Elektronisk indbetalingskort

Et elektronisk indbetalingskort er i al sin enkelthed et moderne alternativ til det traditionelle papirbaserede girokort. Dette digitale værktøj gør det nemt at udføre betalinger til virksomheder, organisationer og myndigheder på en digital måde.

Hvad er et elektronisk indbetalingskort?

Et elektronisk indbetalingskort, bruges også synonymt med et girokort, er en digital version af det velkendte papirindbetalingskort. Formålet er at lette processen med at betale regninger ved at overføre penge fra din bankkonto til modtageren af betalingen. Der findes grundlæggende to typer af elektroniske indbetalingskort:

  • girokort – Et girokort kan betales elektronisk af enhver person med et gyldigt MitID, hvilket giver en bred adgang til digital betaling. girokort tilhører korttyperne 01, 04 og 15.
  • FI-kort (Fælles Indbetalingskort) – Et FI-kort anvendes især af pengeinstitutter og andre kreditorer, der ønsker at opkræve indbetalinger fra debitorer gennem elektroniske faktureringssystemer. FI-kort tilhører korttyperne 71, 73 og 75.

Både girokort og FI-kort betales typisk via Netbank, og efter behov kan disse ligeledes tilmeldes PBS.

Hvad er PBS?

PBS står for "Betalingsservice", en praktisk tjeneste, der muliggør elektronisk håndtering af betalinger. Ved at tilmelde sig PBS kan virksomheder undgå manuelle processer og opnå en mere struktureret økonomisk administration.

Sådan fungerer det

I stedet for at modtage en fysisk papirversion af indbetalingskortet får du med et elektronisk indbetalingskort tilsendt en digital betalingsopfordring i form af en e-mail, en sms eller en meddelelse i din Netbank eller betalingsapp.

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.