig er relateret til det oprindelige søgsmål.

Formål

Formålet med et kontrasøgsmål er normalt at give den sagsøgte mulighed for at forsvare sig selv og måske endda opnå en positiv afgørelse i retten.

Kontrasøgsmål i Retsplejeloven

Ifølge Retsplejeloven i Danmark kan enhver sagsøgt part indgive et kontrasøgsmål, selvom den oprindelige sagsøger allerede har taget sagen til retten. Kontrasøgsmålet kan indgives enten samtidig med forsvaret mod det oprindelige søgsmål eller senere i retssagen. Det skal dog indgives inden for en bestemt tidsfrist.

Det er vigtigt at bemærke, at et kontrasøgsmål adskiller sig fra en modfordring eller et modkrav, som normalt indgives i en separat retssag. Med et kontrasøgsmål kan begge parter fremsætte deres krav i samme retssag og dermed spare tid og ressourcer.

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.