Crowdlending

Crowdlending er en form for finansiering, hvor en virksomhed låner penge af en gruppe af personer, som ikke er et pengeinstitut. Man kan f.eks. låne penge af andre virksomheder, personer eller en organisation. Det er altså et alternativ til et banklån. Investorerne vælger selv, hvem de ønsker at låne penge til.

Hvordan fungerer crowdlending?

Crowdlending foregår på en platform, hvor både låntager og långiver har oprettet sig. Der findes mange forskellige platforme til crowdlending. Når långiveren har investeret sine penge hos låntageren, vil låntageren skulle betale af på lånet. Det vil enten ske månedligt eller kvartalsvis med et afkast.

Når låntageren skal oprette sig på en crowdlending platform, skal vedkommende søge et bestemt beløb. Dette beløb kan spænde mellem 5.000 kr. til 5 mio. kr. Långiveren skal tilmelde sig samme platform. Ved oprettelsen skal långiveren oplyse om, hvor mange penge vedkommende ønsker at investere. Når långiveren har oplyst om det, vil vedkommende få en række investeringsmuligheder.

Fordele og ulemper ved crowdlending

Der er både fordele og ulemper ved crowdlending:

  • Fordele: Det er nemt at investere gennem crowdlending. Det er platformen, som står for låne pengene til långiveren samt inddrive gæld. Samtidigt har man som investor mulighed for at få et større afkast, end hvis pengene stod i banken.
  • Ulemper: Der er en risiko for, at man taber penge på sine investeringer. Det kan enten være, at lånet bliver misligholdt, eller at man får brug for pengene. Det er dog ikke muligt for platformen at give sikkerhed for misligholdelse.

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.