EFTA-domstolen

EFTA-domstolen er den retlige instans, der fortolker og anvender EØS-aftalen (Aftalen om Det Europæiske Samarbejdsområde), der etablerer et enkelt marked mellem EU´s medlemslande og de tre EFTA-lande (Island, Liechtenstein og Norge).

Læs mere om EFTA her.

Hvad er EFTA-domstolen?

EFTA-domstolen har jurisdiktion over EFTA-landene og deres nationale domstole. Dette gælder også for fysiske og juridiske personer inden for EØS i relation til EØS-aftalen. Den løser tvister mellem EFTA-overvågningsmyndigheden (som følger med i implementeringen af EØS-aftalen af EFTA-landene) og EFTA-landene samt tvister mellem EFTA-landene selv.

Struktur og funktion

EFTA-domstolen består af syv dommere, der udpeges af EFTA-landene og EU´s medlemslande. Den har sit sæde i Luxembourg, og dens afgørelser er bindende for parterne i de tvister, der indbringes for den. EFTA-domstolen arbejder tæt sammen med Den Europæiske Domstol, som har jurisdiktion over EU´s medlemslande.

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.