Cost-Benefit-analyse

En Cost-Benefit-analyse kan give en virksomhed et overblik over, hvordan forskellige tiltag kan påvirke virksomheden. Det kan enten være i form af costs (omkostninger) og benefits (udbytte). På den måde kan virksomheden finde ud af, om det pågældende tiltag er til gavn for virksomheden.

Hvad indgår i analysen?

I Cost-Benefit-analysen udarbejder man en liste over tiltagets costs (omkostninger) og benefits (udbytte). Virksomheden kender typisk ikke de specifikke tal, og derfor angiver man et estimeret tal. På den måde kan virksomheden sammenligne omkostningerne og udbyttet og vurdere, om tiltaget er en økonomisk fordel for virksomheden. Der er dog også andre faktorer, der indgår i analysen, f.eks. hvilke risici der er forbundet med tiltaget.

Eksempel:En virksomhed ejer en restaurant, som er blevet en succes i København. Virksomheden overvejer nu at åbne endnu en restaurant i Odense for at fremme salget. Virksomheden estimerer, at omkostningerne (costs) til en ny restaurant ville ende i omegnen af 500.000 kr. i lokale, renovering, m.m. Virksomheden estimerer, at udbyttet (costs) vil være 1 mio. kr. Hvis man sammenligner costs (500.000 kr.) med benefits (1 mio. kr.), vil projektet umiddelbart give et overskud på 500.000 kr. Det vil sige, at tiltaget som udgangspunkt er profitabelt og være til gavn for virksomheden.

Hvem kan anvende analysen?

Analysen kan anvendes af alle slags virksomheder og projekter. Det vil sige, at det er underordnet, om det er en stor eller lille virksomhed, og om tiltaget er omfattende eller bare en mindre ændring.

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.