Ekstraordinært afdrag

Ekstraordinært afdrag referer til en engangsbetaling, der er større end de normale afdrag, der er aftalt i en låneaftale. Det er en mulighed for låntager at betale en større del af lånet tilbage på én gang, i stedet for at betale lånet tilbage over en længere periode.

Hvilke typer af købsaftaler indeholder ekstraordinære afdrag?

I Danmark kan ekstraordinære afdrag inkluderes i en række forskellige typer af købsaftaler, herunder;

  1. Boliglån – Det er almindeligt at inkludere muligheden for ekstraordinære afdrag i boliglån, så låntageren kan betale mere tilbage på lånet, når de har ekstra penge til rådighed.
  2. Biler – Nogle bilfinansieringsaftaler kan inkludere muligheden for ekstraordinære afdrag, så køberen/låntageren kan betale mere tilbage på bilens lån, når vedkommende har ekstra penge til rådighed.
  3. Kreditkort – Nogle kreditkortselskaber kan tillade ekstraordinære afdrag, så kreditkortindehaveren kan betale mere tilbage på sin gæld på en enkelt gang.
  4. Personlige lån – Nogle personlige lån kan også inkludere muligheden for ekstraordinære afdrag, så låntageren kan betale mere tilbage på lånet.

Fordele ved ekstraordinære afdrag

Fordele ved ekstraordinære afdrag er, at denne ordning giver låntager mulighed for at spare på renter og derved reducere den samlede løbetid på lånet. Låntager får desuden mulighed for at kontrollere og reducere sin gældssituation.

Det er værd at bemærke, at ekstraordinære afdrag ofte er underlagt visse begrænsninger, såsom minimumsbeløb eller krav om, at låntager skal have betalt lånet i en bestemt periode. Det er derfor altid en god idé at kontakte långiveren eller læse låneaftalen omhyggeligt forinden, der indgås en aftale.

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.